gala

Werkwijze indeling

De indeling vindt plaats op maandag voorafgaand aan het toernooi, maar deze kan door de Nevobo nog gewijzigd worden tot twee dagen voor het eerste toernooi van die speelweek, om 15:00 uur. Wijzigingen worden alleen via de website gecommuniceerd, advies is dan ook om te allen tijde donderdag na deze tijd nog even op de website te kijken. Na 15:00 uur worden geen wijzigingen meer doorgevoerd, tenzij dat op dat moment al aangekondigd is.

Wanneer je op een gegeven moment niet meer op een andere dag of locatie kunt deelnemen adviseren we je daarvoor uit te schrijven. Op die manier wordt je gedurende de week voorafgaand aan het toernooi nooit doorgeschoven naar deze dag of locatie, ook niet als je daardoor op een hoger niveau had kunnen spelen.

Wanneer je je na publicatie van de indeling uitschrijft voor een toernooi word dat geïnterpreteerd als een uitschrijving voor het volledige niveau. Je wordt dan dus niet in een ander toernooi op hetzelfde niveau ingedeeld, aangezien dat zou betekenen dat een ander team 'gedegradeerd' wordt. Uiteraard kun je na de uitschrijving wel op een lager niveau ingedeeld worden.

In onderstaand schema is uitgewerkt op welke wijze de indeling van de toernooien plaatsvindt. De indeling is gebaseerd op het Wedstrijdreglement en de Leidraad beachvolleybalcompetitie.
 1. Alle inschrijvingen worden op volgorde van ranking op het moment van indelen (maandag voor het toernooi) in een totaallijst geplaatst;
 2. Indeling eredivisie of toptoernooi
  1. De teams met een wild card worden geplaatst;
  2. Indien het een Ronde betreft, worden de teams die handhaven geplaatst;
  3. Indien het een Ronde betreft, worden de promoverende teams geplaatst;
  4. De lijst wordt aangevuld tot 16 (toptoernooi: 8) teams die zich hebben ingeschreven, indien het een Ronde betreft komt het laatst geëindigde team in de voorgaande Ronde niet in aanmerking;
 3. Indeling eerste divisie
  1. De teams met een wild card worden geplaatst;
  2. Indien het een Ronde betreft, worden de teams die handhaven geplaatst (tenzij op punten gepromoveerd);
  3. Indien het een Ronde betreft, worden de promoverende teams geplaatst;
  4. Er wordt gewerkt met de eerste 16 niet-ingedeelde teams die ingeschreven zijn voor de eerste divisie. Zolang er plaats is, worden de teams op de volgende wijze ingedeeld (per subpunt op volgorde van ranking), indien het een Ronde betreft komt het laatst geëindigde team in de voorgaande Ronde niet in aanmerking:
   1. De teams die voor 1 toernooi in de eerste divisie aangemeld zijn worden ingedeeld bij dit toernooi;
   2. De teams die voor 2 toernooien in de eerste divisie aangemeld zijn en een voorkeur hebben opgegeven worden ingedeeld bij hun voorkeurstoernooi;
   3. De teams die voor 2 toernooien in de eerste divisie aangemeld zijn en geen voorkeur hebben opgegeven worden afwisselend bij de toernooien ingedeeld.
  5. Wanneer er teams niet ingedeeld kunnen worden (meer dan 8 teams die zich allen voor 1 en hetzelfde toernooi hebben opgegeven) wordt de groep van 16 uitgebreid met zoveel teams als nodig en worden de stappen 4.1 t/m 4.3 opnieuw uitgevoerd.
 4. Indeling tweede divisie
  1. Op dezelfde wijze als de eerste divisie;
 5. Indeling derde divisie
  1. De teams die voor 1 toernooi in de derde divisie aangemeld zijn worden op volgorde van aanmelding ingedeeld bij dit toernooi, tot maximaal het beschikbare aantal plaatsen;
  2. De teams die voor 2 toernooien in de derde divisie aangemeld zijn en een voorkeur hebben opgegeven worden ingedeeld bij hun voorkeurstoernooi, tot maximaal het beschikbare aantal plaatsen;
  3. De teams die voor 2 toernooien in de derdedivisie aangemeld zijn en geen voorkeur hebben opgegeven worden op volgorde van aanmelding geselecteerd, tot maximaal het beschikbare aantal plaatsen, en afwisselend bij de toernooien ingedeeld.
NB. Pas op het moment van indelen is bekend op welk niveau je uit kunt komen. Alle resultaten tot de maandag voor het toernooi tellen mee, inclusief punten in het buitenland, promoties, handhavingen, degradaties en wildcards.