gala

Deelnemen aan de beachcompetitie

Beachcompetitie.nl
Om je in te kunnen schrijven voor de toernooien moet je een account op deze website aanmaken. Het aanmaken van een account brengt geen directe kosten met zich mee en is geheel vrijblijvend. Je moet hiervoor wel je Nevobo-relatiecode weten, als je deze niet weet kun je het beste contact opnemen met de ledenadministratie van je vereniging.

Wanneer je in een eerder seizoen al een keer een account hebt aangemaakt, hoef je dit niet nogmaals te doen. Als je op de spelerslijst staat, heb je al een account. Wanneer je de gebruikersnaam niet meer weet dan kun je deze opvragen via deze pagina, wanneer je het wachtwoord niet meer weet gebruik je deze pagina. Als het niet lukt om deze gegevens op te vragen kun je contact opnemen met Henk Steeghs.

Inschrijven
Per speelweek (donderdag t/m woensdag) kan 1 toernooi gespeeld worden, maar er kan ingeschreven worden voor meerdere toernooien. Omdat het team uiteindelijk voor maar 1 toernooi ingedeeld wordt hoeft er maar 1 keer betaald te worden. Inschrijven kan op twee manieren: via rondes in het linker menu (als het een volledige ronde betreft, met ander woorden: met toernooien op allevier de niveaus), of via kalender. In beide gevallen klik je op het groene plusteken.
Nadat ingeschreven is moet ook betaald worden via IDEAL. Dit doe je via het onderdeel mijn betalingen. Wanneer je een voorkeursvolgorde op wilt geven of aan wilt passen kan dat via mijn inschrijvingen.

In de derde Divisie kan een onbeperkt aantal teams meedoen, maar op sommige locaties moeten we dit beperken vanwege de ruimte of het aantal vaste velden. In gevallen waarbij op zo'n locatie overinschrijving plaatsvindt, wordt op volgorde van inschrijving geplaatst. Het maximale aantal teams is op het tabblad 'niveau' van de toernooipagina te vinden.

Na sluiting van de inschrijvingsperiode publiceren we zo snel mogelijk de indeling van het deelnemersveld bij de toernooien. Voor de Derde divisie doen we dit soms ook een aantal keren tussentijds. Het deelnemersveld dat op donderdag om 15:00 uur op de website vermeld is, is definitief. Mochten er dan nog afmeldingen komen, dan worden de vrijgekomen plaatsen niet meer opgevuld. Als een speler na dit tijd geblesseerd raakt, mag deze vervangen worden en blijft het team op dezelfde plaats in het deelnemersveld staan. Een medische verklaring is dan vereist.

Uitschrijven en wijzigen
Het is tot twee dagen voor het eerste toernooi van de speelweek (meestal de donderdag) om 15:00 uur mogelijk om kostenloos uit te schrijven. Uitschrijven kan via de pagina 'mijn inschrijvingen' door op het rode kruisje te klikken. Het inschrijfgeld wordt bij tijdige uitschrijving teruggestort op het rekeningnummer dat voor de betaling gebruikt is. Dit doen we eens per twee weken, na het toernooi. Als ná de deadline wordt uitgeschreven, wordt het inschrijfgeld niet teruggestort (de vrijgekomen plaats kan dan niet meer opgevuld worden).

Het is mogelijk om een teamwijziging door te voeren, als blijkt dat een van de spelers niet in staat is om te spelen. Tot de hierboven genoemde afmelddeadline kan dit sowieso, daarna is het alleen mogelijk bij een blessure die op dat moment plaatsvindt (er moet dan binnen vijf dagen een verklaring van een fysiotherapeut of arts worden overlegd). Wijzigingen voor de deadline geef je per e-mail door aan Henk Steeghs. Door een teamwijziging kun je nooit op een hoger niveau ingedeeld worden en per team kan maximaal 1 speler gewijzigd worden.

Afmeldingen en teamwijzigingen na de deadline (donderdag 15:00 uur) geef je telefonisch door aan de wedstrijdleider (het telefoonnummer is vermeld op het tabblad 'niveau' bij het betreffende toernooi). Na de deadline wordt er geen inschrijfgeld teruggestort, ongeacht de reden van afmelden, omdat wij de veldhuur en kosten voor de wedstrijdleiding niet meer kunnen annuleren.

Lidmaatschap Nevobo
Deelnemers aan de competitie moeten lid zijn van de Nevobo. Dit kan op twee manieren: door lid te zijn van een bij de Nevobo aangesloten volleybalvereniging (verenigingen moeten al hun leden opgeven bij de Nevobo), of door jezelf als beachvolleyballid bij de Nevobo aan te melden. Je Nevobo-relatiecode moet ingevuld zijn in je gebruikersprofiel, wanneer dat niet het geval is kun je je dus ook niet inschrijven voor de toernooien.

Betaling
Vóór sluiting van de inschrijving moet de inschrijving betaald zijn via deze website. Op de pagina mijn betalingen moet de betaling via het iDeal-systeem uitgevoerd worden. Wanneer je niet voor de sluiting van de inschrijving hebt betaald, kun je niet deelnemen aan het toernooi.

Spelerscontrole
Net als in de zaalvolleybalcompetitie wordt achteraf gecontroleerd of de spelers op het moment van wedstrijden speelgerechtigd waren. Wanneer je op het moment van de wedstrijd geen Nevobolid bent, had je geen recht op deelname. De verdiende punten worden op dat moment niet toegekend en eventueel gewonnen prijzengeld wordt niet uitgekeerd.

Punten
Voor ieder resultaat in de competitie worden punten verstrekt. Deze punten vormen eveneens de basis voor de indeling van de toernooien. Bij het indelen worden de beste zes resultaten van de afgelopen 365 dagen meegeteld. Hoe de indeling precies gaat kun je vinden op de pagina 'werkwijze indeling'.

Promotie en degradatie
Naast promotie of degradatie op basis van de behaalde punten kun je in de meeste weken ook promoveren of degraderen op basis van de eindstand van een toernooi. Dit is alleen mogelijk bij toernooien in reglementair vastgelegde Rondes, dit zijn speelweken waarin op alle niveaus (eredivisie of toptoernooi, 1e, 2e en 3e divisie) gespeeld wordt.
Recht op promotie, opnieuw deelnemen op hetzelfde niveau of degradatie geldt altijd voor de eerstvolgende te publiceren ronde.

In genoemde weken promoveren de nummers 1 van de eerste divisie (bij een toernooi van 16 teams de nummers 1 en 2) naar de eredivisie, indien hier volgens de volgorde van toelating nog ruimte voor is. Hetzelfde geldt voor promotie van de tweede naar de eerste divisie en de winnaar van de derde divisie.

De beste acht teams van de eredivisie (bij een toernooi van 8 teams de beste vier), de beste vier teams van de eerste divisie (bij twee toernooien dus de nummers 1 en 2) en de beste vier teams van de tweede divisie hebben het recht om opnieuw op dit niveau deel te nemen, ongeacht hun puntenaantal.

De spelers van het als laatste geëindigde team kunnen in de volgende Ronde niet op hetzelfde of een hoger nvieau ingedeeld worden. Dit geldt niet voor het laatste team van de Derde divisie en geldt ook niet als er onvoldoende teams overblijven om het niveau vol te krijgen.

Blessure of zwangerschap
Omdat de punten bepaald worden over een periode van 365 dagen is het erg vervelend als een speler door zwangerschap of langdurige blessure in die periode geen of weinig punten heeft kunnen halen. In dergelijke gevallen kan de termijn verlengd worden tot maximaal 730 dagen, waarbinnen alle resultaten voor 70% meetellen. Iedereen kan hiervoor persoonlijk per e-mail een verzoek indienen bij de competitieleider: Henk Steeghs. Dit verzoek moet gedaan zijn vóórdat de inschrijving van het eerste toernooi dat je meespeelt gesloten is, maar kan pas gedaan worden nádat je je hiervoor ingeschreven hebt.

Instroom van Eredivisiespelers
Een indoor eredivisiespeler of minimaal daaraan gelijkwaardige speler die zich voor het eerst inschrijft voor een Toernooi (0 Rankingpunten heeft), ontvangt op verzoek zes maal het aantal punten minus één van plaats zes van de 2e divisie (66 punten). Per speelweek vervalt één van deze zes "resultaten".
Wanneer een team is samengesteld uit twee spelers die gebruik maken van bovenstaande regeling, wordt dit team de eerste keer minimaal op tweede divisie niveau toegelaten.
Onder een indoor eredivisiespeler wordt verstaan een speler die minimaal 60% van de wedstrijden in het voorafgaande zaalseizoen heeft deelgenomen aan wedstrijden in de Eredivisie of op vergelijkbaar niveau in het buitenland.

Spelers die hiervoor in aanmerking komen kunnen hiervoor persoonlijk per e-mail een verzoek indienen bij de competitieleider: Henk Steeghs. Dit verzoek moet gedaan zijn vóórdat de inschrijving van het eerste toernooi dat je meespeelt gesloten is, maar kan pas gedaan worden nádat je je hiervoor ingeschreven hebt.