gala

Rss feed Mededelingen

Nieuwe website TV  29 mrt
Met ingang van het seizoen 2018 zullen we geen gebruik meer maken van deze website. De gebruikersaccounts en speelhistorie worden momenteel overgezet naar de nieuwe site, vandaar dat de inlogmogelijkheid inmiddels is afgesloten. Jullie ontvangen zeer binnenkort per e-mail meer informatie. 
 
Toekenning wild card voor het EK Beachvolleybal via de Nederlandse Eredivisie Beachvolleybal HS  26 mrt

De beste 4 resultaten van de 8 Eredivisietoernooien tot en met het weekend van 1 juli* die tijdens deze toernooien als team worden verdiend, zijn bepalend voor de toekenning van de Wildcard. 

De vaststelling gebeurt als volgt:
1) Het team met het hoogste aantal rankingpunten;

Bij gelijk aantal punten:
2) Het team met het meeste aantal 1e plaatsen tijdens deze toernooien;
3) Het team met het meeste aantal 2e plaatsen tijdens deze toernooien;
4) Het team met het meeste aantal 3e plaatsen tijdens deze toernooien;
5) Et cetera tot en met het meeste aantal 12e plaatsen tijdens deze toernooien; 

Indien het resultaat hierna nog gelijk is: 
6) De som van de rankingpunten van beide individuele spelers/speelsters in de nationale ranking conform Leidraad 3.7, na afloop van het toernooi in Groningen in het weekend van 30 juni / 1 juli;

Indien het resultaat hierna nog gelijk is: 
7) Door middel van loting.

Partnerwissel gedurende deze toernooien, om welke reden dan ook, wordt niet gezien als reden om van bovenstaande regeling af te wijken. 

Inschrijving EK
Het team dat zich via de Eredivisie plaatst voor het EK wordt hiervoor door de Nevobo ingeschreven. Vanaf het moment van de aanmelding bij de CEV gelden de regels van de CEV voor terugtrekkingen en vervangingen van spelers.

* mits formeel goedgekeurd en bevestigd door de CEV.

Aanvullende voorwaarde voor deelname:

Teams die zich hebben weten te plaatsen voor het EK stellen zich gedurende twee dagdelen beschikbaar voor side events en/of promotionele activiteiten in de stad waar het team gaat spelen, mits dit past binnen het sportieve programma en dit ruim van tevoren bekend is gemaakt.
 
Resultaten beach onderzoek en aanpassingen Leidraad HS  26 mrt
Er is een uitgebreid beachonderzoek geweest waaraan bijna 350 deelnemers van de beachvolleybalcompetitie hebben deelgenomen.

De belangrijkste conclusies van het onderzoek met toelichting over welke aanpassingen hieruit voortgekomen zijn werkt in dit document.

Leidraad 3.7 Beachvolleybal Competitie 2018

 
Op zoek naar promotors beachvolleybal! HS  05 mrt
Voor het organiseren van Nationale Beachvolleybal toernooien zijn wij nog op zoek naar promotors om 1 of meerdere toernooien te organiseren.

Kijk voor meer informatie op: www.nevobo.nl/nieuwsbericht/op-zoek-naar-promotors-voor-de-nationale-beachvolleybal-toernooien
 
EK Beachvolleybal HS  15 feb

Bij zowel de dames als de heren kunnen 4 Nederlandse teams deelnemen aan het EK Beachvolleybal. Er is alleen een hoofdtoernooi en geen kwalificatie.

De heren kunnen tijdens de World Tour in Aalsmeer  een plaats voor het EK Beachvolleybal verdienen. Het best presterende Nederlandse team plaatst zich definitief voor het EK.

Daarnaast geven we voor aanvang van het beachseizoen alle duidelijkheid over de mogelijkheden voor zowel dames als heren om via de Eredivisie Beach een plaats voor het EK te verdienen.
 
Met trots presenteren wij de kalender voor de DELA Eredivisie Beachvolleybal Tour HS  06 feb
De Eredivisie bestaat uit 10 toernooien op prachtige locaties in stadscentra en op stranden verspreid door Nederland. Het 11e toernooi is het DELA NK Beachvolleybal in het Beachstadion in Scheveningen. Het DELA NK is de afsluiting en het finaleweekend van de Tour.

Wanneer het centre court van een Eredivisietoernooi in een stadscentrum is gesitueerd, worden de bijvelden bij lokale beachvolleybalverenigingen geplaatst. Op die manier worden ook de clubs betrokken bij de DELA Eredivisie Beachvolleybal Tour. Zet de data alvast in je agenda en geniet deze zomer op prachtige locaties verspreid door Nederland van topbeachvolleybal! De toegang voor alle toernooien is gratis. 

Voor meer info, zie website: www.volleybal.nl/nieuws/kalender-voor-de-dela-eredivisie-beachvolleybal-tour-2018-bekend  


 
Data Jeugd Beachevenementen definitief vastgesteld HS  23 jan
De data van de Jeugd Beachevenementen zijn definitief vastgesteld.
 • Zaterdag 14 en zondag 15 julli                            NK Jeugd Beach
 • Zaterdag 25 augustus                                                Junior Beach Circuit Finals

 Zodra er meer informatie over deze schitterende beach evenementen bekend is zal dit hier gepubliceerd worden.

Voor vragen omtrent deze evenementen kun u contact opnemen met Henk Steeghs (Competitieleider Nationale Beachcompetitie) via beach@nevobo.nl   

 
Concept beach toernooikalender 2018 HS  22 jan
Wij hebben ook dit seizoen weer veel  aanvragen ontvangen voor het organiseren van een ronde van de nationale beachcompetitie. Zoals elk jaar is het een hele puzzel om zoveel mogelijk wensen te honoreren. Voor de groene data hebben wij op dit moment nog geen promotor beschikbaar gevonden. Mocht je op een of meerdere (groene) data een toernooi willen organiseren, geef dit dan zo spoedig mogelijk door aan Henk Steeghs (Competitieleider Nationale Beachcompetitie) via beach@nevobo.nl

 

De Eredivisie data en locaties zijn niet in de concept toernooikalender opgenomen omdat de organisatie hiervan in handen van Music and Sports ligt. De Junior Beach Circuit (JBC) kalender wordt momenteel samengesteld in de regio’s en zal zo spoedig mogelijk gepubliceerd worden.

 

Concept Beach toernooikalender 2018

 

De definitieve kalender wordt, zoals jaarlijks, vóór 1 april gepubliceerd www.beachcompetitie.nl.

 
Geen NK Beach indoor in 2018 HS  11 jan
In samenspraak met Indoor Beach en Sport Centre Ben Mesters in Heerlen is besloten het NK Beach indoor dit jaar niet te laten plaatsvinden. Door de drukke indoor beachvolleybalkalender is het dit jaar niet mogelijk om een datum te vinden waarop de topteams beschikbaar zijn. De Nevobo is voornemens om in de toekomst wel een beachvolleybalevenement in Heerlen te organiseren.

De afgelopen jaren vond het NK Beach indoor plaats in The Beach in Aalsmeer, steevast in het eerste weekend van het jaar. Dit jaar werd in die periode een zeer succesvolle DELA Beach Open in Den Haag georganiseerd waardoor er uitgeweken moest worden naar een andere datum. Doordat in Aalsmeer later dit voorjaar nog een indoor World Tour evenement georganiseerd wordt, was het ook nodig een alternatieve locatie te vinden.

Samen met Indoor Beach en Sport Centre Ben Mesters heeft de Nevobo onderzocht of het mogelijk was het NK Beach indoor 2018 in Heerlen te organiseren. “Het enthousiasme van Ben Mesters is zeer aanstekelijk”, licht Michel Everaert (directeur events bij de Nevobo) toe. “Maar uiteindelijk hebben we toch moeten besluiten dit jaar geen NK Beach indoor te organiseren. De topspelers zijn in februari en maart in het buitenland en die hebben we toch echt nodig op een NK. We gaan samen met Ben Mesters bespreken wat voor evenement we in de toekomst in Heerlen kunnen organiseren. We zien daar veel kansen en zijn daar zeer positief over.” 

 
FISU World University Beach Volleyball Championship Munich, Germany, from July 9 – 13 2018 HS  18 dec
 WHAT:                     2018 FISU World University Beach Volleyball Championship

WHERE:                  Munich, Germany

WHEN:                    July 9 – 13, 2018

REGISTRATION:       Please register online via the FISU Online Accreditation System (Deadline to register is January 9th 2018)

REGULATIONS:        Please find the regulations of the FISU event here.

RANKING POINTS:   We are happy to announce that FIVB ranking points will be allocated to the event. As soon as the number is officially confirmed, we will post it on our website.

MORE INFO:            Further details of the event can be found on our official website: www.wucbeachvolley2018.com

 
Hoofd Arbitrage Beach, iets voor jou? HS  30 aug
Vind je het leuk sturing te geven aan de arbitragebeleid beachvolleybal. Dan is de functie Hoofd Beach Arbitrage iets voor jou.

Lees hier het gehele bericht en de vacaturetekst

 
Hotel DEAL Scheveningen en NK Beach HS  22 aug
Beste officials, spelers en toeschouwers, 

Voor het beachvolleybalweekend in Scheveningen van 26 en 27 augustus en voor het weekend van het NK Beachvolleybal 1, 2 en 3 september as. hebben we een SUPER deal weten te sluiten met 4 sterren hotel Hampshire Babylon in Den Haag.

 

Je kunt een kamer boeken voor slechts € 42,50 per persoon. Dit is inclusief ontbijt en op basis van twee personen per kamer. Wanneer je een 1 persoonskamer wilt boeken, dan betaal je € 75,-

 

Kamers zijn voor deze deal beschikbaar op 25, 26 en/of 27 augustus en op 31 aug, 1, 2 en/of 3 september. Geldig voor beachvolleyballers van elk niveau, scheidsrechters en publiek.

 

Check: https://www.hampshirehotelbabylondenhaag.com/ voor een impressie van het hotel.

Wanneer je hier gebruik van wilt maken, mail dan naar beach@musicandsports.nl. Wie het eerst komt wie het eerst maalt!!

Gegevens die we nodig hebben:

1.     Namen

2.     Geboortedatum

3.     Datum van verblijf en aantal nachten.

4.     1 of 2 persoonskamer.

 

Betaling loopt via Music and Sports. Wij krijgen een factuur van het hotel op basis van de aanmeldingen. Dit betekent dat je het geld cash aflevert bij ons op het strand. Nadere info hierover volgt.

 

 
Summer Beach Volleyball Circuit HS  22 aug
Het Summer Beach Volleyball Circuit stopt officieel tijdens het weekend van 26 & 27 augustus. Dat vieren we dan met een mooi weekend in Scheveningen, waar we ook gelijk alle prijswinnaars van de beach ranking in het zonnetje zetten. Een aantal teams gaat daarna de zaal in voor de eerste oefenwedstrijden, maar je kunt ook nog een dag komen beach volleyballen!

In het weekend van 2 & 3 september vindt namelijk het Nederlands Kampioenschap Beachvolleybal plaats in Scheveningen. En rondom dat toernooi kun je zelf je wedstrijden spelen. Het is geen officieel extra weekend vanhet Summer Beach Volleyball Circuit, maar je kunt wel beach volleyballen!

Inschrijven voor zaterdag kan voor de categorie 2x2 en 4x4. De categorieën en niveaus zijn gelijk aan de andere weekenden van het Summer Beach Volleyball Circuit. Inschrijven kan tot en met vrijdag 1 september 15.00 uur

De velden worden opgezet rondom het The Hague Beach Stadium en het NK. Tussen je wedstrijden door kun je de toppers aanmoedigen en bewonderen die strijden om de Nederlandse titel. Wie mag zich dit jaar kronen tot Nederlands Kampioen? Aan het einde van het toernooi proosten we graag samen op de zomer van 2017. Eerste drankje wordt aan jullie aangeboden in het beachstadion. Wacht niet langer en zorg dat je erbij bent!

Let op: Er is maar een beperkte beschikbaarheid aan velden voor deze dag, dus wacht niet te lang met inschrijven via www.beachvolley.nl/scheveningen

 
King of the Court HS  22 aug
Op zondag 3 september, van 10.00 – 14.00 uur, tijdens het DELA NK Beachvolleybal in Scheveningen, gaan erzoveel mogelijk teams King of the Court spelen. Je wordt ingedeeld op niveau en speelt met maximaal 5 of 6 teams per veld tegelijkertijd.

We spelen in 3 rondes en in verschillende sessies:

·        Ronde 1: duur 20 min: team nummer 6 en 5 vallen af.

·        Ronde 2: duur 15 minuten: team nummer 4 valt af.

·        Ronde 3, de finale, tot de 15 punten. Winnaar gaat door naar de volgende ronde of is King of the Court.

Iedereen speelt minimaal 2 sessies en als je blijft winnen speel je 4 of 5 sessies. Na het actieve deel is er een speciale plek op de tribune vrijgehouden om de finales van het NK beachvolleybal 2017 te bekijken.

Ben jij enthousiast geworden en wil je een nieuwe competitievorm spelen in combinatie met topbeachvolleybal in het stadion bekijken, geef je dan nu op via: www.beachvolley.nl/kingofthecourt

 
3e divisie: op tijd beginnen = op tijd aanmelden HS  11 jul
In de 3e divisie is het aantal deelnemende teams bepalend voor het te spelen wedstrijdschema. Eén team minder betekent vaak een ander schema.
Het zou daarom fijn zijn als alle teams zich op tijd melden op de locatie. De richtlijnen schrijven voor dat dat om 8:30 uur moet gebeuren, zodat om 9:00 uur met de wedstrijden kan worden begonnen.
Helaas komt nog altijd een aantal teams nét voor 9:00 uur aanlopen of zelfs ná 9:00 uur, zodat niet op tijd kan worden begonnen. Dat is heel vervelend voor de teams die zich wél op tijd hebben aangemeld.
Vriendelijk verzoek dus om je in de 3e divisie op tijd aan te melden. Dat kan ook telefonisch bij de wedstrijdleider. Zijn of haar telefoonnummer staat op de site vermeld bij iedere locatie op het tabblad 'Niveau'.
Wie na zich ná 9:10 uur meldt loopt het risico niet in het ochtendprogramma mee te kunnen spelen en 's middags alleen in de verliezerspoule te spelen.
En oh ja, ook als je onverhoopt niet mocht komen is het netjes als je dat aan de wedstrijdleider doorgeeft.
 
 
Indeling Dames en Heren 1e en 2e divisie HS  03 jul
Beste Spelers, vanwege een foute verwerking is de indeling van de dames 1e en 2e divisie aangepast. De juiste indeling is nu vermeld op de website.
Excuses voor het ongemak, mocht je vragen hebben neem dan contact op met de Organisator.
 
Instroomregeling Eredivisie HS  24 mei

In Leidraad 3.7 Beachvolleybal Competitie is vanaf dit seizoen opgenomen dat in bepaalde gevallen de Organisator kan bepalen dat teams in kunnen stromen op de tweede dag van een eredivisietoernooi. Deze regeling is bedoeld voor teams die geformeerd zijn uit top 8 spelers van de nationale ranking en voornamelijk aan internationale toernooien deelnemen. Om deze teams ook in de gelegenheid te stellen aan een eredivisietoernooi in Nederland deel te nemen wordt deze spelers de mogelijkheid geboden op de tweede dag in te stromen.

Het wedstrijdschema wordt in deze gevallen hierop aangepast. Daarbij geldt dat een eredivisietoernooi op de eerste dag wel met het standaard aantal van 16 teams van start gaat.

Aankomend weekend zal bij het damestoernooi in Vlissingen, deze regeling worden toegepast. Dan zullen twee teams instromen op de tweede dag. 
 
Communicatie HS  19 mei
Afmeldingen en teamwijzigingen na de deadline (donderdag 15:00 uur) geef je telefonisch door aan de wedstrijdleider (het telefoonnummer is vermeld op het tabblad 'niveau' bij het betreffende toernooi).

Voor vragen en opmerkingen over het betreffende toernooi dient na de deadline ook contact opgenomen te worden met de wedstrijdleider en niet met de organisator. 

 
Nevobo kent wildcard toe aan Boehlé / Van de Velde HS  08 mei

Nevobo stemt na zorgvuldige afweging in met de wildcardaanvraag

Steven van de Velde en zijn teamgenoot Dirk Boehlé keren als duo terug in het Nederlandse beachvolleybal. De Nevobo stemt na zorgvuldige afweging in met de wildcardaanvraag van het duo.

Het duo Steven van de Velde en Dirk Boehlé, dat in augustus 2015 het nationale kampioenschap beachvolleybal veroverde, speelde ruim anderhalf jaar geen wedstrijden. Oorzaak: Steven van de Velde zat een celstraf uit voor ontucht met een Engels minderjarig meisje. Eind 2016 kwam Van de Velde vrij. Op 13 maart deed hij hierover op AD.nl zijn verhaal.

Samen met zijn teamgenoot Dirk Boehlé vroeg Van de Velde een wildcard aan voor de aanstaande speelronde van de Eredivisie Beachvolleybal Tour in Arnhem.

Met de voorgeschiedenis van Steven vonden de directie en het bondsbestuur het essentieel een grondige afweging te maken. Daarvoor zijn deskundigen, van onder andere Reclassering Nederland en de Waag, bevraagd die Steven in de afgelopen periode begeleidden. Ook is geïnformeerd naar de juridische voorwaarden en de huidige persoonlijke situatie van Steven. Vervolgens zijn in samenwerking met Music and Sports, de promotor van de Eredivisie Beachvolleybal Tour, de sportieve randvoorwaarden gewogen. Op basis van de adviezen en de bevindingen met de professionals zijn door de directie en het bondsbestuur met Steven aanvullende afspraken gemaakt over de voorwaarden waaronder hij als speler weer kan uitkomen in de Nederlandse competitie.  

Mocht u hier nadere informatie over willen dan kan contact opgenomen worden met mediavoorlichter Thijs Pietersen: mediavoorlichting@nevobo.nl 

 
Nog plaatsen beschikbaar 2e divisie dames te Katwijk HS  02 mei
Er is nog een aantal plaatsen beschikbaar voor de tweede divisie. De teams die nu geplaatst zijn, blijven dat. 

Tot donderdag 12:00 uur is het mogelijk om alsnog in te schrijven. De extra ingeschreven teams worden donderdag geplaatst op volgorde van ranking. 
 
Bijgewerkte spelregels beachvolleybal beschikbaar! HS  02 mei
 Zorg dat je goed geïnformeerd bent voordat je het strand op gaat.

Lees hier verder welke regels zijn gewijzigd en versoepeld.

Naast het nieuwe spelregelboekje, vind je ook een overzicht met de wijzigingen en extra uitleg in interpretaties in de Handleiding en Instructie Arbitrage Beach.
 
Dit jaar fluitend naar het strand? HS  12 apr
Van beachspeler naar beachscheidsrechter! 

Ben of ken je iemand die niet meer speelt, maar nog wel betrokken wil blijven in het beachvolleybal... dat kan als beachscheidsrechter!

Als voormalig (sub)topspeler/ster kan je iets belangrijks toevoegen aan het huidige scheidsrechterscorps: je kennis van, ervaring met en het gevoel voor de sport als speler/ster!

 

In juni 2017 kun je starten als beachscheidsrechter. Lees hier meer over hoe, wat, waar, wanneer. Fluitend naar het strand, doen!

 
Vergroten spelplezier Beachvolleybal HS  08 feb

In de beleidsvisie arbitrage is opgenomen dat de Nevobo voornemens is het spelplezier te vergroten. Dit onderwerp is in het zaalvolleybal vorig seizoen uitgebreid aan bod geweest en op basis van inventarisatie van de voorstellen uit de zaalvolleybalgemeenschap, zijn zaken veranderd, afgeschaft of toegevoegd.

Ook voor het beachvolleybal willen we inventariseren waar het spelplezier te vergroten is op het gebied van randvoorwaarden, protocollen en andere zaken.

Dus spelers, trainers en officials, denk met ons mee!

Zijn er zaken die je wilt toevoegen, veranderen of afschaffen binnen het beachvolleybal met uitzondering van de spelregels?

Laat het ons weten en stuur je idee(ën) vóór 25 februari 2017 naar spelplezier@nevobo.nl en vermeld daarin je naam/functie en welke zaken je je verandert wil zien. Alle reacties worden meegenomen in de besprekingen en besluitvorming.

 
Nieuwe leidraad per 1 april HS  06 feb
 We zitten nog in de winterperiode maar de voorbereidingen voor het nieuwe beachseizoen zijn in volle gang bezig!  

Zoals jullie op deze website kunnen zien wordt de concept beachtoernooikalender steeds beter gevuld.

Verder wordt de leidraad op dit moment aangepast. Denk hierbij aan aanpassingen op gebied van het aanvragen van een wildcard en het toekennen van rankingpunten. De nieuwe leidraad zal zo spoedig mogelijk gepubliceerd worden maar uiterlijk 1 april 2017.

Bovenstaande is tot stand gekomen naar aanleiding van feedback die wij vanuit de doelgroep hebben ontvangen tijdens; bijenkomst NK Beach Indoor te Aalsmeer & The Sport Box te Utrecht  besprekingen en via mail. Nogmaals hartelijk dank voor het positief meedenken! 

Als jullie vragen, opmerkingen of suggesties hebben, mail deze dan naar beach@nevobo.nl.

 
Wild cards NK Beach indoor JvI  05 dec
Voor het hoofdtoernooi zijn 8 teams direct geplaatst (waarvan eventueel 2 wildcards), 4 teams komen uit de kwalificatie.
Wild cards Dames: 2 in het Hoofdtoernooi: Laura Bloem en Marloes Wesselink op positie 8 en Sanne Keizer en Mered de Vries op positie 7
Wild cards Heren: 1 in het Hoofdtoernooi: Jeroen en Sven Vismans op positie 8
2 in het kwalificatietoernooi: Kees Spil en Marco Daalmeijer op positie 8 en Dirk Boehlé en Tim Oude Elferink op positie 7 in het kwalificatietoernooi
 
Inschrijving NK Beach Indoor geopend HdV  28 okt
Ook dit jaar zal het NK Beach Indoor weer plaatsvinden in The Beach in Aalsmeer.

Zowel de kwalificatieronde als het hoofdtoernooi vinden dit jaar in januari plaats en wel van donderdag 5 januari t/m zondag 8 januari 2017.

Vanaf heden is het mogelijk om je hier in te schrijven voor het NK Beach Indoor in Aalsmeer. 

 
Tellen tijdens toernooien KS  02 sep

Afgelopen seizoen is het voorgekomen dat teams aangewezen om bij een wedstrijd als teller en/of scheidsrechter op te treden, dit verzaakt/geweigerd hebben.

In het reglement beachvolleybal competitie staan de volgende artikelen:

3.6.6.3 Naast de in artikel 3.6.6.1 genoemde scheidsrechters kunnen één of beide spelers van een team door de Wedstrijdleider aangewezen worden om bij een wedstrijd als teller en/of scheidsrechter op te treden. Zij kunnen hiervoor iemand anders vragen, maar blijven verantwoordelijk voor het nakomen van de verplichting.

3.6.9.4 Indien een team niet voldoet aan de verplichting als bedoeld in artikel 3.6.6.3 worden de op die dag behaalde Rankingpunten èn het prijzengeld gehalveerd. december 2008

Dit seizoen hebben wij géén maatregelen opgelegd voor het niet op komen dagen als teller. Omdat het helaas toch té vaak voorkomt, wordt er komend seizoen strenger op toegezien dat teams hun taken uitvoeren en zodra teams verzaken zullen er conform artikel 3.6.9.4 maatregelen opgelegd worden.

 
Bereikbaarheid Nationale beachcompetitie KS  11 jul
In de periode van 11 juli tot en met 12 augustus  kunnen vragen met betrekking tot de Nationale beachcompetitie gesteld worden bij Henk Steeghs via beach@nevobo.nl en 06 21809921.
 
Afmelden en wijzigen KS  09 jun

Het is tot twee dagen voor het eerste toernooi van de speelweek (meestal de donderdag) om 15:00 uur mogelijk om kosteloos uit te schrijven. Uitschrijven kan via de pagina 'mijn inschrijvingen' door op het rode kruisje te klikken. Het inschrijfgeld wordt bij tijdige uitschrijving teruggestort op het rekeningnummer dat voor de betaling gebruikt is. Dit doen we eens per twee weken, na het toernooi. Als ná de deadline wordt uitgeschreven, wordt het inschrijfgeld niet teruggestort (de vrijgekomen plaats kan dan niet meer opgevuld worden).

Het is mogelijk om een teamwijziging door te voeren, als blijkt dat een van de spelers niet in staat is om te spelen. Tot de hierboven genoemde afmelddeadline kan dit sowieso, daarna is het alleen mogelijk bij een blessure die op dat moment plaatsvindt (er moet dan binnen vijf dagen een verklaring van een fysiotherapeut of arts worden overlegd). Wijzigingen voor de deadline geef je per e-mail door aan 
Kira Schorn. Door een teamwijziging kun je nooit op een hoger niveau ingedeeld worden en per team kan maximaal 1 speler gewijzigd worden.

Afmeldingen en teamwijzigingen na de deadline (donderdag 15:00 uur) geef je telefonisch door aan de wedstrijdleider (het telefoonnummer is vermeld op het tabblad 'niveau' bij het betreffende toernooi). Na de deadline wordt er geen inschrijfgeld teruggestort, ongeacht de reden van afmelden, omdat wij de veldhuur en kosten voor de wedstrijdleiding niet meer kunnen annuleren.

 
Aangepaste leidraad Beachvolleybal Competitie KS  15 apr

De puntentabel is met ingang van dit seizoen aangepast. Dit was nodig omdat we onder de 3edivisie nog ‘ruimte’ moest creëren voor JBC-toernooien die we in de totale ranking onder wilden brengen. Daarnaast is er voor gekozen om de punten die voor internationale toernooien worden toegekend beter aan te laten sluiten op de nationale toernooien.

Dit heeft geleid tot de bijgaande nieuwe puntentabel  (zie de Leidraad).

Om geen enorme verschillen te krijgen tussen de punten die afgelopen seizoen zijn behaald en bij de eerste toernooien dit seizoen zullen worden behaald, worden deze punten ook nog toegepast op het afgelopen seizoen zodat men het seizoen 2016 met dezelfde uitgangspunten van start kan gaan. Dit wordt de komende periode nog doorgevoerd en kan dus van invloed zijn op de ranking.

 
Inschrijvingen beachcompetitie geopend KS  13 apr
Gedurende de dag worden de inschrijvingen voor de toernooien één voor één geopend. Houd de toernooikalender dus goed in de gaten.
 
Kalender definitief KS  01 apr
De kalender voor de Nationale Beachcompetitie is definitief vastgesteld.

Deze is hier te vinden.

In de loop van de volgende weken zullen de inschrijvingen ook geopend worden. De aangepaste leidraad zal ook volgen.

Voor meer informatie over de beachcompetitie kan er in het menu genavigeerd worden.
Mochten er dan nog vragen zijn van competitie inhoudelijke aard kan er contact opgenomen worden met Kira Schorn via het nieuwe e-mailadres
beach@nevobo.nl.

Veel succes gewenst met de voorbereidingen en uiteraard op naar een sportief seizoen. 

 
Conceptkalender inclusief Eredivisie KS  22 feb
In de vernieuwde conceptkalender zijn enkele wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van de conceptkalender welke op 8 februari gepubliceerd is.
Daarnaast is nu ook de planning voor de Eredivisie toegevoegd.
De vernieuwde conceptkalender is hier te vinden.

In tegenstelling tot eerdere jaren sluiten wij dit seizoen niet af met het NK. Dit vanwege de Olympische Spelen die vanaf 6 augustus plaatsvinden. Of er hiervoor in de plaats een andere seizoensafsluiting komt, wordt nog verder onderzocht.

De toernooien die ná het NK plaatsvinden, zullen mee gaan tellen voor het NK in 2017. Bij de bepaling van de ranking zal dus gekeken gaan worden naar de toernooien die tussen 2 NK's worden gespeeld, en niet alleen naar het huidige seizoen/kalenderjaar.

De Leidraad waarin dit verder wordt uitgewerkt, wordt voor aanvang van dit seizoen nog gepubliceerd.

 
Conceptkalender gepubliceerd KS  08 feb
De conceptkalender is nu hier te vinden.
De definitieve kalender wordt vóór 1 april gepubliceerd.
 
Conceptkalender 2016 KS  18 jan
Voor komend seizoen hebben we inmiddels weer vele aanvragen voor het organiseren van een ronde van de nationale beachcompetitie ontvangen. Deze zijn we allemaal aan het verwerken tot een conceptkalender 2016. Elk jaar is het een hele puzzel om alle wensen te honoreren. Ook dit jaar is dat het geval. We verwachten vóór 1 februari de conceptkalender te kunnen publiceren. Daarna zijn er alleen nog maar wijzigingen mogelijk wanneer er cruciale wijzigingen plaatsvinden in de nationale en internationale kalender. De definitieve kalender wordt, zoals jaarlijks, vóór 1 april gepubliceerd. Beide kalenders publiceren we op www.beachcompetitie.nl.
 
Speelschema NK Beach indoor JvI  20 dec
Het definitieve schema wordt gepubliceerd op donderdag 31 December. Dit indien er voor die tijd uitvallers zijn, dan wordt het deelnemersveld in elkaar geschoven en sluiten de lucky loosers onderaan aan in het schema.
Indien na donderdag 31 december 16:00 er nog plaatsen open vallen, dan nemen de lucky looser(s) de plaats(en) in van de teams die op dat moment nog afzeggen en blijft het schema voor de rest zoals het is.
prettige feestdagen
 
Inschrijving NK Veteranen Indoor geopend KS  07 dec
Vanaf heden is het mogelijk om je hier in te schrijven voor het NK Veteranen Indoor te Leidschendam.

Let op, de datum voor het NK Veteranen Indoor is gewijzigd van 9 naar 10 januari 2016.
 
Inschrijving NK Beach Indoor geopend KS  02 nov
Vanaf heden is het mogelijk om je hier in te schrijven voor het NK Beach Indoor 2015-2016 in Aalsmeer.
De kwalificatie zal plaats vinden op 20 december. Het hoofdtoernooi zal vervolgens op 2 en 3 januari gespeeld worden.
 
NK Veteranen KS  07 aug
De inschrijvingen voor het NK Veteranen op 30 augustus zijn geopend.
 
Wijziging kalender Eredivisie Groningen en Toptoernooi Scheveningen TV  28 jul
Door problemen met het zand op de beoogde locatie in Groningen zijn we genoodzaakt om de kalender aan te passen. Het toernooi zal niet in Groningen plaatsvinden, maar in Huizen. De datum wordt aangepast, evenals de datum van het toegevoegde Toptoernooi in Scheveningen.

Oude situatie:
15/16 augustus - Toptoernooi Scheveningen
22+23 augustus - Eredivisie Groningen

Nieuwe situatie:
15+16 augustus - Eredivisie Huizen
22/23 augustus - Toptoernooi Scheveningen

We hebben er voor gekozen om de inschrijvingen van Groningen mee te verhuizen naar Huizen en de inschrijvingen voor Scheveningen mee te verhuizen naar de andere datum. Uiteraard kun je zelf je inschrijving aanpassen, als je dat wilt.

 
Toptoernooi 15/16 augustus KS  13 jul
 In het weekend van 15/16 augustus zal er toch een Toptoernooi (M/V) plaatsvinden en wel in Scheveningen.
 
De inschrijvingen zijn hiervoor vanaf nu geopend.
 
Update WK-wildcard TV  22 jun
Voor het WK Beachvolleybal 2015 is zowel bij de dames als de heren één (1) wildcard te winnen via de Eredivisie. Lees hier de informatie.

De eindstand na de speelronde Amstelveen is als volgt:
Aanmeldingen heren31 mei7 jun21 junTotaal
Tim Oude ElferinkDaan Spijkers3244123201056
Erik Jan RothfuszJeroen van Zwieten2763564121044
Marco DaalmeijerKees Spil3923202881000
Jaapjan FeenstraGijs van Pruijssen240168252660
Kjeld BroekemaErik van der Schaaf212252464
Erik NijlandRuben Penninga288168456
Dirk BoehléJannes van der Ham196252448
Wouter van GilstBas Verpoorten196212408
Jasper BouterTom van Steenis154252406
Timko LokerseRick Wiggers168168336
Martijn van EerdJoeri Polman168134302
Ed BontropSander Uittenbosch122122

Aanmeldingen dames31 mei7 jun21 junTotaal
Daniëlle RemmersMichelle Stiekema4124124121236
Elke Schuil-WijnhovenMered de Vries320288288896
Annemieke DriessenIlke Meertens288168356812
Mariëlle KloekMila Michel356252168776
Lauri LuijkenJoy Stubbe252356168776
Floor BerdenJuliëtte van Duijnhoven252252168672
Dineke van DijkenLoladina Zwaanswijk168168252588
Anouk SchoutenSanne van Werkhoven212212134558
Nika DaalderopAna Rekar168168336
Flore GravesteijnJulia Wouters320320
Nienke den BoogertAnnemijn van de Graaff120120
 
Update WK-wildcard TV  08 jun
Voor het WK Beachvolleybal 2015 is zowel bij de dames als de heren één (1) wildcard te winnen via de Eredivisie. Lees hier de informatie.

De stand na de speelronde Vlissingen is als volgt:
Aanmeldingen heren 31 mei 7 jun 21 jun Totaal
Tim Oude Elferink Daan Spijkers 324 412   736
Marco Daalmeijer Kees Spil 392 320   712
Erik Jan Rothfusz Jeroen van Zwieten 276 356   632
Dirk Boehlé Jannes van der Ham 196 252   448
Jaapjan Feenstra Gijs van Pruijssen 240 168   408
Wouter van Gilst Bas Verpoorten 196 212   408
Jasper Bouter Tom van Steenis 154 252   406
Erik Nijland Ruben Penninga   288   288
Kjeld Broekema Erik van der Schaaf   212   212
Martijn van Eerd Joeri Polman   168   168
Timko Lokerse Rick Wiggers   168   168
Ed Bontrop Sander Uittenbosch 122     122

Aanmeldingen dames 31 mei 7 jun 21 jun Totaal
Daniëlle Remmers Michelle Stiekema 412 412   824
Mariëlle Kloek Mila Michel 356 252   608
Elke Schuil-Wijnhoven Mered de Vries 320 288   608
Lauri Luijken Joy Stubbe 252 356   608
Floor Berden Juliëtte van Duijnhoven 252 252   504
Annemieke Driessen Ilke Meertens 288 168   456
Anouk Schouten Sanne van Werkhoven 212 212   424
Nika Daalderop Ana Rekar 168 168   336
Dineke van Dijken Loladina Zwaanswijk 168 168   336
Flore Gravesteijn Julia Wouters   320   320
Nienke den Boogert Annemijn van de Graaff   120   120
 
Gezocht: Beachvolleyballers die een demo willen spelen! KS  04 jun

Op vrijdag 13 juni is er een leuk beachevent in het mooie Dokkum. Dit evenement wordt voor de eerste keer georganiseerd en de organisatie is op zoek naar spelers (m/v) uit de eredivisie of de eerste divisie die op vrijdag tussen 19:00–21:00 uur een demo wedstrijd willen spelen (gewoon 2 ontspannen setjes). Dit is bij uitstek geschikt voor spelers die dit weekend op Ameland gaan beachvolleyballen aangezien Dokkum op 10 minuten afstand van de boot naar Ameland ligt.

Wat krijg je ervoor terug:
Een tafel in de VIP lounge met:
- Gratis BBQ
- Gratis drankjes en…
- De laatste boot vaart normaal om 19.30 uur naar Ameland, maar wij zorgen er voor dat jullie, later op de avond, met de supersnelle watertaxi worden gebracht. Binnen 15 minuten sta je op Ameland.

Interesse? Neem snel contact op via
stefan_gammauf@hotmail.com of bel op 06-19538257.

 
Europees Studenten Kampioenschap KS  03 jun
Afgelopen twee jaar zijn beachers Shaun Sturgess en Wouter van Gilst Nederlands Studenten Kampioen geworden. Dit heeft hen een ticket opgeleverd naar het Europees Studenten Kampioenschap op Cyprus! Van 16 tot 22 juni willen zij Nederland vertegenwoordigen en voor het hoogst haalbare gaan. Om dit te kunnen bekostigen is een crowdfundingsactie opgezet in samenwerking met Crowdsport. 

Door een donatie te doen kan jij ze helpen om Nederland te vertegenwoordigen! Tegenover elke donatie zetten ze een leuke tegenprestatie.

Hoe kun je ze helpen?
1. Ga naar de crowdfundingspagina
2. Klik op de “Doneer direct”-button
3. Kies een tegenprestatie en doneer
4. Vul jouw gegevens in en klik op verzenden

Alvast bedankt namens Shaun en Wouter.

 
Update WK-wildcard TV  01 jun
Voor het WK Beachvolleybal 2015 is zowel bij de dames als de heren één (1) wildcard te winnen via de Eredivisie. Lees hier de informatie.

De stand na de speelronde Budel/Arnhem is als volgt:
Aanmeldingen heren31 mei7 jun21 junTotaal
Marco DaalmeijerKees Spil392392
Tim Oude ElferinkDaan Spijkers324324
Erik Jan RothfuszJeroen van Zwieten276276
Jaapjan FeenstraGijs van Pruijssen240240
Dirk BoehléJannes van der Ham196196
Wouter van GilstBas Verpoorten196196
Jasper BouterTom van Steenis154154
Ed BontropSander Uittenbosch122122
Kjeld BroekemaErik van der Schaaf0
Martijn van EerdJoeri Polman0
Timko LokerseRick Wiggers0
Erik NijlandRuben Penninga0

Aanmeldingen dames31 mei7 jun21 junTotaal
Daniëlle RemmersMichelle Stiekema412412
Mariëlle KloekMila Michel356356
Elke Schuil-WijnhovenMered de Vries320320
Annemieke DriessenIlke Meertens288288
Floor BerdenJuliëtte van Duijnhoven252252
Lauri LuijkenJoy Stubbe252252
Anouk SchoutenSanne van Werkhoven212212
Nika DaalderopAna Rekar168168
Dineke van DijkenLoladina Zwaanswijk168168
Nienke den BoogertAnnemijn van de Graaff0
Flore GravesteijnJulia Wouters0
 
Eredivisie Groningen KS  21 mei
In het weekend van 22/23 augustus zal er in Groningen een Eredivisietoernooi plaats vinden.
De inschrijvingen zijn hiervoor vanaf nu geopend.

De te verwachten Eredivisietoernooien (M/V) op 18/19 juli en 15/16 augustus zullen niet plaats vinden.
 
Enquete beachvolleyballers KS  13 mei

Twee studenten Sport, Gezondheid en Management  zijn bezig met een onderzoek waar ze de hulp van beachvolleyballers voor kunnen gebruiken. Met jullie hulp willen ze deze volgende vraag gaan beantwoorden: ‘Biedt een basis in zaalvolleybal meerwaarde voor de sportloopbaan van een talent of topsporter in het Nederlandse beachvolleybal?'


Er zijn twee enquêtes opgesteld. Enquête 1 is bestemd voor de beachvolleyballers die actief zijn (of zijn geweest) in het zaalvolleybal. Enquête 2 is gericht op de beachvolleyballers die geen verleden in het zaalvolleybal hebben.

Link enquête: beachvolleyballers die geen verleden in het zaalvolleybal hebben:
http://www.thesistools.com/web/?id=463713

Link enquête: beachvolleyballers die actief zijn (of zijn geweest) in het  zaalvolleybal: 
http://www.thesistools.com/web/?id=463661

Zouden jullie even de tijd willen nemen op deze enquete in te vullen? Alvast bedankt voor jullie input!

 
Belangrijke spelregelwijzigingen KS  20 apr

In het beach seizoen 2015 zijn enkele spelregelwijzigingen van kracht. De belangrijkste is de wijziging rondom de netfouten.
Voor beach gaan we terug naar de ‘oude’ regels van voor 2013, ofwel:

Netfout
'Het is fout als het net tussen de antennes door een speler aangeraakt wordt tijdens de actie van het spelen van de bal. Onder andere opspringen, aanraken van de bal (alsook een poging daartoe) en neerkomen worden als actie van het spelen van de bal aangemerkt.’ (regel 11.3.1) Het aanraken van het net tijdens het spelen van de bal of een poging daartoe is dus weer gewoon fout.  Er is geen verschil meer tussen bovenkant net of onderkant net of het aanraken van net én tegenstander.  Voor de scheidsrechters betekent dit een vereenvoudiging van de taak, voor de spelers daarentegen betekent het weer extra opletten geblazen!  Discussies tussen spelers en scheidsrechters over wat wel en niet fout is rondom het net is hiermee beperkt, oftewel: meer spelen, minder discussiëren!

Een andere wijziging betreft de tekens van de scheidsrechters:
Waar voorheen de 2e scheidsrechter de tekens van de 1e scheidsrechter kopieerde, is dat niet meer het geval.  De 2e hoeft de 1e scheidsrechter niet meer te volgen in het aangeven van zijn tekens. De 1e kopieert ook niet meer de tekens van de 2e scheidsrechter als deze ergens voor fluit.  De 1e scheidsrechter geeft dan enkel als laatste (en enige) de kant aan waar de service heen gaat.
 

Lees hier alle spelregels beachvolleybal
 
Beachvolleyballen met twee Wereldkampioenen! KS  08 apr
Focus, tactiek en teamwork. Deze eigenschappen zijn onmisbaar tijdens Red Bull Beach Boys, het beachvolleybaltoernooi waarbij teams van vier de kans krijgen om letterlijk én figuurlijk met de wereldkampioenen te spelen: Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen. Hebben jullie Robert als blokker nodig of de ijzersterke verdediging van Alexander? Ieder team kan tijdens de finale op 24 mei op tactische momenten het talent van ’s werelds beste beachvolleyballers als troef inzetten om de titel binnen te slepen.

Geinteresseerd? Vind hier de data van de kwalificatiewedstrijden en meer informatie! 
 
Wildcard WK Beachvolleybal 2015 KS  01 apr
Voor het WK Beachvolleybal 2015 is zowel bij de dames als de heren één (1) wildcard te winnen via de Eredivisie. Lees hier de informatie.

Aanmeldingen heren
 • Dirk Boehlé/Jannes van der Ham
 • Ed Bontrop/Sander Uittenbosch
 • Kjeld Broekema/Erik van der Schaaf
 • Jasper Bouter/Tom van Steenis
 • Marco Daalmeijer/Kees Spil
 • Martijn van Eerd/Joeri Polman
 • Jaapjan Feenstra/Gijs van Pruijssen
 • Wouter van Gilst/Bas Verpoorten
 • Timko Lokerse/Rick Wiggers
 • Erik Nijland/Ruben Penninga
 • Tim Oude Elferink/Daan Spijkers
 • Erik Jan Rothfusz/Jeroen van Zwieten
Aanmeldingen dames
 • Floor Berden/Juliëtte van Duijnhoven
 • Nienke den Boogert/Annemijn van de Graaff
 • Nika Daalderop/Ana Rekar
 • Dineke van Dijken/Loladina Zwaanswijk
 • Annemieke Driessen/Ilke Meertens
 • Flore Gravesteijn/Julia Wouters
 • Mariëlle Kloek/Mila Michel
 • Lauri Luijken/Joy Stubbe
 • Daniëlle Remmers/Michelle Stiekema
 • Anouk Schouten/Sanne van Werkhoven
 • Elke Schuil-Wijnhoven/Mered de Vries
 
Inschrijving geopend KS  01 apr
Vanaf heden kunnen teams zich inschrijven voor de Nationale beachcompetitie.
Vrijwel alle toernooien zijn staan op de toernooikalender. Zodra de resterende toernooien definitief zijn worden ook deze aan de toernooikalender toegevoegd.
De verwachting is dat wij nog een tweetal Eredivisietoernooien (M/V) (op 18/19 juli en 15/16 augustus) zullen plaatsen.
Daarnaast is de verwachting dat wij nog op de volgende data Eerste divisietoernooien gaan plaatsen:
- 20 juni (V)
- 11 juli (M/V)
- 23 augustus (M)
Ook zal op 31 mei nog een Derde divisietoernooi (M) geplaatst worden.
Daarnaast zijn de Beachlife locaties in de weekenden 1/2 en 8/9 augustus nog niet bekend gemaakt. Zodra dit gebeurt passen wij dit aan.
 
 
Nieuwe competitieleider TV  01 apr
Met ingang van het seizoen 2015 zal ik niet meer als competitieleider bij de beachcompetitie betrokken zijn. Mijn collega Kira Schorn, werkzaam op het kantoor in Apeldoorn, organiseert vanaf nu de competitie. Net als de afgelopen jaren zal Hans de Vos (manager Nationaal Servicepunt) eindverantwoordelijk blijven voor de uitvoering van de competitie.

Zelf zal ik me, vooral gedurende de zomermaanden, meer gaan richten op de ICT-ontwikkelingen binnen de Nevobo. Uiteraard zal ik mijn gezicht zo nu en dan nog wel op het strand laten zien, maar dan als deelnemer aan de toernooien.

Thijs-jan

 
Conceptkalender Nationale beachvolleybal competitie KS  10 feb
Vanaf heden is de conceptversie van de kalender voor de Nationale beachvolleybalcompetitie gepubliceerd. De conceptkalender is hier te vinden.
 
Beachlife heeft (op Ameland na) de locatiekalender nog niet gepubliceerd. Waar nu Beachlife staat zal worden aangesloten bij de Beach locatie van dat weekend.
 
Daarnaast heeft Beachlife aangegeven vooral interesse te hebben in het huisvesten van de 2e en 3e divisie. Om die redenen vinden veel 1e divisies plaats bij beachverenigingen. Daarnaast hebben we enkele 1e divisies kunnen plaatsen (in samenwerking met lokale verenigingen en partijen) in een "stedelijke" of "evenement" setting. Hierdoor hopen we aan enkele verzoeken tegemoet te komen. Deze trend verwachten we de komende jaren te kunnen uitbreiden.
 
Uiteraard zal de gehele competitie aanwezig zijn op de meest toonaangevende Beachlife locaties.
 
Helaas is de eredivisie nog niet volledig en wachten we nog op enkele concrete toezeggingen. Om die reden zal er pas op en later moment hierover informatie worden verschaft.
 
Aanpassing spelregels voor volleybal en beachvolleybal HdV  20 nov
Op het laatst gehouden congres heeft de FIVB een aantal wijzigingen van de spelregels voor volleybal en beachvolleybal aangenomen o.a. een wijziging in de regel over netfouten. Deze aangepaste regels gaan voor de FIVB in op 1 februari 2015. Dit houdt in dat onze vertegenwoordigende teams in diverse kwalificatietoernooien die begin januari 2015 worden gespeeld, nog met de “oude” regels zullen spelen.

De Nevobo heeft besloten om de aanpassing van de regels in de Nederlandse volleybalcompetitie nog niet dit seizoen door te voeren, maar pas vanaf de start van seizoen 2015-2016.

Voor het beachvolleybal zullen wel met ingang van februari 2015 de nieuwe spelregels in Nederland toegepast worden. Informatie daarover volgt zo spoedig mogelijk.

 
De inschrijvingen voor het NK Beach Indoor Aalsmeer 2014-2015 zijn geopend! TV  12 nov

Kijk voor meer informatie op www.beach.nl
Volg alle ontwikkelingen op www.facebook.com/BeachAalsmeer
en twitter mee via #nkbeachaalsmeer

Voor inschrijvingen kijk je op: http://www.beachcompetitie.nl/toernooi/detail/717/nk-beach-indoor-aalsmeer-2014-2015

 
Speelweek na het NK TV  25 jul
In tegenstelling tot voorgaande jaren is er na het NK nog een speelronde. De punten daarvan tellen gewoon weer mee voor de eerste toernooien van 2015. Er vindt in dat weekend géén Eredivisie plaats.

Doordat deze speelweek geen volledige ronde is, betekent het dat promoties die verdiend worden in de ronde 'Scheveningen' van 9/10 augustus (bedankt voor de correctie @PaterBlange en @MartinBxn) gelden voor de eerste volledige ronde van 2015. Ook geldt de degradatie van de teams die in dat weekend laatste worden voor de eerste volledige ronde van 2015.
 
Aanmelden Derde divisie TV  21 jul
Omdat er in de Derde divisie vooraf niet bekend is wat het aantal deelnemende teams is, wordt voor de wedstrijdschema's hiervan verwezen naar de betreffende pagina op deze site. Teams die in de Derde divisie spelen moeten zich uiterlijk om 9:00 uur bij de wedstrijdleiding melden. Teams die zich daarna melden worden van deelname aan de ochtendpoule uitgesloten.
 
Win een wild card voor The Hague Transavia Grand Slam TV  26 jun
Er is voor het kwalificatietoernooi van de FIVB Grand Slam in Scheveningen één wild card beschikbaar. Dit kwalificatietoernooi wordt gespeeld op 14 juli, de dag voordat het daadwerkelijke toernooi begint. Om de talentvolle teams in Nederland allemaal de kans te geven deel te nemen aan een FIVB Grand Slam zal deze wild card toebedeeld worden aan een team dat:
 • Per e-mail aan Thijs-jan Veldhuizen doorgeeft voor deze wild card in aanmerking te willen komen
 • Relatief jong is en aantoonbaar ambities heeft om op de internationale tour (FIVB of CEV) te spelen
De toewijzing van de wild card gebeurt op basis van de eindranking van de Eredivisie beachvolleybal in Bergen op Zoom.

Voorafgaand aan de eredivisie in Bergen op Zoom zal bepaald worden welke teams voldoen aan de gestelde eisen. Onder de door de Nevobo geaccepteerde teams wordt de wild card toegewezen aan het teams dat in Bergen op Zoom het hoogste eindigt. Deze regeling geldt voor zowel dames als heren.
 
Indeling komende week TV  06 jun
Vanwege het Pinksterweekend en het feit dat er op maandag nog toernooien zijn, zal de voorlopige indeling uiterlijk op dinsdagochtend gepubliceerd worden.
Let op: de inschrijving voor de toernooien in de Tweede divisie en hoger sluit wél op maandag om 12 uur!
 
Verduidelijking wijzigingen TV  27 mei
Hieronder is een aantal zaken niet (duidelijk) verwoord. Zoals aangegeven zijn het Wedstrijdreglement en de Leidraad bindend en is de tekst hiervan bedoeld om jullie te wijzen op de aanpassingen:
 • Wat betreft degradatie uit de Eredivisie: er vindt geen degradatie plaats als op een bepaald niveau in de ene week 8 teams spelen en de daaropvolgende week 16 teams. Dit komt alleen zo nu en dan in de Eredivisie voor (maar niet altijd als er 8 teams spelen)
Verder is het goed om nog te vermelden:
 • Er is afgestapt van het standaard in laten stromen van teams op dag twee in de Eredivisie. Het effect dat we hiermee wilden bereiken (internationals in de week dat ze in het buitenland spelen nog de mogelijkheid geven in te stromen) werd niet bereikt. Mocht die situatie zich alsnog voordoen, dan kan er via een wild card en aangepast speelschema eventueel nog invulling aan gegeven worden
 • Er zijn twee toernooien (Arnhem en Bergen op Zoom) waar de Eredivisie met 8 teams (double gender) op twee velden gespeeld moet worden. Let op het afwijkende schema van twee speeldagen
 
Wijzigingen werkwijze competitie TV  14 apr
De volgende zaken zijn gewijzigd in de beachcompetitie, ten opzichte van vorig seizoen. Het Wedstrijdreglement en de Leidraad zijn de formele documenten die de organisatie vastleggen.
 • We werken niet meer met een afwijkende seeding, maar hanteren voor de rangschikking binnen het toernooi ook de rankingpunten. Omdat vorig jaar al overgestapt is naar het systeem waarbij de beste zes resultaten de ranking vormen. De kolom 'seeding' is daardoor niet meer van belang;
 • In een klein aantal gevallen wordt de Eredivisie niet met zestien teams gespeeld, zoals vorig seizoen in Arnhem het geval was. Omdat er veel discussie over het wedstrijdprogramma geweest is, is er voor gekozen om dergelijke toernooien dit seizoen met 8 teams te spelen;
 • Wanneer de Eredivisie met 8 teams gespeeld wordt, vindt er geen degradatie plaats;
 • Op alle niveaus boven de Derde divisie was het voor het eerst zo dat het laatst geëindigde team degradeerde. Omdat de ervaring is dat dit team de volgende week zelden in dezelfde samenstelling meespeelde, is deze regel aangepast. In plaats van voor het team, geldt de degradatie voor de individuele spelers (met een willekeurige partner);
 
Opening inschrijving (again) TV  10 apr
OK, het goede nieuws is dat we maandagochtend om 10:00 uur de inschrijving daadwerkelijk openen. (En het slechte is uiteraard dat dat niet aan het begin van deze week is). De toernooien zijn inmiddels allemaal in het systeem ingevuld en morgen worden de laatste controles gedaan.
Hoewel het inschrijfsysteem niet anders is dan voorgaande jaren, willen we toch graag op kantoor zijn op het moment dat 'het los gaat' om eventuele problemen gelijk te kunnen oplossen. Vandaar dat we de inschrijving maandag openen en niet morgen.

Fijn weekend en voor de zaalvolleyballers: succes in de laatste competitieronde.
 
Opening inschrijving TV  01 apr
Door drukte is het me nog niet gelukt om de kalender in te voeren en de inschrijving te openen. Begin volgende week zal dat alsnog gebeuren, zodat er ruim op tijd ingeschreven kan worden om het seizoen op 17/18 mei te openen. Het NK zal gespeeld worden op 15/16/17 augustus.
 
Concept toernooikalender beachcompetitie 2014 TV  14 feb
Hoewel de winter nog altijd niet echt doorgebroken is en er eerder sprake is van herfstweer, kunnen de sandsocks binnenkort weer uit het vet. Om alvast wat te kunnen plannen presenteren we hierbij de concept toernooikalender.

"Concept" zegt het al: er kan nog van alles wijzigen. Met name de toernooien die met een sterretje gemarkeerd zijn, zijn nog onder voorbehoud. De inschrijving voor de divisietoernooien zal rond 1 april geopend worden.
 
Nederlands Kampioenschap 2013 HvH  31 aug
Van 30 augustus tot en met 1 september vindt op het strand van Scheveningen het Nederlands Kampioenschap beachvolleybal plaats.

De uitslagen van dit NK zijn te volgen op http://www.beachcompetitie.nl/toernooi/detail/652#wedstrijdschema

Uiteraard bent u ook van harte welkom om in Scheveningen de Nederlandse beachvolleybaltop - die geheel aanwezig is - te bewonderen.

Programma:
Vrijdag 30 augustus: kwalificatietoernooi
Zaterdag 31 augustus: hoofdtoernooi
Zondag 1 september:
12:00u & 13.00u: halve finales
14:00u: 3e/4e plaats dames
15:00u: 3e/4e plaats heren 
16:00u: FINALE dames
17.00u: FINALE heren
 
Herdenking Ingrid en Lodewijk TV  12 jun
Op zaterdag 15 juni zal er om 14.00 uur een publieke afscheidsdienst plaatsvinden in Almere ter nagedachtenis van Ingrid Visser en Lodewijk Severein. Om ook tijdens het beach volleyball op Scheveningen hierbij stil te staan, zal er om 14.00 uur twee minuten stilte worden gehouden door alle aanwezigen op het strand. Wij hopen hierbij natuurlijk ook op jullie medewerking.

Bij de FIVB Grand Slam die deze week in het beachstadion plaatsvindt wordt zaterdag tussen 14:00 uur en 15:00 uur niet gespeeld, vanwege bovengenoemde bijeenkomst. Omdat de Toptoernooien ook op de velden in het stadion plaatsvinden geldt dat ook voor deze toernooien.
 
Een minuut stilte voor Ingrid en Lodewijk TV  31 mei
Ter nagedachtenis aan Ingrid Visser en Lodewijk Severein zullen de nationale volleybalteams en Beach Team Holland de wedstrijden in de maand juni met een rouwband spelen. Voor aanvang van de wedstrijden van de Oranje teams op eigen bodem zal een minuut stilte in acht worden genomen

Wij stellen het op prijs wanneer organisatoren van (beach)volleybalevenementen bij hun eerstvolgende wedstrijd ook één minuut stil zijn ter nagedachtenis aan Ingrid en Lodewijk.

Ook in de Nederlandse beachvolleybalcompetitie zal in de maand juni bij alle toernooien, voor het begin van de eerste wedstrijd van de dag, één minuut stilte in acht genomen worden.

 
Zichtbaarheid inschrijvingen TV  28 mei
Het komt regelmatig voor dat ik een mailtje krijg met de vraag of de betaling goed is doorgekomen, omdat de inschrijving nog niet bij het toernooi te zien is. We hebben de laatste tijd te maken met traagheid van de website, voornamelijk door de berekening van de ranking op basis van de beste zes resultaten. Daarom wordt bij betaling niet altijd direct het lijstje met inschrijvingen bijgewerkt en kan het dus even duren voordat je te zien bent.

Als bij 'mijn betalingen' de betaling geregistreerd is kun je er vanuit gaan dat deze in orde is. Als na enige tijd de inschrijvingenlijst nog altijd niet bijgewerkt is mag je natuurlijk altijd een mailtje sturen.
 
Spelregelwijzigingen TV  24 mei
Niet alleen in de reglementen zijn zaken gewijzigd, ook de spelregels zijn aangepast. De wijzigingen die de FIVB doorvoert worden vertaald in het Nederlandse spelregelboek opgenomen. De belangrijkste wijzigingen zijn in een overzicht van een pagina opgenomen, maar ook het volledige spelregelboek is natuurlijk te downloaden.
 
Nieuw: FIVB-rankingpunten TV  21 mei
Vanaf dit seizoen werkt de FIVB met een nieuwe rankingmethodiek. Ook voor toernooien in de nationale competities worden punten toegekend door de FIVB. Dit geldt in ons geval voor de Eredivisietoernooien (niet de Toptoernooien).

Wij geven na ieder toernooi aan de FIVB door het resultaat van het toernooi door, de FIVB kent vervolgens volgens hun systematiek de punten toe. Alleen spelers die bij de FIVB geregistreerd zijn krijgen punten. Door op de website van de FIVB te kijken ontdek je of je geregistreerd bent.

Ben je niet geregistreerd en wil je wel je punten graag ontvangen, stuur dan een e-mail met je relatiecode, naam, geboortedatum, geslacht, e-mailadres en paspoortnummer (of ID-kaart) naar Corina Rijsdijk, die de registratie in orde zal maken.
 
Inschrijvingstermijn derde divisie TV  21 mei
Vorig jaar hebben we geïntroduceerd dat er voor de derde divisie langer ingeschreven kan worden dan voor de andere niveaus. Dit seizoen is het vanaf nu ook weer mogelijk om tot donderdag 15:00 uur voor de derde divisie in te schrijven. Daarna is inschrijven en betalen niet meer mogelijk.
 
Publicatie Brouwersdam/Budel TV  18 mei
Vanwege het feit dat er op Tweede Pinksterdag nog gespeeld wordt kan de voorlopige indeling voor volgende week maandagmiddag nog niet gemaakt worden. Deze zal ik dinsdag op de website zetten.
 
Afmeldingen op een laat moment TV  17 mei
Ik krijg regelmatig afmeldingen op vrijdagavond of zelfs in het weekend per e-mail binnen. Buiten kantooruren lees ik mijn werk-e-mail niet of nauwelijks, dus in dat geval zijn wedstrijdleiding en teams op locatie niet op de hoogte.

Als je je onverhoopt na donderdag 15:00 uur moet afmelden verwachten we dat je twee dingen doet:
1. Via 'mijn inschrijvingen' je uitschrijven voor het toernooi/de toernooien
2. Telefonisch contact opnemen met de wedstrijdleider: het telefoonnummer vind je op het tabblad 'niveau' bij het toernooi

Overigens wordt bij afmelding na donderdag 15:00 uur geen inschrijfgeld teruggestort.
 
Gelijk eindigen TV  17 mei
Wanneer in een poule in de derde divisie twee of meer teams met een gelijk puntenaantal eindigen wordt de onderlinge rangschikking bepaald op basis van achtereenvolgens:

- het setquotiënt in alle in de poule gespeelde wedstrijden;
- het puntenquotiënt in alle in de poule gespeelde wedstrijden;
- het setquotiënt van de onderling gespeelde wedstrijd(en);
- het puntenquotiënt van de onderling gespeelde wedstrijd(en);
Wanneer er dan nog geen uitsluitsel is wordt de volgorde op basis van seeding bepaald.

Het bovenstaande is niet vastgelegd in het Wedstrijdreglement, maar omdat deze situaties (nu) wel voor kunnen komen wordt dit op deze wijze vastgelegd.
 
Inschrijving en indeling TV  03 mei
Ten opzichte van vorig seizoen zijn is de sluitingsdatum van de inschrijving gewijzigd:

Maandag 12:00 uur: Sluiting inschrijving
Maandagmiddag: Publicatie voorlopige indeling
Donderdag* 15:00 uur: Indeling definitief

Tot twee dagen voor het toernooi kun je zonder bericht verplaatst worden naar andere toernooien, dus ook andere locaties en speeldagen! Als je na publicatie van de voorlopige indeling niet meer verplaatst wilt worden naar een andere dag of locatie schrijf je je daarvoor uit (via 'mijn inschrijvingen').

* Twee dagen voor het eerste toernooi van de speelweek
 
Twee nieuwe Rondes TV  12 apr
Door het toevoegen van twee Toptoernooien tijdens de Grand Slam en toernooien op alle niveaus in het weekend van 24/25 augustus hebben we twee extra volledige rondes gecreëerd. Hierdoor zorgen we er voor dat promotie en degradatie ook mogelijk is in deze weken.
 
NK Jeugd TV  08 apr
De inschrijving voor het NK jeugd is nog niet geopend. We hopen dit uiterlijk dinsdag 9 april te regelen.
 
Toernooischema online, inschrijving maandag open TV  05 apr
Alle toernooien zijn ingevoerd in de kalender. Omdat het IDEAL-betalingssysteem vervangen is door dat van een andere provider willen we de inschrijving graag openen tijdens kantooruren, zodat eventuele problemen snel opgelost kunnen worden.

Inschrijven is mogelijk vanaf aanstaande maandag, 8 april, om 12 uur.
 
Volgende versie kalender TV  04 apr
We zijn een stuk opgeschoten, dit is de kalender zoals deze op de site komt te staan. Het invoeren is nogal een klus, maar daar wordt hard aan gewerkt. Nog heel even wachten dus, voordat er op de inschrijfknop geklikt kan worden.
 
Publicatie kalender en inschrijven TV  02 apr
Zoals jullie ongetwijfeld gemerkt hebben is de inschrijving nog niet geopend en de kalender nog niet gepubliceerd. Er zijn drie aanleidingen voor: allereerst is de kalender voor de Eredivisie nog momenteel nog zeer beperkt. Ondanks de inspanning van velen zijn er nog maar weinig subsidieverstrekkers die definitief toezeggingen gedaan hebben, waardoor we hier nog geen zekerheid over kunnen geven.
Daarnaast is de planning van het open gaan van de inschrijvingen op Tweede Paasdag niet heel handig geweest en zijn er technisch nogal wat aanpassingen nodig geweest.

We zorgen ervoor dat deze week alles klaar staat om het seizoen te laten starten.
 
Eerste gedeelte kalender beachcompetitie TV  07 mrt
We presenteren het eerste gedeelte van de kalender voor de nationale beachvolleybalcompetitie via dit bestand. Er wordt door diverse partijen nog hard gewerkt aan de kalender voor de Eredivisie, die we binnenkort zullen publiceren.
Het is belangrijk om te benadrukken dat het om een voorlopige versie van de kalender gaat: er wordt nog overlegd over een aantal datums, met verschillende verenigingen. Zodra er meer duidelijk wordt zullen we dat publiceren. Vóór 1 april zal de definitieve kalender gepubliceerd worden, de inschrijving opent op 1 april.
 
We wensen jullie voor komende zomer alvast veel speelplezier toe.
 
Uitslag Heren NK Beach Indoor JvI  06 jan
Uitslag heren:

1: Christiaan Varenhorst / Jon Stiekema
2: Alexander Brouwer / Daan Spijkers
3: Richard Schuil / Jeroen Vismans
  : Bart Bolsterlee / Tim Oude Elferink
 
Uitslag dames NK Beach Indoor JvI  06 jan
In the Beach was de uitslag van de dames:

1: Jantine van der Vlist / Marloes Wesselink
2: Rimke Braakman / Jolien Sinnema
3: Rebekka de Kogel-Kadijk / Laura Bloem
    Mariëlle Kloek / Martha Michel
 
Uitslag Veteranen NK Beach JvI  05 jan
Uitslag NK Veteranen 2-2 op  vrijdag 4 januari
 
1. Bart Theelen / Herwin Brillemans
2. Ed Bontrop / Michel La Poutre
3. Joop Korver / Pieter Goudswaard
4. Jorn Lehe / Niels Noorlander
 
 
Deelnemers NK beach Veteranen JvI  30 dec
 1. Eric-Jan Rothfusz/ Alexander van der Kooi (niet aanwezig op NK)
 2. Michel La Poutre/ Ed Bontrop (Kwal 1)
 3. Marcel Dingemanse/ John Hintzen (Kwal 2)
 4. Herwin Brillemans/ Bart Theelen (Kwal 3)
 5. Mirko van der Maat/ Niels Noorlander (Kwal 4)
 6. Joop Korver/ Pieter Goudswaard
 7. Peter Hoernig/ Joris Fellinger
 
Deelnemers en speelschema NK Beach indoor JvI  24 dec
Bij het kopje " Nieuws" op de pagina van het toernooi staan de deelnemers en het speelschema vermeld van het NK Beach ( indoor) 2013 in The Beach in Aalsmeer. Iedereen wordt 1 uur voor aanvang van zijn wedstrijd verwacht zich te melden bij de wedstrijdleiding.
Kijk naar je indelingsnummer en volg het schema. Win je van een hoger geplaatst team, dan neem je die plaatsing over.
Prettige Feestdagen
Joep van Iersel
 
Oproep NK Beach Classics 2 tegen 2 boven 35 jaar TV  13 dec
Na het verspelen van de NK BEACH classics voor spelers boven de 35 jaar gaat deze winter ook een NK indoor gespeeld worden in The Beach. De Final Four spelen  halve finale en finales  in Aalsmeer op 4 januari vanaf 18 uur. Toegang gratis. Om je als speler te plaatsen kun je je via het inschrijfformulier van Xmas Beach inschrijven voor de kwalificatie een week eerder op 29 december om 14.00 uur in Scheveningen in Lindobeach.. Kijk voor het formulier om je in te schrijven op www.lindobeach.nl. Speelschema hangt af van het aantal inschrijvingen.
Verwacht niveau van de spelers is 1e divisie in de outdoor beachcompetitie. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Michel La Poutre.
 
4 - 6 januari 2013: NK Indoor Beach Aalsmeer TB  22 nov

Van 4 t/m 6 januari 2013 organiseert The Beach,  i.s.m. de Nederlandse Volleybal Bond, de 1e editie van het NK Beach Aalsmeer. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat er een indoor beachvolleybaltoernooi het predicaat NK meekrijgt. De gehele Nederlandse beachvolleybaltop, waaronder de deelnemers aan de Olympische Spelen in Londen, zijn aanwezig bij dit unieke beachvolleybal evenement.
Mede door de positieve uitstraling van het beachvolleybal op de OS in Londen, heeft de populariteit van deze sport een vlucht genomen. De spanning en de ambiance, die deze sport kenmerken, kunnen nu beleefd worden tijdens dit NK in januari. Irene van Uden (toernooidirecteur) wil met het toernooi in de winter meer aandacht geven aan het beachvolleybal en vindt dat Nederland klaar is voor een indoor NK Beach. Voor het toernooi wordt Indoor Sport & Event Center The Beach in Aalsmeer volledig omgetoverd tot een Beachstadion 2 centercourts. Met de deelname van de Nederlandse dames- en heren top, het entertainment programma tijdens de wedstrijden met DJ, speaker en danseressen, maakt het kijken naar beachvolleybal een belevenis voor jong en oud.

De NK Beach Aalsmeer staat onder meer in het teken van stichting Hartekind. Deze stichting zet zich in om kinderen met een aangeboren hartprobleem, de kans te geven om hun kwaliteit van leven te verbeteren. In samenwerking met Hartekind ambassadrice Sanne Keizer is een speciaal Hartekind kinderprogramma samengesteld.

Op zondag 23 december 2012 wordt het kwalificatietoernooi gespeeld voor teams die niet rechtstreeks geplaatst zijn voor het NK Beach Indoor. Bij de heren zijn 12 teams (op basis van de NeVoBo beachranking) rechtstreeks geplaatst voor het hoofdtoernooi en plaatsen 4 teams zich via het kwalificatietoernooi. Bij de dames zijn 8 teams rechtstreeks geplaatst en plaatsen 4 teams zich via het kwalificatietoernooi. 

Het meerdaagse NK Beach Aalsmeer start op vrijdag 4 januari 2013. Op zaterdag wordt gespeeld tot aan de kwartfinales en op zondag 6 januari worden de halve finales en finales gespeeld. In de dagen voorafgaand aan het toernooi zijn er verschillende voorprogramma’s met onder meer Footvolley, Beachrugby en Beachhandbal.

De NK Beach Indoor Aalsmeer is van 4  tot 6 januari 2013 in The Beach – Indoor Sport & Event Center, Oosteinderweg 247-a 1432 AT Aalsmeer. Surf voor meer informatie en het volledige programma naar www.beach.nl.

 
Aanmelden voor meerdere niveaus TV  06 jun
Het deelnemersveld voor de tweede divisie is op dit moment nog gevuld, maar er zijn telkens maar een paar teams die niet deel kunnen nemen.
Advies aan de teams die inschrijven voor de derde divisie is dan ook om je gelijktijdig ook in te schrijven voor de tweede divisie, de kans dat je daar geplaatst wordt is steeds groter aan het worden. Wanneer je op meerdere niveaus inschrijft betaal je maar 1 keer inschrijfgeld.
 
Aanmelden derde divisie TV  04 jun
We merken dat veel deelnemers niet weten dat aanmelden voor de derde divisie vanaf dit seizoen mogelijk is tot de woensdag direct voor het toernooi (om 15:00 uur). De overige aanmeldingstermijnen sluiten op woensdag anderhalve week voor het toernooi.

Ook wanneer je vergeten bent te betalen kun je op deze manier nog aan de derde divisie deelnemen. Daarvoor moet je de niet-betaalde inschrijvingen op andere niveaus wel eerst even afmelden.
 
Afmelden op het laatste moment TV  04 jun
Wanneer een team op het laatste moment moet afmelden vanwege een blessure is het van belang dat de wedstrijdleider telefonisch geïnformeerd wordt. Het is dus niet nodig mij te bellen. Het nummer van de wedstrijdleider is vanaf enkele dagen voor het toernooi te vinden op de pagina van het betreffende toernooi, op het tabblad 'Niveaus'.
 
Foto's van de beachcompetitie TV  24 mei
Bij het toernooi in Dordrecht meldden we al dat Hans Goedhart foto's van de beachcompetitie heeft gemaakt. Hij doet dat bij meerdere toernooien, vandaar dat ik hier een link naar zijn website plaats. Als andere fotografen ook regelmatig foto's online zetten, hoor ik dat graag: dan voeg ik de link hieronder toe.

- Pim Waslander
- Hans Goedhart
- Roel Ubels
- Jan Bezemer (Vrouwenpolder)
- Judith Borremans

 
Promotie en handhaving TV  15 mei
Teams die in de eredivisie op plaats 1 t/m 8 of in de eerste/tweede divisie op plaats 2 eindigen mogen de volgende Ronde opnieuw uitkomen op dat niveau, ongeacht hun puntenaantal. Teams die in de eerste, tweede of derde divisie als eerste eindigen promoveren naar het hogere niveau in de volgende Ronde.

Voorwaarde voor promotie of handhaving is dat je ingeschreven bent voor het volgende toernooi op dat niveau: de inschrijving daarvoor is tegen de tijd dat je als eerste eindigt al gesloten, dus het is van belang vooruit te kijken. Juist vanwege deze reden adviseren wij om ook voor hogere niveaus in te schrijven, zelfs wanneer je veel te weinig punten denkt te hebben.
 
Verplaatsing naar een andere dag of locatie TV  03 mei
Op de maandag voorafgaande aan het toernooi wordt de indeling gepubliceerd. Tot en met donderdag kunnen daar nog wijzigingen in plaatsvinden, wat betekent dat je verplaatst kunt worden naar een andere dag of locatie. Wanneer je dat niet wilt moet je je, na publicatie van de indeling, uitschrijven voor alle toernooien waaraan je niet meer deel wilt nemen. Je zult dan nooit naar die toernooien doorgeschoven worden (ook niet naar een hoger niveau wanneer je daar recht op zou krijgen en je je daarvoor uitgeschreven hebt).
 
Puntenverdeling toptoernooien TV  25 apr
Omdat het aantal deelnemende teams van invloed is op de te behalen punten geldt voor de toptoernooien een (iets) afwijkende puntentabel. Het complete overzicht kun je hier downloaden.
 
Aanpassingen competitie naar aanleiding van de enquetes TV  19 apr

In 2010 is er een onderzoek gestart naar klanttevredenheid van de deelnemers van de nationale beachvolleybalcompetitie. Na seizoen 2010 en 2011 is er een enquête gehouden. Rond de 50 procent van de deelnemers heeft deelgenomen aan de enquête.

Naast het feit dat veel beoordelingen in 2011 verbeterd zijn, is de belangrijkste conclusie van de enquête dat er nog ontevredenheid bestaat over het competitiesysteem (p/d, ranking, plaatsing, seeding). De meerderheid van de deelnemers vindt niet dat het huidige competitiesysteem de juiste krachtverhoudingen tussen de teams weerspiegelt.

Lees verder...
 
Inschrijving geopend TV  01 apr
Sinds vanmiddag is de inschrijving voor de competitie geopend. We raden deelnemers aan om telkens voor alle niveaus waaraan deze willen deelnemen in te schrijven: als je je niet inschrijft voor de eredivisie, maar daar bijvoorbeeld door een onverwachte promotie wel recht op deelname zou hebben, dan is er na sluiting van de inschrijving geen mogelijkheid meer om alsnog in te schrijven. Je wordt automatisch op het hoogste niveau waar je recht op hebt ingedeeld, mits je daarvoor ingeschreven bent.

Net als voorgaande jaren is het mogelijk om voor meerdere toernooiweken tegelijk te betalen. Betaling is onderdeel van het inschrijven, wat betekent dat je ook voor de inschrijfdeadline betaalt moet hebben, om mee te kunnen doen.
 
Nieuw in 2012! TV  01 apr
We werken er hard aan om de beachcompetitie ieder jaar verder te verbeteren. Daarvoor worden dit jaar de volgende aanpassingen doorgevoerd:

Inschrijven derde divisie langer mogelijk
Omdat de derde divisie 'geen' maximum aantal deelnemende teams kent zal het vanaf dit seizoen langer mogelijk zijn om hiervoor in te schrijven. Voorheen was dit tot de woensdag ruim een week voor het toernooi, vanaf dit jaar kan ingeschreven worden tot de woensdag direct voorafgaand aan het toernooi

Sluitingstijd inschrijving vervroegd naar 15:00 uur
Om slagvaardig om te kunnen gaan is de deadline om in te schrijven vervroegd naar drie uur 's middags (dit was 18:00 uur). Op deze manier kunnen eventuele problemen tijdens het inschrijfproces binnen kantooruren opgelost worden en kan eerder duidelijkheid gegeven worden over het definitief zijn van de inschrijvingslijst. Na sluiting van de inschrijving zullen we, zodra eventuele probleemsituaties opgelost zijn, in een nieuwsbericht bij het toernooi aankondigen dat de inschrijvingslijst definitief is.

Afmeldtijd vervroegd naar 15:00 uur
Wanneer een team zich minder dan twee dagen voor het toernooi afmeldt wordt de vrijgekomen plaats niet meer opgevuld en het wedstrijdschema dus niet meer aangepast. Voorheen was dit vanaf ‘donderdag’ 18:00 uur, dit is vervroegd naar 15:00 uur. Daardoor wordt voorkomen dat het schema op vrijdag nog aangepast moet worden doordat de afmelding voor zes uur binnen was, maar niet meer verwerkt kon worden omdat dit na kantooruren gebeurde.

Promotie in vrijwel iedere speelweek mogelijk
Zoals bekend is promotie naar een hoger niveau op twee manieren mogelijk: door (veel) punten bij elkaar te verdienen, of door te promoveren. Promotie is alleen mogelijk in speelweken waarin op alle niveaus (ere- tot en met derde divisie) te spelen. Omdat er veel weken zonder eredivisie waren kon vaak niet gepromoveerd worden, of kon de promotie niet in de volgende week ingevuld worden. Door extra toptoernooien voor eredivisiespelers te organiseren is nu vrijwel iedere speelweek volledig. In deze eendaagse toptoernooien spelen 8 teams, volgens hetzelfde schema als de 1e en 2e divisie.
 
Vakantie Thijs-jan TV  10 aug
In de periode van 13 augustus tot en met 4 september ben ik op vakantie. Tijdens deze periode zal Hans de Vos op kantoor als plaatsvervanger beschikbaar zijn, hij is bereikbaar op telefoonnummer 030 751 3619 of e-mailadres hans.de.vos@nevobo.nl.
 
Inschrijving en wildcards TV  04 jul
Tijdens het eerste deel van de beachcompetitie is het twee keer voorgekomen dat na het toekennen van een wildcard, een team formeeld niet in de eredivisie geplaatst kon worden omdat het niet ingeschreven was, of er niet betaald was.

Teams die een wildcard krijgen zijn vaak teams zijn die niet wekelijks aan de competitie deelnemen, voor hen is het redelijk complex om een goed overzicht van de procedures te krijgen. We hebben besloten dat een team dat een wildcard krijgt te allen tijde geplaatst wordt, ongeacht de betalingsstatus. Uiteraard moet betaling wel alsnog plaatsvinden, als dat nog niet gebeurd was.

Natuurlijk proberen we dergelijke teams zoveel mogelijk te ondersteunen en er voor te zorgen dat een en ander wél tijdig in orde is, zodat er een duidelijk beeld van de situatie op de site staat.

 
Uitschrijven na publicatie van de indeling TV  17 jun
Uitschrijven na publicatie van de indeling is mogelijk, maar moet tot het minium beperkt worden. Uitschrijvingen hebben vaak invloed op de hele indeling en betekenen vaak een hoop werk en aanpassing van plannen van de teams die doorgeschoven worden.

Wanneer je je voor meerdere dagen/locaties aangemeld hebt kun je in principe tot donderdag 18:00 uur doorgeschoven/verplaatst worden. Mocht je inmiddels afspraken gemaakt hebben waardoor je op bepaalde locaties of dagen niet meer deel kunt nemen, dan is het belangrijk dat je je voor die toernooien uitschrijft (via de website). Als je dat niet gedaan hebt kun je anders ingedeeld worden, wanneer dit door een terugtrekking nodig is.
 
Tellen in de ere- en eerste divisie TV  17 jun
Zoals in de (standaard) wedstrijdschema's is aangegeven, zijn er teams ingedeeld om te tellen bij de wedstrijden. In sommige gevallen kan in samenwerking met de lokale vereniging voor vrijwilligers gezorgd worden. Meestal lukt het niet om het hele toernooi van vrijwillige tellers te voorzien.

Voor de volledigheid wijzen we alle teams er op dat de verplichting om te tellen reglementair is vastgelegd. Wanneer een deel van de wedstrijden door vrijwilligers geteld wordt, is dit natuurlijk mooi, maar ook deze mensen hebben af en toe een wedstrijd pauze nodig. Het kan dus goed zijn dat je op zo'n toernooi dus gewoon af en toe moet tellen.

Overigens bevat het telschema een aantal gaten, omdat op voorhand niet te zeggen is welk team beschikbaar is. De wedstrijdleider zal hiervoor op de wedstrijddag teams benaderen.
 
Lijnrechters en tellers World Tour gezocht TV  14 jun
Voor de Swatch FIVB World Tour 2011, van 23 t/m 28 augustus in scheveningen, zijn we nog op zoek naar mensen die deze week als lijnrechter of teller willen optreden. Behalve dat het een erg gezellige week met veel volleybal op hoog niveau is, hoeven deze vrijwilligers hun werk niet helemaal voor niets te doen.

Wanneer je geïnteresseerd bent of meer informatie wilt, kun je contact opnemen met Erzy Kassens (06-24536171). Het is van belang snel te reageren, aangezien de opgave aan de FIVB op 18 juni gedaan moet worden.
 
Aandachtpunten arbitrage ere- en 1e divisie TV  30 mei
Op basis van de eerder gepubliceerde leidraad arbitrage beachvolleybal heeft de werkgroep arbitrage beachvolleybal een aantal aandachtspunten gedefinieerd voor het komende seizoen. Deze liggen in lijn met de aandachtspunten die internationaal toegepast worden. Hier volgt een kort overzicht:

Spelers hebben niet langer het recht om de scheidsrechter te vragen een balafdruk te controleren. De scheidsrechter gaat alleen als hij zelf twijfelt de afdruk beoordelen.

Discussies over waarnemingen van de scheidsrechter zijn niet langer toegestaan. Spelers hebben het recht om te vragen hoe een spelregel is toegepast of geïnterpreteerd; de scheidsrechter zal hier kort en helder op antwoorden.

De voortgang van wedstrijden zal sneller zijn. In principe is de tijd tussen twee rally's maximaal 12 seconden. Als gevolg hiervan zal sneller een maatregel wegens spelophouden worden opgelegd. Deze volgt in ieder geval in de volgende situaties:

 • Aangaan van discussie over waarneming van scheidsrechter
 • Aangaan van discussie met scheidsrechter, na zijn uitleg over het toepassen of interpreteren van een spelregel
 • Dezelfde vraag nogmaals stellen of discussie starten met de andere scheidsrechter
 • Aandringen bij de scheidsrechter om een balafdruk te controleren
 • Stellen van dezelfde vraag door de andere speler
 • Bij aanvang set of einde time-out niet direct op het veld terugkeren (er wordt niet langer gewaarschuwd)
 • Bij terugkeer in het veld (begin van een set of einde time-out) nog zand verplaatsen of zonnebril schoonmaken
 • Meer dan één van de volgende activiteiten uitvoeren tussen twee rally's: overleg tussen spelers; zand verplaatsen, zonnebril schoonmaken, etc.

Techniekbeoordeling zal gelijk zijn aan vorig seizoen waarbij gezocht wordt naar een consistente beoordeling en toepassing van de criteria.

De eerste scheidsrechter bepaalt of een protestverzoek aan de juiste criteria voldoet om een protest te starten. De beslissing van de jury, bestaande uit de hoofdscheidsrechter of diens vervanger en de wedstrijdleider, is definitief en onherroepbaar

Voor verdere informatie wordt verwezen naar de leidraad arbitrage beachvolleybal. Vragen over interpretatie of toepassing van de spelregels kunnen gestuurd worden naar Bas van der Meijden (beach@vd-meijden.net) en Ramon Hofstra (beachvolleybal@rmhofstra.nl) of vraag het de hoofdscheidsrechter op een toernooi.

 
Extra wedstrijden eredivisie TV  16 mei
Uit de evaluatie van het seizoen 2010 is gebleken dat er veel onvrede en onduidelijkheid over de pluscard was. Door toekenning van een pluscard, waarmee internationaal acterende teams op de tweede speeldag in konden stromen, ontstond een onduidelijke situatie en een twee- of drietal extra wedstrijden op de eerste speeldag.
 
Wij zijn van mening dat de (internationale) topspelers/-speelsters de mogelijkheid moeten hebben om op de tweede speeldag in te stromen. Om duidelijkheid in de speelschema's te creëren is besloten dat de nummers 1-4 van de seeding later instromen, zonder daarbij te kijken naar eventuele activiteiten in het buitenland.
 
Afgelopen weekend is gebleken dat deelnemers minder gelukkig waren met deze opzet, aangezien een team na 1 keer spelen in een toernooi uitgeschakeld kan zijn. Dit is met name voor de niet internationaal deelnemende teams een nadeel. Om dit nadeel weg te nemen is besloten om, wanneer dit qua beschikbaarheid van velden mogelijk is, de plaatsen 5-8 volledig uit te spelen. Ieder team speelt dan minimaal 3 wedstrijden. Uitzondering op voorhand hierop is Amsterdam, waar een grandslam op 2 velden zal plaatsvinden.
 
Nederlandse versie Officiele Spelregels en Leidraad Arbitrage TV  13 mei
Om te zorgen dat duidelijk is welke spelregels van toepassing op de Nederlandse beachvolleybalcompetitie zijn, heeft de werkgroep Spelregels het internationale spelregelboek vertaald in het Nederlands. Deze versie is via deze website te downloaden.

Naast de spelregels bestaat de Leidraad Arbitrage Beachvolleybal. In dit document is vastgelegd op welke wijze de arbitrage bij de competitie plaatsvindt, ook van belang voor de deelnemers.
 
Uitkomsten onderzoek RE  13 mei
De Nevobo heeft in 2010 een klanttevredenheidsonderzoek door Brillemans Marketing laten uitvoeren. In de terugkoppeling daarvan staan vele waardevolle adviezen die we graag ter harte willen nemen. In dit document staat omschreven wat wij met deze adviezen hebben gedaan of gaan doen.
 
Daarnaast proberen we op meerdere toernooien aanwezig te zijn om van jullie te horen wat we nog meer kunnen doen om de competitie te verbeteren. Mochten jullie naar aanleiding van dit stuk vragen hebben of ideeën willen delen, dan nodig ik je uit om contact met ons op te nemen. Via de mail of rechtstreeks op het strand!
 
Verslaglegging eredivisie RE  12 mei

Henrieke Hahn zal dit seizoen de verslagen over de eredivisie verzorgen. Ze zal elke wedstrijddag een artikel schrijven en dit plaatsen op www.volleybal.nl. De Nevobo verstrekt dit ook aan andere media, zoals volleybalkrant.nl en volleyportal.nl

Daarnaast zullen deze berichten via social media onder de aandacht brengen. Henrieke zal ook een artikel schrijven voor de lokale pers. Zodat er ook een wedstrijdverslag komt waarin de regio/locatie wat centraler in benoemd wordt.
 
Henrieke zal op elke locatie 1 of 2 dagen aanwezig zijn te beginnen met aanstaande zaterdag in Assen.
 
We hopen dat door deze constructie meer media de berichtgevingen over zullen nemen en daardoor jullie prestaties beter belicht worden. Uiteraard verneemt Henrieke van jullie graag alle inn and outs over het eredivisie wereldje! Mocht ze meer informatie nodig hebben, dan zal ze eventueel contact met jullie opnemen om een duidelijk wedstrijd verslag te verkrijgen.
 
Naast de Eredivisie verslaglegging, zal Henrieke zichtbaar zijn op veel beachlocaties waar meerdere nationale competities plaatsvinden. Daar zal ze onderzoek uitvoeren naar jullie ervaringen en is ze beschikbaar om jullie vragen te beantwoorden. We hopen op deze manier jullie van dienst te kunnen zijn en de drempel tot communicatie te verlagen.

Met vriendelijke groet,
Rik Eisma

 
Niet uitspelen en punten delen TV  11 mei
Onderdeel van de beachvolleybalcompetitie is een vastgesteld wedstrijdschema dat leidt tot een eindranking van het toernooi. Bij het vaststellen van de puntentabellen is dit de basis: het al dan niet uitspelen van wedstrijden, waarbij punten eventueel gemiddeld worden, kan dan ook van invloed zijn op promoties en degradaties.

Om deze reden en omdat het naar onze mening niet bij prestatiegerichte sportbeoefening past, is het niet mogelijk en/of toegestaan om in onderling overleg te besluiten de punten te verdelen. Uiteraard kan het zo zijn dat een team opgeeft, waarna dit de wedstrijd(en) reglementair verliest. Van verdeelde punten is dan echter geen sprake.
 
Eredivisietoernooi Tilburg TV  10 mei
Na de aankondiging van afgelopen vrijdag is vandaag in overleg met de beoogde promotor besloten dat het niet haalbaar is een extra eredivisietoernooi te organiseren, op 28 en 29 mei in Tilburg.
 
Eredivisie toernooi Tilburg MK  06 mei
Het eredivisie toernooi in Tilburg zal onder voorbehoud plaatsvinden op 28 mei en 29 mei, in verband met de 21 dagen termijn willen wij u graag via dit nieuwsbericht alvast op de hoogte stellen. Het definitieve besluit zal plaatsvinden op dinsdag 10 mei.
 
Veelgestelde vraag: waarom kan ik mijn beachpartner niet selecteren bij het inschrijven? TV  26 apr
Voordat je je in kunt schrijven voor een toernooi, moet je je persoonlijke gegevens controleren en in ieder geval één keer (aan het begin van het seizoen) op bijwerken geklikt hebben. Dit kun je doen op de pagina 'Mijn gegevens' die via het menu links te bereiken is.

Om te kunnen spelen moet je lid zijn van de Nevobo en moet je relatiecode ingevuld zijn bij 'mijn gegevens'. Wanneer je geen lid bent, zal dit aangegeven worden bij het opslaan van de gegevens. Aanmelden als beachlid van de Nevobo kan via de website.
 
Veelgestelde vraag: hoe werkt de betaling wanneer ik voor meerdere toernooien inschrijf? TV  19 apr
Omdat er per speelweek maar aan een toernooi deelgenomen kan worden, wordt ook bij inschrijving voor meerdere toernooien het inschrijfgeld voor een toernooi in rekening gebracht. Je betaalt op deze manier dus altijd € 31,50 per speelweek.

Uitzondering hierop vormen de deelname aan het Open NK Jeugd en de < 18 jaar-toernooien. Aan deze toernooien kunnen jeugdleden altijd deelnemen, naast de competitie en hiervoor moet dan ook altijd betaald worden. Voor de ranking geldt het hoogst behaalde puntenaantal van de betreffende speelweek.
 
Wat is er nieuw tijdens het seizoen 2011 TV  05 apr
Ter informatie hebben wij de wijzigingen ten opzichte van het vorige seizoen overzichtelijk in een document gezet, dat hier te downloaden is. Ook op de pagina 'Deelname' onder het kopje 'Naslag' in het menu vind je praktische informatie over de competitie.
 
Opening inschrijfperiode TV  31 mrt
Door omstandigheden kunnen we de inschrijfmogelijk helaas vrijdag nog niet openstellen. De inschrijving voor alle toernooien zal vanaf dinsdag 5 april om 12:00 uur plaats kunnen vinden, uiteraard via deze website.
 
Competitieleider TV  22 mrt
Nadat tijdens de eerste jaren van de beachvolleybalcompetiite Henny Wintershoven de organisatie heeft gedaan, is dit twee jaar geleden door afwezigheid van Henny overgenomen door Joep van Iersel.
Nu de beachcompetitie volledig onderdeel uitmaakt van de wedstrijdorganisatie van de Nevobo, de afdeling 'beachvolleybal' is in 2010 opgeheven, komt de competitieleiding ook weer op kantoor terecht. Dit betekent dat de verwerking van de inschrijvingen tot de indeling vanaf dit seizoen door Thijs-jan Veldhuizen gedaan zal worden.

Uiteraard bedanken we Joep voor zijn bereidheid om in de seizoenen 2009 en 2010 de competitieleiding voor zijn rekening te nemen. Hij zal dit seizoen uiteraard wel weer als wedstrijdleider op het strand te vinden zijn.
 
Publicatie wedstrijdkalender TV  21 mrt
De wedstrijdkalender voor het seizoen 2011 is vanmiddag gepubliceerd op deze website. Dit is nog onder voorbehoud tot 1 april, dan opent ook de inschrijving. Mogelijk worden hier nog kleine of grotere aanpassingen in gedaan. Houd de komende tijd deze algemene nieuwspagina in de gaten om op de hoogte te zijn van de wijzigingen ten opzichte van vorig jaar.

Update:
[24-03] de kalender van de nationale jeugdcompetitie is toegevoegd
 
Publicatie kalender TV  03 mrt
Jaarlijks wordt de kalender uiterlijk op 1 april gepubliceerd. Uit de na afloop van het afgelopen seizoen gehouden klantgerichtheidonderzoek kwam duidelijk naar voren dat jullie wens was dit te vervroegen. De Nevobo en Freetime zijn gezamelijk druk bezig aan deze wens te voldoen. Wij hopen de kalender (in conceptvorm) binnenkort aan jullie te kunnen presenteren. Wij zijn nu nog in afwachting van de laatste toezeggingen.
 
Teamwijzigingen JvI  19 aug
Teamwijzigingen worden tot vandaag 18:00 uur geaccepteerd.
Indien een samengesteld nieuw team (wat al geplaatst is voor het NK) genoeg punten  heeft om in het kwalificatietoernooi uit te komen wordt het daarin geplaatst. Indien een speler geblesseerd is, dient de speler die diens plaats inneeemt voldoende punten te hebben om samen met de  speler die overblijft deel te kunnen nemen aan het NK.
Indien op vrijdagmorgen 09:00 uur bij de technical meeting blijkt dat teams niet voldoen aan de eisen  gesteld voor het NK worden de reserveteams (indien aanwezig) ingedeeld voor het kwalificatietoernooi. Indien op zaterdagochtend 09:00 uur blijkt dat ditzelfde geldt voor teams die uit de Main Draw vallen het geval is zullen lucky loosers de kans krijgen mee te doen aan het hoofdtoernooi.

 
CHAMPION Gesloten NK Jeugd en Senioren JR  16 aug
Op zaterdag 21 augustus 2010 wordt het  Gesloten Beach NK  voor senioren georganiseerd in Scheveningen. Op zondag 22 augustus wordt in Scheveningen het Champion Gesloten jeugd NK voor de jeugd <18, <16 en <14 jaar georganiseerd.
De deelnemende teams zijn door de volleybal regio's opgegeven. Deelnemersoverzicht en verdere informatie treft u op de volgende link http://www.nevobo.nl/index2.php?pid=39&taalkeuze=1
Teams melden zich op beide toernooidagen v.a. 08.45 uur bij de wedstrijdleiding (Haven, centrale trap ingang strand Palm Beach circuit) 
 
Plaatsing NK bekend JvI  16 aug
De plaatsinglijst voor het Nk is bekendgemaakt De eerst 10 gepubliceerde teams worden op ZATERDAG om 09:00 uur op de lokatie Scheveningen Beachstadion verwacht, alle andere teams 11 t/m 32 worden op VRIJDAGMORGEN 09:00 uur in het beachstadion verwacht voor de Technical meeting. Het programma staat nu op de site voor de vrijdag de zaterdag volgt zo spoedig mogelijk.

De seeding die voor je naam staat is gebaseerd op het systeem van de beste resultaten op het NK van de laatste 3 jaar. Dit is nu niet het geval er is geplaatst op punten van de beste 6 resultaten van dit seizoen en die punten kun je vinden op de inschijflijsten.

We proberen zoveel mogelijk tellers te regelen ( met dank aan de vereniging Irene ) Maar houd er rekening mee dat je eventueel ook als team nog een telbeurt kunt krijgen.

Tot vrijdag en/of zaterdag


 
Inschrijven EN betalen voor het NK JvI  08 aug
Aanstaande woensdagavond 18:00 sluit deinschrijving voor het NK. Alhoewel de punten van de komende week ( Dordrecht / Scheveningen / Kristiansand en Berlijn) nog meetellen en de indeling voor het NK ( Beste 32 teams waarvan de eerste 10 teams geplaatst zijn voor de zaterdag) pas op maandag 16 augustus gemaakt wordt,
is het NIET meer mogelijk om na aanstaande woensdag 11 augustus 18:00 uur je in te schrijven voor het NK.
Als je op dat moment NIET BETAALD hebt, kom je ook automatisch NIET voor op de lijst van deelnemers.
Maandagavond 16 augustus uiterlijk 18:00 zal alles ingevoerd en gepubliceerd zijn.
 
Vakantie Thijs-jan TV  07 aug
Thijs-jan is t/m 27 augustus op vakantie en op 30 augustus weer op kantoor aanwezig. In deze periode kun je betreffende de indeling/deelname/wedstrijdschema's van de beachcompetitie contact opnemen met Joep van Iersel. Voor algemene beachcompetitiezaken is Hans de Vos vanaf 12 augustus bereikbaar.
 
Nieuws NK JvI  29 jul
Voor nieuws over het NK, zie het kopje nieuws bij NK
 
1ste Divisie komend weekend over 2 dagen verspreid!!! JvI  26 jul
Tweedaags toernooi 1e divisie TV  31 maart Bewerken
Het toernooi van de 1e divisie is dit keer net als op Ameland  verspreid over beide speeldagenen start op zaterdag voor de dames en de heren. De Finales zijn op zondag van zowel ere als 1ste divisie. Inschrijven is derhalve mogelijk voor 16 teams bij de mannen en 16 teams bij de vrouwen.
 
Jiba geeft reis weg naar Mallorca! TV  19 jul
Het programma Volleybal! geeft aankomende zondag weer een schitterende reis weg. Deze week kun je een reis winnen naar Mallorca!

Aankomende zondag zendt Volleybal! beelden uit van volleybal over de hele wereld.
Zo is de topprestatie van Sanne Keizer en Marleen van Iersel natuurlijk niet onopgemerkt gebleven. De dames behaalden een prachtige vierde plek tijdens de World Tour in Marseille. Daarnaast werd ook de Jiba Eredvisie gespeeld in Vlissingen afgelopen weekend en volgde Volleybal! de koppels Boersma/Brouwer en Mooren/de Kogel-Kadijk.

De Nederlandse dames onder leiding van Avital Selingen spelen momenteel ter voorbereiding op de Grand Prix de Piemonte Cup in Italië. De wedstrijd tegen de Dominicaanse Republiek wordt aankomende zondag samengevat.
Afgelopen weekend was ook de finale van de World League Volleyball 2010. Brazilië kon voor de negende keer de titel winnen maar moest in Argentinië in de finale afrekenen met lange Russen. Beelden van finale zie je aankomende zondag om 11:30 op Volleybal!

Topvolleybal, in de zaal en op het strand, zie je dus aankomende zondag op RTl7 om 11:30. In de uitzending wordt bij de prijsvraag ook de prachtige reis naar Mallorca weggegeven. Kijken dus! Uitzending gemist? Surft snel naar www.rtl.nl/sport/volleybal.


 
Tellen JvI  04 jul
In de 1ste Divisie is afgesproken dat de eerste ronde de hoogst geseede teams, die dan niet hoeven te spelen,( meestal de nummers 2 en 3) TELLEN !!

In zowel de Ere als 1ste Divisie kan het voorkomen dat ook het winnende team moet tellen, omdat het verliezende team mogelijk de ronde erop weer moet spelen. Dus houd rekening met een telbeurt ook als je gewonnen hebt. De wedstrijdleider zal proberen dit voorafgaande aan je wedstrijd te laten weten.
 
NK 2010 JvI  01 jul
Vanaf vandaag kan men zich inschrijven voor het NK Beachvolleybal dat op 20-21 en 22 augustus gehouden gaat worden in en rond het Beachsport stadion in Scheveningen. Ten opzichte van vorig NK zijn een aantal regels aangepast. Dit kunt U teruglezen in de reglementen van de beachcompetitie:
Enkele voorbeelden:
Niet het totaal van je puntenaantal telt, maar de beste 6 resultaten die je behaald hebt in binnen en buitenland van dit jaar.
Titelverdedigers van vorig jaar hebben het recht  hun titel te verdedigen.
De kampioen van het NK onder 20 jaar heeft het recht mee te doen aan het NK senioren.
 
Buiten werking stellen regel deelname teams in losse toernooien TV  23 jun
In de kalender is aangegeven dat in een aantal weken geen toernooi in de eredivisie plaats zal vinden. In het Wedstrijdreglement is opgenomen dat spelers op plaats 1 t/m 24 van de individuele ranking niet aan de eerste divisie deel mogen nemen, tevens is aangegeven dat spelers op plaats 1 t/m 48 niet aan de tweede divisie deel mogen nemen.

Deze regel is ingevoerd om te voorkomen dat teams uit de tweede divisie niet deel zouden kunnen nemen op ‘hun niveau’, waardoor ze geen kans hebben om punten te behalen en daarmee in de eerste divisie te komen. Doordat de limitering van de inschrijving in de tweede divisie is komen te vervallen, is echter sprake van een oneerlijke situatie voor de eredivisiespelers, omdat deze geen punten kunnen halen, terwijl er nooit teams aan de onderkant af kunnen vallen.

Na ampel beraad is besloten de ’24-48’-regel voor de rest van het lopende seizoen buiten werking te stellen. Alle teams hebben dan de gelegenheid om deel te nemen, zei het (allemaal) op een toernooiniveau dat lager is dan het gebruikelijke. Hierdoor kan iedereen punten halen (allen minder dan op het eigen niveau) en ontstaat geen oneerlijke situatie in de ranking.

Voor de volledigheid wijzen wij er op dat, ondanks dat alle teams in de betreffende weken deel kunnen nemen, er geen recht op promotie of uitkomen op hetzelfde niveau geldt voor deze weken.
 
Toevoegen toernooien eerste divisie - toevoegen Ronde dames TV  23 jun
Gezien het buiten werking stellen van de ’24-48’-regel ontstaat een oneerlijke situatie wanneer in een week wel een eredivisie en tweede divisie, maar geen eerste divisie plaats vindt. Derhalve is besloten om voor de dames een tweetal eerste divisietoernooien te organiseren op zaterdag 10 juli en zondag 11 juli, in Hoek van Holland. De inschrijving voor dit toernooi wordt uiterlijk morgen geopend.
 
Deelname aan de jeugdcompetitie en reguliere competitie TV  23 jun
Met de in dit seizoen ingevoerde jeugdcompetitie is gebleken dat er teams zijn die in een speelweek aan beide toernooien deelnemen. Aangezien dit een oneerlijke situatie is, omdat twee keer punten behaald kunnen worden, is besloten dat in dergelijke situaties slechts het hoogste aantal behaalde punten in de ranking opgenomen zal worden.
 
Afmelden bij blessures TV  23 jun
Wij hebben signalen ontvangen dat er mogelijk onduidelijkheid bestaat over de regeling voor teamwijziging of afmelden bij blessures. Voor de volledigheid lichten wij een en ander hier nogmaals toe.

Algemeen
Wanneer een speler door ziekte of blessure niet deel kan nemen moet hij/zij zich direct afmelden bij de Organisator (WR 3.6.5.10). Deze speler/speelster mag in de betreffende week niet deelnemen aan andere beachvolleybalactiviteiten, wanneer de dit wel gebeurt zal strafvervolging plaatsvinden. Het inschrijfgeld wordt in de week na het toernooi gerestitueerd.

Blessure vóór donderdag 18:00 uur
Wanneer de partner alsnog, met een andere speler, deelneemt zal de ranking en seeding opnieuw uitgerekend worden. Het betrokken team kan hierdoor alleen dalen, nooit stijgen.

Blessure na donderdag 18:00 uur
Wanneer de partner alsnog, met een andere speler, deelneemt moet de geblesseerde speler binnen 5 werkdagen een medische verklaring insturen naar Thijs-jan Veldhuizen. Wanneer de Organisator weet dat de speler/speelster al eerder (dan de afmelding) geblesseerd was zal ook de partner uitgesloten worden van deelname aan het toernooi.
Als de partner ook niet deelneemt, is een medische verklaring niet noodzakelijk.
 
Werkwijze indeling eerste divisie TV  15 jun
Bij het indelen van toernooien in de eerste divisie, die in een week op meerdere locaties en/of datums worden gehouden gaan wij als volgt te werk:
 • Eerst nemen we de eerste 16 (eerste divisie) van de ranking (uiteraard zonder de teams die in de eredivisie geplaatst zijn);
 • De teams worden op volgorde gezet en er wordt gekeken waar ze ingeschreven staan.
 • Van deze teams delen we op volgorde van ranking de teams die voor 1 locatie/datum hebben ingeschreven in op die locatie/datum;
 • Vervolgens delen we op volgorde van ranking de teams in die een voorkeurlocatie hebben opgegeven, zolang hier ruimte is;
 • Als er nog vrije plaatsen over zijn (omdat meer dan 8 teams zich voor 1 locatie/datum hebben aangemeld) worden deze op volgorde van de ranking opgevuld.
Het opgeven van voorkeuren voor een locatie is slechts mogelijk wanneer je inschrijft via het menu-item 'Rondes'. Wanneer je voor individuele toernooien aanmeldt, is het niet mogelijk om voorkeuren door te geven.
 
Wild Cards aanvraagtermijn JvI  11 jun
Artikel 3.6.3.7  uit het reglement voor de Beachcompetitie leert ons het volgende:
Voor Ronden en het Nederlands Kampioenschap kunnen op aanvraag Wild Cards worden verstrekt, indien zij minimaal 14 dagen voor de start van het toernooi zijn aangevraagd bij de Organisator.

Deze regel is vaak onbekend bij de deelnemers, die tot 5 minuten voor de inschrijfdatum proberen alsnog een wild card aan te vragen.
Dus 14 dagen voor de aanvangsdatum van het toernooi ( is meestal op een zaterdag) sluit de aanvraagmogelijkheid voor het aanvragen van Wild Cards voor dat toernooi.

Gezien het aantal aanvragen wat ons bereikt is het ondoenlijk om iedereen persoonlijk te bantwoorden. (alhoewel dat wel zou moeten gebeuren). Bij het verkrijgen van een Wild Card wordt op het moment dat een toernooi wordt ingedeeld, een team gekenmerkt met een (W) voor de naam.

 
Handelwijze bij afmeldingen en teamwijzigingen TV  02 jun
Aanpassingen deelnemersveld
De algemene afspraak is dat het deelnemersveld op de dag vóór het toernooi (normaal gesproken de vrijdag) niet meer aangepast wordt. Wanneer daarvóór afmeldingen of teamwijzigingen plaatsvinden, kan dit gevolgen hebben voor de indeling (zie hieronder). Bij afmeldingen of teamwijzigingen op de dag vóór het toernooi (of op de toernooidag) blijft de indeling verder gelijk. Eventueel toegevoegde teams komen op de plaats waar het uitgevallen team heeft gestaan.We adviseren deelnemers te allen tijde om op de laatste dag voor het toernooi te controleren wat de laatste versie van het deelnemersveld is, dan is ook het definitieve wedstrijdprogramma bekend.
 
Teamwijzigingen
Wanneer een teamwijziging wordt doorgegeven, wordt voor de nieuwe teamsamenstelling bepaald of dit team nog recht heeft op deelname op het betreffende niveau (op basis van rankingpunten en/of pro-card). Wanneer dit niet het geval is wordt het team op het juiste niveau geplaatst en wordt een ander team ingedeeld voor het betreffende toernooi. Het accepteren van teamwijzigingen op de laatste dag vóór het toernooi is ter beoordeling van de organisator. In principe wordt dit alleen geaccepteerd wanneer de oorzaak een blessure is.
 
Afmeldingen
Wanneer een team afgemeld wordt zal het betreffende toernooi aangevuld worden met een team van het naast lagere niveau. Afmelden is zonder verdere gevolgen mogelijk tot de donderdag voorafgaande aan het toernooi, uiterlijk om 18:00 uur.
 
Deelnamemogelijkheden
Als je nadat het deelnemersveld bepaald is niet meer naar een hoger niveau (mogelijk op een andere locatie) doorgeschoven wilt worden, is het belangrijk dat je je voor dit hogere niveau afmeldt (per e-mail bij Thijs-jan Veldhuizen). Als je dit niet doet en je komt in aanmerking voor het hogere niveau heb je geen recht meer op deelname op de plek waar je oorspronkelijk ingedeeld was en moet je de plaatsing op het hogere niveau accepteren.

 
Uitbreiding tweede divisies TV  31 mei
Aanleiding
Afgelopen weken is meerdere malen gebleken dat spelers doordat er onvoldoende ruimte in de tweede divisie was, niet in konden stromen. Doordat deze spelers geen punten hadden, kregen ze ook geen gelegenheid om punten te vergaren om op deze wijze hogerop te komen.

Oplossing
Vanaf heden geldt dat de toernooien in de tweede divisie geen beperking op het aantal inschrijvingen hebben. Het kan zijn dat op bepaalde locaties nog een maximum wordt toegepast, vanwege de beperkte capaciteit.

Randvoorwaarde
Het Wedstrijdreglement biedt de mogelijkheid om open plaatsen nog op te vullen na sluiting van de inschrijving. Aangezien er geen beperking is, levert dit een groot probleem op in de organisatie. Daarom wordt op of vlak na het moment van sluiten van de inschrijving het maximum vastgesteld op een veelvoud van vier. Inschrijven op de locatie is niet mogelijk, daar kan alleen een niet-opgekomen team vervangen worden.
 
Pluscard - Instroom op de tweede speeldag (aanvulling 02-06) JvI  28 mei
Het Wedstrijdreglement geeft de Organisator de mogelijkheid om per eredivisietoernooi één of twee pluscards toe te kennen aan bepaalde teams. Deze teams mogen dan op de tweede speeldag in de eredivisie instromen.

Basisvoorwaarde in het Wedstrijdreglement
Het Wedstrijdreglement bepaalt in artikel 3.6.5.7 dat een pluscard is voorbehouden aan teams die in de afgelopen 365 dagen deelgenomen hebben aan een hoofdtoernooi van de CEV European Beach Tour of de World Tour. Daarbij komt dat de spelers bij de eerste 12 spelers op de persoonlijke ranking moeten staan. Indien het voorgaande het geval is, kan de organisator een pluscard toekennen, anders niet.

Wanneer wordt een pluscard toegekend
Een pluscard wordt alleen toegekend aan teams die zich op het moment dat de inschrijving gesloten is hebben ingeschreven (en dus betaald hebben). Wanneer een team met een A-status van NOC*NSF heeft ingeschreven krijgen zij sowieso een pluscard. Een pluscard wordt ook gegeven aan teams die in die week voorafgaande aan een Nederlands Eredivisietoernooi behoren tot de laatste 24 deelnemende teams aan de FIVB World Tour of Grand Slams, of behoren tot de de laatste 12 deelnemende teams aan het hoogste toernooi van de CEV.

Aanvulling
Omdat in het laatste geval een extra plaats in de eredivisie beschikbaar komt zal de Organisator tot de laatste dag vóór het toernooi (normaal gesproken uiterlijk op donderdag) proberen het toernooi aan te vullen tot zestien teams op de eerste dag. Wanneer dit niet lukt, blijven er plaatsen leeg. Het deelnemersveld wordt opnieuw gerangschikt, wat resulteert in vrije plaatsen (15 en) 16. Uiteraard wordt, wanneer de eredivisie aangevuld wordt, ook de eerste divisie aangevuld.

Extra afvallers op speeldag 1
Eredivisietoernooien beginnen altijd met zestien teams, dit betekent dat er op de eerste dag één of twee teams extra afvallen. Hiervoor wordt, ten opzichte van het gebruikelijke programma op de eerste dag nog een aantal wedstrijden extra gespeeld (maximaal 2 per team). In verband met de tijd en het aantal wedstrijden kan de wedstrijdleider (aanwezig op locatie) besluiten om bij deze wedstrijden alle sets tot vijftien punten (met twee punten verschil) gespeeld.
 
Wedstrijdschema met een + Card eredivisie JvI  27 mei
Na wedstrijd 16, als iedereen al 2 wedstrijden heeft gespeeld zijn er nog 8 teams over die voor 3 plaatsen gaan strijden op de zondag. In verband met de tijd, het aantal wedstrijden en de gezondheid van de spelers is besloten dat ALS er 1 of 2 team(s) instroomt (en)  op de zondag we vanaf wedstrijd 17 " best of Three" gaan spelen tot de 15!!!
 
Kledingvoorschriften JvI  25 mei
Afgelopen weekend zijn diverse team gemaand over de lengte van de broek. Deze dient minimaal 10 cm boven de knieschijf te eindigen.
Komend weekend zal er meer regulerend tegen worden opgetreden, maar niemand wil uiteindelijk een boete oplopen voor een simpele aanpassing nietwaar??
 
Betalen JvI  25 mei
Bij inschrijven hoort betalen . Diverse teams hebben inmiddels voor meerdere toernooien nog betalingsverplichtigen open staan. Ook voor het weekend van Amsterdam. Betalen dient voor morgenavond 18:00 uur te gebeuren anders moeten we de teams uit de inschrijvingslijst verwijderen.
 
Uitslagen St. Anthonis JvI  23 mei
Onder het kopje Wedstrijdschema staan de uitslagen zoveel mogelijk geupdate van vandaag
 
RSS Feed JvI  20 mei
inks aan de zijde van mededelingen staat een RSS feed tekentje. je kunt je hierop abbonneren zodat als er nieuws op deze pagina komt, je daar via je eigen e-mail een bericht van krijgt. Ook op de toernooipagina's staat dit vermeld, waardoor je jautomatisch info krijgt als er binnen je toernooi iets is veranderd.
 
Uitschrijvingen JvI  19 mei
In zowel de 2de divisie mannen als vrouwen zijn er teams uit de deelnemerslijst gehaald omdat ze niet betaald hebben. Niet betalen op tijd is NIET ingeschreven.
Andere teams die wel betaald  hebben hebben hun plaats inmiddels ingenomen.
 
St. Anthonis JvI  19 mei
Ten gevolge van afzeggingen zijn er teams doorgeschoven van de 1ste divisie naar de eredivisie. Ook vanuit de 2de divisie zijn er teams doorgeschoven en nieuwe teams toegevoegd.

Brethouwer  / Van Vreede en Bastiaans / koning zijn welkom in St. Anthonis
 
Groningen en Tilburg JvI  19 mei
Op 18 en 19 juni 2010 wordt in Groningen, op de Grote Markt de Eredivisie Heren gehouden op vrijdag en op zaterdag. Dit in plaats van Scheveningen.

10 en 11 Juli 2010 wordt er bij de Eredivisie Vrouwen een ronde toegevoegd en wel in Tilburg, op het Pieter Vreedeplein. Nadere informatie volgt.
 
Let op betalen voor morgenavond 19 mei 18:00 uur anders wordt je uit de competitie gehaald!!! JvI  18 mei
Betaling
Veel beachvolleyballeden van de Nevobo hebben de contributie, ook na herhaaldelijk aanmanen, nog niet betaald. Momenteel wordt overwogen deze spelers het recht op deelname aan toernooien af te nemen, totdat alle betalingen voldaan zijn. Voorkom dit en betaal, wanneer dit op jou van toepassing is, de rekening alsnog.
 
Uniforme kleding JvI  16 mei
Conform onderstaande artikelen dienen de teams hun kleding te uniformeren in de competitie. Indien de scheidsrechter gebrek aan uniforme kleding noteert op het wedstrijdformulier, worden de boetes toegepast zoals vermeld. Pas na het betalen van de boete kan weer gespeeld worden.

3.6.7.5: De teams dienen uniform gekleed te zijn in een tenue voorzien van een nummer.
Indien de Promotor (een deel van) het tenue beschikbaar stelt, zijn teams vanaf het moment van betreden van het speelveld verplicht het beschikbaar gestelde tenue te dragen.
In de eerste en tweede divisie kan het nummer ook op de arm of het been geschreven worden.
In de tweede divisie is uniformiteit in broeken niet verplicht.

3.6.9.3: Indien een team niet in een uniform tenue speelt overeenkomstig artikel 3.6.7.5 kan de Wedstrijdleider een boete opleggen van € 25,- per wedstrijd.
 
Nieuws JvI  13 mei
Elk toernooi heeft zijn eigen nieuws. kijk regelmatig op het kopje nieuws bij het toernooi waar je speelt.
 
Wedstrijdschema's JvI  13 mei
Wedstrijdschema's staatn nu bij elk toernooi een algemene versie kun je vinden op:
http://www.viavolley.com/index.php?page=wedstrijdschema-s
 
Inschrijven en betalingen TV  06 mei

Een flink aantal deelnemers heeft zich ingeschreven voor de toernooien van 15/16 mei, maar verzuimd om tijdig te betalen. Wij laten deze teams eenmalig toe tot de toernooien, omdat het een nieuwe werkwijze voor de inschrijving betreft. De betreffende teams krijgen zo spoedig mogelijk bericht over de betaling en moeten er voor zorgen dat deze vóór 14 mei rond is.

Voor de volgende toernooien geldt dat er voor de sluitingsdatum van de inschrijving betaald moet worden.

Let bij het inschrijven op dat je team niet twee keer ingeschreven wordt. Momenteel zijn diverse teams door beide spelers/speelsters opgegeven, waardoor dubbel betaald is. Inschrijven hoeft slechts door één van de spelers/speelsters gedaan te worden.

 
Nieuwste richtlijnen arbitrage seizoen 2010 JvI  05 mei
Aangezien de scheidsrechters onderstaande richtlijnen voorgeschoteld krijgen is het raadzaam dit ook te delen met de spelers

1. bovenhandse techniek

Er moet strikter opgetreden worden m.b.t. draagballen. De bovenhandse bal moet met een korte, snelle beweging gespeeld worden. Er mag geen duidelijke neerwaartse beweging van de bal in de handen zijn. Ook mag de bal niet zichtbaar tot stilstand komen in de handen. Dus geen 'stop&go', 'op en neer', vasthouden v.d. bal meer. Dit moet duidelijk strikter dan vorig seizoen. Spelers zijn hier misschien nog niet op de hoogte dus 'waarschuw' spelers dat de richtlijnen veranderd zijn, en dat je als scheidsrechter dus anders dan zij gewend zijn zult fluiten. De duidelijk zichtbare draagballen moeten afgefloten worden. Wees vanuit opvoedend opzicht eerder iets te streng dan te soepel. Dit punt zal de nodige discussie opleveren en we zullen in de loop van het seizoen dan ook gezamenlijk tot een duidelijke lijn moeten komen.

Wat twee keer spelen betreft zit er geen wijziging t.o.v. vorig jaar. Alle ballen waarbij zichtbaar dubbel contact is tussen de handen en de bal moeten afgefloten worden. Het gaat dus niet om de spin in de bal, maar om het twee keer aanraken van de bal tijdens het spelen. Focusseer je op de handen, niet op de bal! Ook hier is een strikte handhaving van de spelregels de regel.
Belangrijk is natuurlijk: WEES CONSEQUENT!


2. tempo van de wedstrijd

De 12 seconden regel moet strakker worden nageleefd. Zeker bij wedstrijden zonder ballenkids zal dit lastig worden, maar probeer toch strenger op te treden m.b.t. vertraging van de wedstrijd. Jij als scheidsrechter moet de controle hebben over het tempo van de wedstrijd en niet de spelers. Probeer dit met praten (te beginnen tijdens de toss) op te pakken. De spelers moeten het ook leren. Maar schroom niet om op te treden als het nodig is. Ook de wisseling van kant en het einde van de time out moeten sneller. Wees als scheidsrechter actief. Ook hier geldt dat de omstandigheden niet altijd optimaal zijn, maar door spelers aan te spreken op hun gedrag en dat als scheidsrechterkorps collectief en consequent te doen is veel verbetering haalbaar. We zijn er uiteindelijk niet alleen om de regeltjes te handhaven, we zijn er als spelbegeleider, en daar hoort ook een opvoedende taak bij. Als laatste: geen lange discussies! Korte uitleg, en daarna 'spelen of protesteren'.
 
Recht op deelname aan de NGJB TV  04 mei
Het Wedstrijdreglement (hoofdstuk 3.7) sluit deelnemers aan de tweede divisie, eerste divisie en eredivisie uit van deelname aan de Nationale Gesloten Jeugdkampioenschappen Beachvolleybal. Na overleg met de betrokkenen is besloten deze beperking dit jaar niet toe te passen.
Wat wel van belang is, is dat de regio's de afvaardiging van hun regio bepalen op basis van de regionale ranking. Het is dus van belang dat de deelnemers (ook) uitgekomen zijn in de regionale circuits.
 
Hoofdkantoor gesloten op 5 mei TV  04 mei
Het hoofdkantoor van de Nevobo is op vijf mei gesloten. E-mail wordt pas op donderdag 6 mei beantwoord.
 
Eerste divisie minimaal 3 wedstrijden JvI  03 mei
Vanaf heden minimaal drie wedstrijden in de eerste divisie
Naar aanleiding van interviews met o.a. spelers van de eerste divisie is naarvoren gekomen dat spelers vinden dat een team in de eerste divisie minimaal drie wedstrijden moet kunnen spelen op één competitiedag. Alleen de teams die direct twee wedstrijden verliezen halen dit minimum niet. Hierom is besloten de plaatsen 7 en 8 uit de spelen. Deze extra wedstrijd kan in het schema gepast worden op een manier dat deze twee teams niet lang hoeven te wachten. De punten van deze wedstrijd kunnen niet onderling gedeeld worden. De wedstrijd moet worden gespeeld.
 
Gezocht: wedstrijdleiders TV  01 mei

Wij zijn op zoek naar uitbreiding van onze groep wedstrijdleiders voor de eredivisie en enkele toernooien in de eerste divisie. Wanneer je het leuk lijkt om er tijdens de toernooien voor te zorgen dat de wedstrijden volgens het programma gespeeld worden, uitslagen verwerkt worden en eventuele problemen snel en slagvaardig opgelost worden nodigen we je uit contact op te nemen met Thijs-jan Veldhuizen.
Wedstrijdleiders zijn bij voorkeur op alle dagen van een toernooi beschikbaar en moeten de mogelijkheid hebben om om 08:00 uur op de locatie aanwezig te zijn. Wedstrijdleiders ontvangen een dagvergoeding.

 
iDeal BV  27 apr
Na de toernooien van 8/9 mei zal voortaan vooraf betaald moeten worden. Er is gekozen om dit via iDeal te laten verlopen. Voor alle toernooien binnen een Ronde hoef je maar 1 keer het inschrijfgeld te betalen. Voor toernooien buiten een Ronde hoef je maar 1 keer per wedstrijdweekend inschrijfgeld te betalen.

Hoe
Inschrijven gaat zoals gebruikelijk, voor losse toernooien, of direct voor een hele ronde. Voordat deze inschrijvingen compleet zijn, zul je eerst moeten betalen. Nadat je de inschrijvingen gedaan hebt, kun je via Mijn inschrijvingen of Mijn betalingen zien welke inschrijvingen nog betaald moeten worden.
Hier kun je aanvinken welke inschrijvingen je tegelijk wilt betalen. Door op betalen te klikken wordt er een nieuwe Order aangemaakt, en krijg je een overzicht te zien met het totaalbedrag. Als je op de betaalknop klikt, word je doorgestuurd naar de iDeal omgeving waar je kunt betalen. Als alles goed gaat, kom je vanzelf terug op deze site, en staan de betreffende inschrijvingen op betaald.
Op de Mijn betalingen pagina kun je ook zien dat de inschrijving betaald is, en welk ordernummer erbij hoort. Door op het ordernummer te klikken krijg je wat extra informatie zoals het referentienummer.

Wat als er wat mis gaat
Gaat er iets niet goed, of kom je er niet uit, neem dan contact op met de sitebeheerder of de competitieleider.

Ik wil me uitschrijven
Zolang de inschrijftermijn nog open is, kun je je altijd uitschrijven. Let wel op, als je al betaald hebt, wordt het inschrijfgeld niet automatisch teruggestort! Neem in dat geval contact op met de competitieleider.
 
Openingsdatum inschrijving TV  26 apr
Tweede speelweek
De inschrijving voor de tweede speelweek opent vanwege een technisch probleem bij de implementatie van iDeal op dinsdag 27 april om 12:00 uur.

Derde speelweek
De inschrijving voor de derde speelweek opent op 3 mei om 12:00 uur.

Volgende speelweken
De inschrijving voor de overige speelweken opent op 10 mei om 12:00 uur.
 
Deelname eerste en tweede divisie TV  20 apr
Er is een aantal speelweken waarin geen eredivisietoernooi gepland is, maar wel eerste en tweede divisie gespeeld wordt. Vorig seizoen werden de plaatsen in de eerste divisie op dat moment opgevuld door eredivisiespelers, waardoor uiteindeiljk nieuwe spelers of tweede divisiespelers niet in aanmerking kwamen voor deelname. Vanwege het voorgaande is een aanpassing in het Wedstrijdreglement doorgevoerd.

Oplossing
Dit geldt alleen voor toernooien welke geen onderdeel uitmaken van een Ronde (dus toernooien in weken waarin geen eredivisietoernooi is)
 • Een speler die bij sluiting van de inschrijving op een van de eerste 24 plaatsen van de individuele ranking staat wordt nooit toegelaten tot een toernooi lager dan de eredivisie;
 • Een speler die bij sluiting van de inschrijving op een van de eerst 48 van de individuele ranking staat wordt nooit toegelaten tot een toernooi lager dan de eerste divisie.
Mocht een team zich toch inschrijven voor een toernooi waaraan het niet deel mag nemen, dan zal dit op het moment van sluiting van de inschrijving uit de inschrijvingslijst verwijderd worden.

Van bovenstaande regeling zal niet afgeweken worden. Wanneer een van de spelers van een team te hoog op de ranglijst staat, kan dit team dus niet in deze samenstelling ingeschreven worden. Uiteraard kan de andere speler wel met een andere partner deelnemen, als deze lager op de ranking staan.
 
Zwangerschap en ernstige blessures JvI  16 apr
In navolging van de reglementen van de FIVB zijn de volgende items geaccepteerd door de Competitieleiding van de Beachvolleybalcompetitie:

Als ten gevolge van een zwangerschap een speelster geen punten heeft kunnen halen in enig jaar, zal ze de helft van het aantal punten van het daaraan voorafgaande jaar behouden voor het nieuwe seizoen. Ook voor ernstige blessures die een equivalent in tijd zijn, geldt deze maatregel.
Iedereen kan hiervoor voor aanvang van het nieuwe beachseizoen persoonlijk (met aantoonbare bewijzen) een verzoek indienen bij de competitieleider: Thijs-jan Veldhuizen
 
Inschrijving toernooien TV  16 apr
iDeal
Tijdens het seizoen 2009-2010 zijn er veel problemen geweest met de incasso van contributie en inschrijfgelden. Daarom is besloten dat het inschrijfgeld vanaf nu vooraf betaald moet worden. Dit zal gebeuren via het online betaalsysteem iDeal. Via deze betaalmethode kun je vanuit je gebruikelijke internetbankieromgeving de betaling verrichten.

Openstaande bedragen
Zoals eerder opgemerkt zijn er nog altijd openstaande bedragen (contributie en inschrijfgelden) van voorgaande seizoenen. De financiële administratie van de Nevobo heeft diverse deelnemers een herinnering gestuurd. Zo lang deze bedragen niet betaald zijn zullen wij deelname aan toernooien in het seizoen 2010 niet toestaan. Voor vragen over betalingen kun je contact opnemen met de financiële administratie.

Inschrijfperiode
Bij de implementatie van het iDeal betaalsysteem is helaas wat vertraging opgetreden. Dit betekent dat de inschrijving voor de toernooien op 8 en 9 mei aanstaande maandag om 09:00 uur zal openen, voor de overige toernooien zal dit op maandag 26 april om 09:00 uur zijn. Voor de toernooien op 8 en 9 mei wordt nog gewerkt met een incasso van het inschrijfgeld, welke op donderdag 29 april uitgevoerd zal worden. Wanneer je onvoldoende geld op het opgegeven rekeningnummer hebt staan kan je uitgesloten worden van deelname.
 
Deelname toernooien "buiten" een ronde JvI  15 apr
De toernooien die buiten een ronde plaatsvinden hebben een aantal beperkingen gekregen. Waarom: afgelopen jaar waren de eerste 1ste en 2de divisietoernooien een aantal oefenpotjes voor ere en eerstedivisiespelers en speelsters. De 2de divisiespelers en nieuwe beachvoleyballers hadden geen kans zich te meten met de rest van beachvolleybalspelend Nederland, omdat "hun" plaatsen bezet werden door spelers en teams met meer punten die anders een veel hoger niveau speelden.
We hebben geluisterd naar " alle " spelers en gemeend een regel die ook binnen de FIVB geldt voor hun Challangers en Satellite toernooien hier te laten gelden. Vandaar onderstaande maatregel.

Indien geen Ronde is uitgeschreven gelden de volgende beperkingen voor het inschrijven voor een Toernooi:

• een speler die op de Inschrijfdatum (10 dagen voor aanvang van het toernooi) in de Ranking bij de eerste 24 plaatsen staat, wordt niet toegelaten voor een lager toernooi dan de eredivisie;

• een speler die op de Inschrijfdatum (10 dagen voor aanvang van het toernooi) in de Ranking bij de eerste 48 plaatsen staat, wordt niet toegelaten voor een lager toernooi dan de eerste divisie.

Dit houdt dus in dat de eerste 12 teams van de ranking niet mee kunnen doen aan een 1ste of 2de divisietoernooi en dat de volgende 12 teams dit niet kunnen doen voor een 2de divisietoernooi. De regel geldt overigens voor individuele spelers.
 
Recht op deelname TV  02 apr
Beachcompetitie.nl
Om je in te kunnen schrijven voor de toernooien moet je een account op deze website aanmaken. Het aanmaken van een account brengt geen directe kosten met zich mee en is geheel vrijblijvend. Je moet hiervoor wel je Nevobo-relatiecode weten, als je deze niet weet kun je het beste contact opnemen met de ledenadministratie van je vereniging.

Wanneer je in een eerder seizoen al een keer een account hebt aangemaakt, hoef je dit niet nogmaals te doen. Als je op de spelerslijst staat, heb je al een account. Wanneer je de gebruikersnaam niet meer weet dan kun je deze opvragen bij Thijs-jan Veldhuizen, wanneer je het wachtwoord niet meer weet gebruik je deze pagina.

Licentie

Om deel te mogen nemen aan de nationale competitie moet je in het bezit zijn van een deelnemerslicentie. Deze is, evenals vorige seizoenen, eenvoudig te verkrijgen door het vakje 'licentie' aan te vinken op de pagina 'mijn gegevens'. Wanneer je aan onderstaande voorwaarden voldoet, wordt je licentie automatisch toegekend. De licentie moet jaarlijks opnieuw aangevraagd worden.

Lidmaatschap Nevobo
Deelnemers aan de competitie moeten lid zijn van de Nevobo. Dit kan op twee manieren: door lid te zijn van een bij de Nevobo aangesloten volleybalvereniging (verenigingen moeten al hun leden opgeven bij de Nevobo), of door jezelf als beachvolleyballid bij de Nevobo aan te melden. Wanneer je geen lid bent, zul je geen licentie kunnen krijgen en je dus ook niet in kunnen schrijven voor de toernooien.

Betaling
Veel beachvolleyballeden van de Nevobo hebben de contributie, ook na herhaaldelijk aanmanen, nog niet betaald. Momenteel wordt overwogen deze spelers het recht op deelname aan toernooien af te nemen, totdat alle betalingen voldaan zijn. Voorkom dit en betaal, wanneer dit op jou van toepassing is, de rekening alsnog.

Spelerscontrole
Net als in de zaalvolleybalcompetitie wordt achteraf gecontroleerd of de spelers op het moment van wedstrijden speelgerechtigd waren. Wanneer je op het moment van de wedstrijd geen Nevobolid bent, had je geen recht op deelname. De verdiende punten worden op dat moment niet toegekend en eventueel gewonnen prijzengeld wordt niet uitgekeerd.
 
Kalender gepubliceerd TV  31 mrt
Kalender
Vandaag is de kalender gepubliceerd op deze website. De komende tijd zullen wij de informatie over de toernooien verder aanvullen. Inschrijven is momenteel nog niet mogelijk, in afwachting van een aantal aanpassingen aan de website.

iDeal
Om de hoeveelheid administratie te verkleinen en betalingsproblemen te voorkomen zullen we met ingang van dit seizoen werken met het betalingssysteem iDeal. Via iDeal kun je vanuit de vertrouwde internetbankieromgeving van je eigen bank de betaling voor de ronde doen. Meer informatie hierover zullen we publiceren zodra de inschrijving geopend wordt.

Organisatie
Zoals wellicht bij jullie bekend is vindt bij de Nevobo een reorganisatie plaats. De beachvolleybalcompetitie wordt georganiseerd vanuit het hoofdkantoor in Nieuwegein. Henny Wintershoven, die jarenlang de beachcompetitie heeft gerund, richt zich vanaf nu op andere werkzaamheden. Joep van Iersel, die het afgelopen seizoen veel heeft georganiseerd, zal wat meer op de achtergrond organiseren. Het eerste aanspreekpunt op kantoor is Thijs-jan Veldhuizen, te bereiken via telefoonnummer 0307513613 of e-mailadres thijs-jan.veldhuizen@nevobo.nl
 
Opnieuw aanmelden JvI  20 mrt
Iedereen die mee wil doen aan de beachcompetitie moet lid zijn van de Nevobo, een geldige relatiecode hebben en de licentie van deelname voor dit jaar op je eigen gegevenspagina aanvinken. Anders kom je niet in de lijst voor en kun je niet inschrijven voor de toernooien.
Het is belangrijk dat je geen nieuw account aanmaakt als je al een account hebt. Wanneer je je wachtwoord bent vergeten kun je gebruik maken van de 'wachtwoord vergeten' functie in het inlogscherm. Als je je gebruikersnaam niet meer weet, kun je contact opnemen met Thijs-jan Veldhuizen.
 
Kalender Beachcompetitie JvI  02 mrt
We proberen de volledige kalender er zo snel mogelijk op te zetten, zowel ere, 1ste als 2de divisie
Zie verder deze nieuwspagina.
Het NK wordt gespeeld in het weekend voorafgaande aan de World Tour. Dus op 20-21 en 22  augustus waarna de World Tour van 24 t/m 29 augustus gehouden wordt in Scheveningen
JvI
 
Let op enkele nieuwe regels JvI  08 feb
Grand Slam: een door de Organisator toegekende status aan een eredivisie toernooi, waarbij zowel de te verdienen Rankingpunten als het prijzengeld hoger zijn.

Deelname aan de beachvolleybal competitie is alleen mogelijk, indien de spelers van een team zich hebben aangemeld als beachspeler op de website van de Organisator.
Voor een speler die lid is van de Nevobo is deze aanmelding onderdeel van het lidmaatschap. Een speler die nog geen lid is van de Nevobo betaalt hiervoor het beach lidmaatschap.

Indien in een weekend geen Ronde wordt gespeeld, kunnen Toernooien worden gespeeld. Deelname aan deze Toernooien levert alleen Rankingpunten op. Overige rechten kunnen niet worden verkregen.

Een speler kan per Ronde aan één Toernooi deelnemen.

Wild cards
• eredivisie: drie voor de eerste dag en één voor de tweede dag,  te verstrekken door de Organisator;
• eerste divisie: drie; indien er in een weekend twee eerste divisie Toernooien worden gespeeld, worden voor ieder Toernooi maximaal twee Wild Cards verstrekt. De Promotor kan maximaal één Wild Card aanvragen. De Organisator kan de overige Wild Cards verstrekken;
• tweede divisie: drie; indien er in een weekend twee of meer tweede divisie Toernooien worden gespeeld, worden voor ieder Toernooi maximaal twee Wild Cards verstrekt. De Promotor kan maximaal één Wild Card aanvragen. De Organisator kan de overige Wild Cards verstrekken;

NK

Voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap worden teams uitgenodigd door de Organisator op basis van de volgende criteria (in volgorde): Indien wordt gespeeld in dezelfde samenstelling:

    1. teams die tijdens het Beachseizoen één eredivisietoernooi hebben gewonnen en hebben deelgenomen aan minimaal drie toernooien in de eredivisie of eerste divisie; 
    2. het team dat kampioen is geworden bij het Open Nationale Kampioenschap junioren onder 20 jaar; 
    3. de titelhouder van het voorgaande seizoen.
    4. Maximaal 4 Wild cards te verstrekken door de Organisator

Hierna worden de teams toegevoegd op basis van de beste zes bij elkaar getelde resultaten (Rankingpunten) van de spelers van een team, behaald tijdens toernooien in binnen- en buitenland.

Indien geen Ronde is uitgeschreven gelden de volgende beperkingen voor het inschrijven voor een Toernooi:

• een speler die op de Inschrijfdatum (10 dagen voor aanvang van het toernooi) in de Ranking bij de eerste 24 plaatsen staat, wordt niet toegelaten voor een lager toernooi dan de eredivisie;

• een speler die op de Inschrijfdatum (10 dagen voor aanvang van het toernooi) in de Ranking bij de eerste 48 plaatsen staat, wordt niet toegelaten voor een lager toernooi dan de eerste divisie.

In bijzondere gevallen kan de lokale organisatie de Organisator verzoeken de inschrijving toe te laten middels de verstrekking van een Wild Card. 

Een speler die gedurende de laatste 365 dagen heeft deelgenomen aan het hoofdtoernooi van de CEV European Beach Tour of de FIVB World Tour én bij de eerste 12 van de persoonlijke Ranking staat, kan een Plus(+)Card toegewezen krijgen voor de tweede dag van de eredivisie. De Organisator wijst maximaal twee Plus(+)Cards toe op basis van dit artikel.

JvI

 
Beachseizoen 2010 JvI  05 feb
We zijn hard bezig om de competitiekalender zo snel mogelijk op deze site te zetten. Er zal geen starttoernooi zijn en begin mei zal het eerste toernooi gehouden worden. Het NK wordt gespeeld in het weekend voorafgaande aan de World tour van 20-21 en 22  augustus waarna de World Tour van 24 t/m 29 augustus gehouden wordt in Scheveningen

JvI
 
Nieuwe Reglementen en Richtlijnen JvI  14 dec
Op de site van de Nevobo, daar kom je als je op het kopje reglementen klikt, staan de nieuwe reglementen en richtlijnen die opgesteld zijn voor de komende seizoenen.
Er is veel gewijzigd. Binnenkort verschijnt op deze pagina een link naar alle wijzigingen die er zijn gekomen. Als grootste verandering zijn de puntentabel ( kijk die maar na, meer PD mogelijkheden voor de teams van ere naar eerste en eerste naar tweede divisie en vv.) en voor  deelname aan het NK tellen niet meer alle punten maar slechts de punten van je 6 beste resultaten vanaf 1 januari 2010 mee.
 
Uitslagen NK JvI  14 aug
Hoofdtoernooi Dames:
www.volleybal.nl/index2.php
Hoofdtoernooi Heren:
www.volleybal.nl/index2.php
Kwalificatie dames:
www.volleybal.nl/index2.php
Kwalificatie Heren:
www.volleybal.nl/index2.php

 
Uitslagen op www.volleybal.nl JvI  14 aug
De uitslagen van het NK staan op
www.volleybal.nl

 
Slechts 1 Wild card voor het NK JvI  13 aug
Er is dit jaar spaarzaam omgegaan met het verdelen van eventuele Wild cards voor het NK. Er is er dit seizoen slechts 1 uitgedeeld en wel aan het team:
Ilona Lievaart en Wiesje Ellferich bij de vrouwen

Dit team is op de 11de plaats gezet op de eerste dag van het toernooi. Dit betekent in realiteit plaats 19
 
Herenfinale EN Damesfinale zijn vervroegd JvI  12 aug
In verband met TV zijn de herenfinale en damesfinales vervroegd op zondag
Het nieuwe schema staat op de site onder speelschema's
Nu: 09:00 beide heren  halve finales
09:50 eerste halve finale dames
10:40 tweede halve finale dame
11:30 Kleine finale heren ( plaats 3/4)
12:20 Kleine finale dames (plaats 3/4)
14:00 herenfinale
+-15:00 damesfinale in verband met TV in ieder geval aansluitend
Verder aansluitend de prijsuitreiking

 
Nk Technical meeting JvI  08 aug
Op vrijdag 14 augustus worden de teams op plaats 9 tot en met 32 om 08:30 verwacht voor de Technical Meeting op het strand, Naast de informatie die verstrekt wordt en de shirts die uitgedeeld worden, dienen alle teams zich in te schrijven. Indien bij de inschrijving blijkt dat een team niet aanwezig is, kunnen teams op de plaatsen 33 en verder alsnog binnen het systeem inschuiven
Let op Uniforme kleding is vereist, Topjes krijg je van de organisatie
maar beide broeken dienen uniform te zijn. Voor de mannen: 10 cm boven de knie! Voor de vrouwen : heuphoogte: maximaal 7 cm!

Op zaterdag 15 augustus is eenzelfde technical meeting gepland met de 16 teams die uit gaan maken wie Nederlands kampioen wordt. Ook hiervoor geldt: iedereen om 08:30 uur aanwezig en afgevallen teams van de vrijdag kunnen (als Lucky Looser) ingeloot worden als er teams niet aanwezig zijn.
 
alle topteams naar Tilburg JvI  07 aug
Reinder Nummerdor en Richard Schuil spelen zondag hun eerste Eredivisie wedstrijd samen in Nederland.
Op de velden van Were Di in Tilburg zullen ze aantreden om een eredivisietoernooi op hun naam proberen te schrijven.
Emiel boersma en Jorn huiskamp zullen proberen hen daarvan af te houden. Plaatstelijke favoriet Daan Spijkers speelt ten gevolge van zikete van zijn partner met richard de Kogel.
Ook bij de vrouwen zal iedereen ( behalve Sophie van Gestel) aanwezig zijn.
Sanne Keizer en Marleen van Iersel zullen proberen de opgebouwde status ( 6de op de wereldranglijst van dit jaar) waar te maken, maar Marloes Wesselink en Merel Mooren en niet te vergeten Danielle Remmers en Michelle Stiekema zullen proberen in Tilburg een voorschot te nemen op het Nk wat volgende week in Scheveningen gehouden wordt. 
 
Wedstrijdschema NK JvI  07 aug
Bij speelschema's staat een nieuwe versie (9) van het wedstrijdschema van het NK


 
JIBA Vakantiecheques JvI  07 aug

Inwisselen vakantiecheques 

De Jiba vakantiecheques van 2008 en 2009 mogen gestapeld worden. De looptijd van de vakantiecheques uitgegeven in 2008 worden verlengd t/m december 2009. Al het Jiba zomerzon, winterzon & wintersportaanbod staat dan online op www.Jiba.nl. Om de vakantiecheques van 2008 nog te gebruiken dient de vakantie dus voor 31 december 2009 geboekt te zijn, het vertrek kan later in 2010 plaatsvinden.

Daarnaast zijn de vakantiecheques vanaf nu overdraagbaar. Als je een cheque wil overdragen naar familie of vrienden dan is dit mogelijk d.m.v. het sturen van een mailtje naar maaike@jiba.nl met je eigen gegevens, het bedrag van de vakantiecheque en de gegevens van diegene aan wie je de cheque wil overdragen. Het is niet mogelijk om overgedragen vakantiecheques te stapelen. Een familielid, vriend of vriendin kan dus maar 1 vakantiecheque per boeking inleveren.

 Wij hopen de spelers hiermee tegemoet te komen en of zelf de kans te geven nog lekker op vakantie te gaan of iemand anders blij te maken met hun gewonnen prijs.

 
Met vriendelijke groet,
 
Maaike Brouwer
Brand Manager Jiba
 
 
Wedstrijdschema's 2009 JvI  24 jul
Zie kopje Speelschema's  voor komende weekenden
 
Ranking JvI  13 jul
Nog steeds enkele gevallen niet de juiste relatiecode!!!!
 • Barend Cornelis Bootsman
 • Bernard Heijting
 • Evelien Brouwer
 • Johan Oosting
 • Jolien Hemmen
 • Maus Smeets
 • Rosanne Ottevanger
 • Steven Heijting
 • Tijs Abeling
 
NK JvI  13 jul
Inschrijving voor het NK sluit op 4 augustus 12:00

De punten het weekend daarna behaald ( Scheveningen en Tilburg) tellen daarna nog WEL mee voor de toelating van de laatste 32 teams.
Er zullen Wild Cards vergeven worden  dus zorg als je mee wilt doen dat je bij de beste 28 teams zit.
 
Wedstrijdschema HvH JvI  09 jul
Wedstrijdschema HvH staat opde site
 
Relatiecode BV  08 jul
De spelers zonder geldige relatiecode zijn geschrapt uit de nationale ranking.
Jullie hebben tot
14 juli om de nieuwe relatiecode in te vullen en opnieuw de licentie aan te vinken. Je wordt dan automatisch weer aan de ranking toegevoegd. Na 14 juli worden de lopende inschrijvingen verwijderd en is deelname aan verdere toernooien uitgesloten.
Jullie kunnen je relatiecode opvragen bij je club. Als je alleen maar als beachlid bent aangemeld dan kan je je nummer opvragen bij de ledenadministratie van de NeVoBo.
 
Instromen op zondag JvI  05 jul
Het instromen van teams op zondag wordt van week tot week bekeken, naar aanleiding van behaalde resultaten en/of  fysieke mogelijkheid tot tijdige terugkeer.
Indien een team op grond van behaalde rsultaten in het verleden " recht heeft op een plaats op zondag" wordt deze al in de aankondiging toebedeeld ( team 21).
Indien een team zich gewoon ingeschreven heeft in de reguliere competitie en spelende in de World Tour of CEV hoogste niveau fysiek door de resultaten daar niet in staat is op tijd terug te keren om deel te nemen aan de zaterdag, houdt de organisator zich het recht voor om dit team alsnog een plaatsing op de zondag aan te bieden teneinde de promotionele waarde voor het beachvolleybal te optimaliseren.
 
2de divsie hoek van holland JvI  27 jun
In de 2de divisie volgend weekend kunnen in plaats van 16 teams, 24 teams meedoen. Dit toernooi is niet gekoppeld aan een ronde, levert dus wel punten op maar geen promotie-mogelijkheid.
 
Aanwezigheid verplicht bij prijsuitreiking JvI  25 jun
3.6.9.6    De Organisator is bevoegd maximaal aantal op die dag te behalen Rankingpunten in mindering te brengen indien:
•    een team of een lid van een team weigert, indien daartoe opgeroepen door de wedstrijdleider, te tellen;
•    een team of een lid van een team niet aanwezig is bij de prijsuitreiking;
•    een lid van het team het materiaal niet juist gebruikt (bv bal wegschoppen, beschadigen van de boarding).
 
De relatiecode loopt af JvI  24 jun
Per 1 juli dienen jullie de relatiecode die bij jullie als speler vermeld staat als jullie inloggen veranderd te hebben in een nieuwe geldige code, anders worden de inschrijvingen van de toernooien na 1 juli teniet gedaan.

Relatiecode kun je aanvragen bij bij je club of als je alleen maar beachlid bent dan even een email naar de NeVoBo
 
Ameland JvI  22 jun
De wedstrijden in de ere-1ste en 2de divisie starten zaterdag om 10:00
 
Let op afsluiting komend weekend JvI  18 jun

A12 Utrecht-Den Haag

Wat: Aanleg spitsstrook
Waarom: Verhogen capaciteit A12 door aanleg spitsstroken en het vernieuwen van aansluitingen.
Waar: Gouwe tot Zoetermeer
Wanneer:

·                         19 juni 2009 om 22 uur t/m 22 juni 2009 om 5 uur

Hinder categorie: Grote hinder, tot 30 minuten extra reistijd
Welke hinder: De A12 is in de rijrichting Gouda - Den Haag tussen knooppunt Gouwe en afrit Zoetermeer (7) afgesloten voor al het verkeer. Verkeer vanuit Utrecht naar den Haag wordt omgeleid via de A20 en de A13. Verkeer vanuit Utrecht naar Zoetermeer wordt omgeleid via de N11 en de N209. Verkeer dient afhankelijk van herkomst en bestemming rekening te houden met een vertraging van maximaal 20 minuten. Lokaal verkeer vanuit Utrecht naar Waddinxveen wordt omgeleid via afrit 11 Gouda.

 
1e en 2e divisie komend weekend MB  15 jun
Zaterdag 20 juni: 1e divisie dames en heren in Scheveningen
Zondag 21 juni: 1e divisie dames en heren in Almere
Zondag 21 juni: 2e divisie dames en heren in Scheveningen

MB
 
Uitslagen Rotterdam JvI  12 jun
Deze staan voorlopig onder:
Speelschema's
 
World League JvI  11 jun
Komend weekend worden in Rotterdam de wedstrijden van de World League gespeeld tussen Nederland en Amerika. Wij gaan beachvolleyballen voor de ingang van Ahoy en de nevobo heeft het mogelijk gemaakt dat de aanwezige spelers en officials en crew deze wedstrijden kunnen gaan bekijken.
het toernooi gaat voor een paar teams zaterdag na afloop verder en zondag zijn de beide finales gepland NA de wedstrijd Nederland Amerika
 
1ste divisie dames en heren in Meppel JvI  10 jun
Op zondag 12 juli wordt in meppel een eerste divsietoernooi gehouden voor de mannen en de vrouwen ( 2x 8 teams)

inschrijven vanaf vandaag
 
Komend weekend 1e en 2e divsie MB  08 jun
Voor alle duidelijkheid:
Zaterdag 13 juni 1e divisie mannen en vrouwen in Hilversum
Zaterdag 13 juni 2e divsie mannen en vrouwen in Rockanje
Zondag 14 juni 1e divsie mannen en vrouwen in Rockanje

MB
 
Speelschema Rotterdam JvI  07 jun
Speelschema Rotterdam aangepast aan de verzoeken.

Kijk goed wat je seeding is en wanneer je nu moet spelen bij vragen bel me:


JvI
 
Afmelden en vervangen JvI  04 jun
Indien iemand zich wegens een blessure afmeldt en de partner met een ander wel gaat spelen, dient binnen een week een medische verklaring opgestuurd te worden naar Henny Wintershoven, Huis van de Sport, Nieuwegein.
Indien deze verklaring niet binnen een week ontvangen is, wordt de betreffende speler niet meer ingedeeld totdat deze ontvangen is.
Afmelden zonder vervanger (dus een compleet team) kan zonder maatregelen tot donderdag 23:59 uur
 
Speelschema Rotterdam staat erop JvI  04 jun
Na komend weekend probeer ik de seeding dusdanig "aan te passen"  dat niemand problemen heeft met zijn/ haar werk
 
Amsterdam JvI  04 jun
In verband met aanvang aanstaande vrijdag13:00 uur  is de seeding aangepast daar waar noodzakelijk zoals eerder vermeld. Kijk goed wanneer je verwacht wordt!!!!
Afmeldingen voor blessures en dergelijke en vervangingen is vervroegd naar donderdag 12:00 uur.
De seeding wordt daarna niet meer veranderd. Instromende teams of spelers nemen daarna ( mits genoeg punten) de plaats in van degene die alsnog afvalt.
 
Rotterdam JvI  03 jun
In Rotterdam spelen we rond de wedstrijden van de World league Nederland-USA.
In verband hiermee wordt het moeilijk om al degenen die dat willen op de zaterdag te laten spelen. We starten op vrijdag om 13:00 en spelen tot 21:00 uur.
Wil iedereen, ook diegenen die het al gedaan hebben, per omgaande mij een mailtje sturen met de mogelijkheden om toch op vrijdag te spelen en vanaf welke tijd ze er WEL kunnen zijn. Ik zal proberen met iedereen rekening te houden maar dat is niet altijd mogelijk. Schema komt vrijdag dan op de site als ik van jullie allemaal bericht krijg. Teams komen vanavond op de site te staan.
JvI
 
Speelschema's JvI  03 jun
Onder het kopje naslag aan de linkerkant van het scherm staat: Speelschema's Hier zijn de speelschema's van de komende weken te bekijken. Afhankelijk van je seeding, die wekelijks geupdate wordt, kun je zelf kijken hoe laat je moet spelen.

 
Nevobo relatiecode JvI  02 jun
Op diverse registraties staat van jullie het "oude"  nevobonummer nog ( enkel cijfers)
Dit is niet meer geldig. Willen jullie blijven meedoen aan de beachcompetitie moeten jullie je nieuwe relatiecode ( cijfers en letters) per omgaande invoeren.
Straks kan ik jullie niet meer plaatsen in enige competite omdat de site enkel nog maar goed geregistreerde relatiecodes accepteert.
JvI
 
Uitslagen   30 mei
Onder  het kopje speelschema's staan de uitslagen van Zoetermeer vermeld.
 tevens de wedstrijden die nog komen vandaag en morgen.
JvI
 
Afmelden   29 mei
Afmelden van een team vanaf nu gewoon per e-mail aan de toernooi organisator. Dat is voor iedereen duidelijk en concreet
JvI
 
Uniforme kleding   29 mei
We spelen volgens de spelregels van de FIVB. Deze vereist uniforme kleding. In de eredivsie krijg je topjes van de organisatie, maar de broeken (jes) moeten universeel zijn (in ieder geval zelfde kleur en vorm). Reclame mag verschillend zijn.

Boeteregeling staat in reglementen en richtlijnen:
25 euro per wedstrijd per team.
 
aanmelden voor toernooi   29 mei
In de ere en 1ste divsie is 5 kwartier voor aanvang van je eerste wedstrijd melden voldoende.
In de 2de divsie dien je wel op tijd aanwezig te zijn.
 
Seoul   27 mei
In Seoul worden aanstaande vrijdag geen wedstrijden gespeeld in verband met het overlijden ne de begrafenis van de Ex-president. in verband met de Televisieafspraken worden de halve finales daar gewoon op zaterdagavond gespeeld:
Cosequentie:
Morgen ( donderdag) maximaal 3 wedstrijden, vrijdag geen wedstrijden. Zaterdag maximaal:  5 wedstrijden en zondag 2 wedstrijden. In hoeverre dit de Nederlandse teams betreft in verband met hun terugkeer naar Nederland komend weekend zal later blijken.
 
Budel en Renesse   26 mei
Even voor de duidelijkheid:

Budel: MANNEN  op 6 juni
Vrouwen op 7 juni

Renesse: Mannen EN vrouwen 1e divisie op zondag 7 juni
              Mannen en vrouwen 2e divisie op zaterdag 6 juni

 
Ronde 3   26 mei
Wedstrijdschema's ronde 3 staan onder het kopje speelschema's.
Seeding wordt pas bepaald na ronde 2. Plaatsing gebeurt vanaf 27 mei, seeding vanaf 2 juni.

JvI
 
Heerderstrand en Lelystad   25 mei
Deenemers zijn geplaatst voor beide toernooien 12 in Heerderstrand en 23 in Lelystad.

Veel plezier
JvI
 
Blessure of ziekte   23 mei
Indien een speler gedurende een toernooi een blessure oploopt of door ziekte niet in staat is om verder te spelen, dient de partner van de speler in kwestie bij de eerstvolgende wedstrijd van dat team tijdens dat toernooi aanwezig te zijn om alle formaliteiten te regelen. Indien geen van beide spelers aanwezig is bij de Toss van die wedstrijd wordt het betreffende team geacht " Niet te zijn opgekomen".
JvI
 
Extra toernooi 31 mei 2de divisie   22 mei
Om aan de vraag tegemoet te komen van de 2de divsieteams die in het pinksterweekend willen speln het volgende:
Als we heerderstrand terugbrengen bij de mannen van 16 naar 12, zijn we in de gelegenheid om in lelystad op 31 mei OOK een 2de divisietoernooi te houden.
Consequentie:
Opnieuw indelen qua seeding is noodzakelijk.
Graag ontvang ik per team van die wil spelen in heerderzand of lelystad het volgende:
wij ( team..... en .....) willen 31 mei spelen in Lelystad of heerderzand.
Komend weekend herindeel ik dan iedereen  in een van beide toernooien.
JvI en MB

 
Wild Cards 2de Divisie   21 mei
Conform het reglement zijn de Wild Cards enkel bestemd voor de 1ste en Eredivisie. Aangezien er niet staat dat het NIET mag en we een aantal teams hebben die met 0 punten toch graag mee willen spelen, hebben we hetvolgende besloten:
Elk weekend ( startend in juni) plaatsen we 2 teams ( voor zolang voorradig) die nog 0 punten hebben in het toernooi van de 2de divisie ( zgn Wild cards) Verder zal de handhaafregeling van de 1ste divisie ( als je bij de beste 4 teams van dat weekend komt, speel je in het eerstvolgende te publiceren toernooi ook op hetzelfde niveau) ook van toepassing worden voor de 2de divisie.
Verder zullen we proberen overal meer velden te creeren zodat we eigenlijk iedereen kunnen laten spelen.
Succes
JvI
 
Deelnemers op de site   20 mei
De deelnemers van de 2de ronde vrouwen en 1ste ronde mannen staan op de site.
Veel plezier
 
Shirtjes Eredivisie   20 mei

 Shirtjes worden eenmalig verstrekt

Spelers en speelsters krijgen bij het eerste toernooi dat ze spelen shirtjes uitgereikt in twee verschillende kleuren en daar moeten ze het hele seizoen Eredivisie mee doen. Ze zijn er zelf verantwoordelijk voor om deze bij zich te hebben. Er zijn nu al 16 dames teams die shirtjes hebben gekregen en hiervoor bij de wedstrijdleider van dienst hebben getekend. De wedstrijdleiders gaan bijhouden wat en aan wie er wat verstrekt is en in welke kleuren.

Op het moment dat gedurende het seizoen de shirts kwijtraken, of men deze niet bij zich heeft, dan hangt daar een prijskaartje aan van € 25,- te verrekenen op locatie!

Dus dames in St. Anthonis: Heb je al shirts gekregen in Emmen: meebrengen!!!!!!

De herenteams ontvangend de shirts in Zoetermeer.
RdG en JvI

 
Inschrijving gesloten   20 mei

De inschrijving voor de 2de ronde dames en de 1ste ronde heren is nu gesloten. Nadere info via de competitieleider

 
Lemmer 2de divisie 24 teams   18 mei
In Lemmer hebben we het aantal velden voor de heren 2de divisie uit kunnen breiden en zijn er 8 teams toegevoegd aan het deelnemersveld.

Kijk goed of je er bij staat en vooral of je kunt!!!!!!

Wedstrijdleider is Martin Broxterman
JvI
 
Emmen 2009   17 mei
Emmen is gewonnen door Micelle Stiekema en de plaatselijke favoriete Madelein Meppelink.
In een goede finale wonnen zij met 2-0 van Merel Mooren en Sophie van Gestel
De 3de plaats werd veroverd door Pamela Domselaar en Mariska Koster die wonnen van Wendy boerhave en Jaline 'T Hart
 
Afmelddatum   17 mei
Afgelopen weekend werden we geconfronteerd met diverse afmeldingen in de loop van de vrijdag.
Het laatste moment om zonder gevolgen af te melden is donderdagavond voor 23:59 uur. Daarna is conform het reglement het inschrijfgeld verschuldigd en KUN je zelfs beboet woren met puntenaftrek. Indien er vrijdag iemand ziek wordt of een blessure oploopt gaat een ander systeem in werking, maar ook dat kun je lezen in de richtlijnen en reglementen.
JvI
 
verplaatsen 2de divsietoernooien   15 mei
In verband met aantallen velden worden de volgende 2de divsie toernooien verplaatst van dag:
Renesse 7 juni naar 6 juni
Rockanje 14 juni naar 13 juni
Scheveningen 20 juni naar 21 juni
Busloo: Vrouwen van 18 juli naar 19 juli
Kijkduin mannen van 18 juli naar 19 juli
Dit komt ook nog bij het betreffende toernooi te staan, tevens zijn het aantal deelnemers in Kijkduin en Busloo vergroot van 8 naar 12 per poule. dat weekend kunnen err dus 24 dames en 24 herenteams deelnemen.
 
Nieuwegein en Lemmer   14 mei
De deelnemers voor Lemmer en Nieuwegein staan op de site

verder nieuws zal komen te staan op de site van het evenement zelf
JvI
 
niets   13 mei

 
Nieuw Mobiel nummer Henny   13 mei
Beste mensen,

Vanaf nu is het oude mobielnummer van Henny vervallen.
Dit is het nieuwe nummer:

06-42920963
 
Nieuws   12 mei
Nieuws dat betrekking heeft op de totale competitie staat op deze algemene site. Nieuws dat op een toernooi slaat staat bij dat betreffende toernooi onder het kopje NIEUWS

JvI
 
Wild Cards   08 mei
In de 2de en 1ste divisie toernooien die geen deel uitmaken van een ronde  ( waaronder bijvoorbeeld Zwolle ) worden enkel wild cards verstrekt vanuit de lokale organisaties. De Nevobo houdt zich enkel het recht voor wild cards te geven voor de rondes die meetellen voor PD.

JvI
 
deelname   07 mei
In 1 weekend kun je slechts deelnemen aan de nationale competitie aan 1 toernooi. Als je toevallig voor meerdere toernooien in een weekend of ronde bent ingeschreven heeft  plaatsing in het hoogste toernooi automatisch ten gevolge, dat in het systeem, je dat weekend of die ronde  geblokt wordt voor deelname aan enig ander toernooi dat tot de nationale competite gerekend wordt.
 
Deelnemerslijst Emmen   07 mei
De deelnemerslijst van Emmen is gepubliceerd. De damesteams die hier meedoen , doen er goed aan naar het wedtsrijdschema te kijken en hun plaatsingsnummer te bekijken wanneer ze moeten spelen.
Een uur voorafgaande aan je wedstrijd wordt je geacht je te melden bij de wedstrijdleider van dienst.

De deelnemers van hemmen, spelen het daaropvolgende weekend niet in Nieuwegein en Lemmer.
 
Let up datum heren Zwolle   06 mei
In Zwolle spelen de heren op 16 mei met 16 teams en de dames op zondag 17 mei met 16 teams
Dit in verband met aantal velden beschikbaar
 
Nieuwegein en Lemmer   03 mei
Nieuwegein en Lemmer zijn voor de vrouwen een onderdeel van ronde 1 en voor de mannen een toernooi op zich op 1ste divsieniveau. Je kunt er wel punten halen voor de ranking maar je kunt  er niet promoveren, net zoals de 2de divisietoernooien in respectievelijk Nesselande / Zwolle en Lemmer voor de mannen.
De vrouwen die deelnemen aan Emmen Eredivisie kunnen het weekend erop niet deelnemen in Nieuwegein of Lemmer omdat deze beide toernooien ook tot de eerste ronde gerekend worden.
 
Plaatsinglijst Nesselande   03 mei
De plaatsingslijst voor 24 teams voor Nesselande is op de site.
Niet op tijd afmelden heeft puntenaftrek ten gevolge, dus wees er op tijd bij en geef een ander ook de kans op deelname als je zelf (onverwacht) niet kunt.
Lees de richtlijnen en de reglementen goed door zodat je niet voor verrasingen komt te staan.

Veel plezier

JvI
 
Ronde   01 mei
Per ronde kun je slechts deelnemen aan EEN toernooi, op diew ijze wordt je ook ingedeeld.

Als een ronde zich uitstrekt over 2 weekenden zal deelname aan bv emmen er toe leiden dat het weekend erop deelname in Nieuwegein  of Lemmer niet mogelijk is.
JvI
 
Aanmelden   01 mei
Er blijken een aantal personen hun inlogcodes vergeten te zijn. Maak geen nieuw account aan! Doe je dit wel, dan worden resultaten uit het verleden niet meegeteld. Als je je gebruikersnaam vergeten bent, neem dan contact op met de sitebeheerder.
 
Seeding   27 apr
De seeding wordt weer correct weergegeven. Let op dat de wijze waarop de seeding berekend wordt, significant anders is dan voorgaande jaren. Voor meer informatie zie de reglementen en bijbehorende richtlijnen.
 
Nieuwe vraag en antwoord   24 apr
 1. Alleen nu er geen starttoernooi is zal ik waarschijnlijk bij 0 moeten beginnen, ik heb wel wat toernooien gespeeld en heb wel een aantal punten.
 • Op grond van de punten van vorig jaar gewoon met een nieuwe partner inschrijven
 1. Maar mijn vraag is als je in de 2e divisie of 1e divisie begint hierin wint en dan een niveau hoger komt, of je daar dan ook in mag blijven als je goed meedraait (dus als je niet onderin eindigt) of dat je dan omdat je nog steeds niet genoeg punten gespaard hebt weer terug gezet wordt en de 2e of 1e divisie?
 • In de 1ste divisie is vanaf dit jaar de regeling dat als je bij de eerste 4 teams eindigt van dat weekend je gegarandeerd voor het eerstvolgende te publiceren toernooi weer 1ste divisie kunt spelen ongeacht je aantal behaalde punten. Voor de eredivisie gold al, dat als je de 2de dag haalt van dat toernooi je ook opgenomen wordt in de lijst van de eredivsie van het eerstvolgende te publiceren toernooi. Voor de 2de divsie is geen garantiestelling ingebouwd maar er zijn een aantal toernooien waarbij de pd regeling en de garantiestelling niet gelden maar waarbij je wel steeds punten kunt halen.
 
Ter info   17 apr
Naar aanleiding van een vraag: Iedereen heeft het recht in te schrijven waar hij wil. Ook op een lager niveau dan hij/ zij kan spelen. Als er een 2de divisietoernooi is in Epe en je speelt eigenlijk eredivisie, die dat weekend toevallig in Groningen is, en jij besluit om wel in Epe, maar niet in Groningen in te schrijven wordt je automatisch in Epe ingedeeld. Er is geen restrictie dat iemand nergens in mag schrijven, je moet uiteraard wel accoord gaan met alle consequenties van lager spelen.
 
Seeding   13 apr
Op dit moment is de seeding zoals weergegeven bij de inschrijvingen bij toernooien nog niet correct. Dit wordt binnenkort verholpen.
 
Uitleg   12 apr
Komend seizoen is er geen starttoernooi, maar dat wisten jullie al.
Er zijn 8 rondes bij de heren en 9 bij de vrouwen om punten te halen EN te promoveren van 2de naar 1ste divisie. Buiten dat zijn er een aantal 2de divsietoernooien, waarbij wel punten gehaald  worden DIE MEETELLEN VOOR DE NATIONALE ranking, maar waarbij je als je kampione wordt, geen recht hebt op promotie. Deze toernooien behoren ook niet tot de rondes 1 t/m 8 bij de heren, respectievelijk 1 t/m 9 bij de dames. Plaatsing voor deze toenooien geschiedt WEL op de punten van de nationale ranking. De fasciliteiten en de arbitrage zijn gewoon op 2de divsie niveau, dus iedereen zelf fluiten en tellen en er wordt gespeeld volgens de regels van het toernooi zelf. ( Zie regels Free Time, of neem contact op met Martin Broxterman ).
JvI

 
LET OP   10 apr
Nieuwberichten worden soms ook bijgewerkt.. Het is zinvol door te scrollen naar beneden om te zien of er iets veranderd is in oude berichten.
Ik zal het woordje  "NEWS" op de site gaan zetten elke keer dat er wat gewijzigd is. 
 
Gegevens controleren   14 mrt
Er wordt eenmalig gevraagd om je persoonlijke gegevens te controleren. Ook zul je de licentie opnieuw moeten aanvinken om deel te kunnen nemen aan nationale toernooien en opgenomen te worden in de nationale ranking. Hierbij kun je direct je nieuwe nevobonummer invullen. 

Registreren bij de Nevobo kan via de volgende link:
https://www.formdesk.com/NeVoBo/Aanmeldingsformulier_nieuw_beachlid
 
Toernooien staan erop   14 mrt
Inschrijven vanaf nu mogelijk. Naast de 8 wedstrijdrondes zijn een aantal weekenden nog 2de divisietoernooien. Je kunt hier wel punten halen maar niet promoveren.
 
Kalender 2009 Eredivisie   23 feb

Datum Locatie Bijzonderheden

De datum van Tilburg is gewijzigd, 

16 en 17 mei                    Emmen                                   dames 

30 en 31 mei          Zoetermeer               heren 

31mei en 1 juni       St.Anthonis               dames

 5 6 en 7 juni          Amsterdam de Dam     dames en heren

(12) 13 en 14 juni     Rotterdam bij Ahoy     dames en heren

20 en 21 juni          Scheveningen            dames en heren

27 en 28 juni          Ameland                    heren
                           Groningen                  dames

11 en 12 juli          Hoek van Holland         dames en heren

25 en 26 juli          Vlissingen                   heren

 1 en 2 augustus    Vrouwenpolder             dames

7 en 8 augustus    Tilburg                    Dames en heren

14t/m16 augustus 2009      Scheveningen 
                      Jiba NK Beachvolleybal                    

 

 25t/m30 augustus 2009       Scheveningen
             SWATCH FIVB World Tour

 

 
Competitie 2009   11 feb

Competitie van start

De 1e en 2e divisie beginnen op 23 mei er wordt dan gespeeld in respectievelijk Nieuwegein en  Lemmer.

Vanaf dat moment staat er bijna ieder weekend een toernooi gepland. Zoals het er nu uitziet zal er enkel in het weekend van 18 en 19 juli geen speelronde zijn.

In het weekend van 4 en 5 juli zal het Open NK jeugd gespeeld worden in Hoek van Holland.

In het weekend 25/26 juli is er enkel een heren toernooi.

In het weekend 1/2 augustus is er enkel een dames toernooi.

Het NK staat gepland van 14 t/m 16 augustus, voor zowel dames als heren.

Er is dit jaar geen starttoernooi, teams worden ingedeeld op basis van de ranking van vorig jaar. Door promotie en degradatie en extra mogelijkheden voor de competitieleider om te voorkomen dat teams op basis van de ranglijst snel weer degraderen kunnen teams snel op het niveau terecht komen waar ze thuis horen.

Er worden op dit moment nog gesprekken gevoerd met gemeenten over de mogelijkheid om in het weekend van 16/17 mei al te beginnen met de competitie, daarover is op dit moment nog niet voldoende duidelijkheid.

De officiële kalender wordt uiterlijk 1 april bekend gemaakt.

JvI

 
Lucky Looser   28 aug
Marleen van Iersel en Marloes Wesselink spelen morgen om 11. 00 in Kristiansand.tegen Saka en Rtvelo uit Georgie voor plaats 7.
Hierdoor kunnen ze niet meedoen aan het NK in Nederland en komt er een plaats vrij voor de Lucky Looser.
De 2 hoogst geplaatste teams die uitgeschakeld zijn in de laatste wedstrijdronde, EN aanwezig zijn op de technical meeting morgenvroeg 11.30 uur loten voor een plaats in het hoofdtoernooi.
Indien er meer teams niet aanwezig (kunnen) zijn morgen heeft nummer 3 ook nog kans, want dan wordt er weer geloot.

De lijst van de lucky Looser is als volgt:

1: Heida / Mars (15)
2: Hagens/Moekotte (18)
3:Kassens / Teutcher (20)
4: den Boer / Montenban (22)
5: de Boer / van Wezel (23)
6: van den Outenaar / van Straten (24)
7: van Diepen / Kef(28)
8. Geneuglijk / Sparnaay (30)

JvI

JvI 
 
Uitslagen NK Beachvolleybal   28 aug
Klik hieronder voor de uitslagen van het NK Beachvolleybal 2008
Dames
Qualificatie:
files/file/info9(1).xls
Main Draw
files/file/Dames Main Draw(1).xls

Heren
Qualificatie:
files/file/Hinfo8.xls
Main Draw
files/file/Heren zondag 6.xls
 
Technical meeting   27 aug
Voorafgaand aan zowel kwalificatie toernooi en hoofdtoernooi worden , net als vorig jaar, weer bijeenkomsten gehouden waarbij de belangrijkste zaken van dit toernooi worden uitgelegd. Aanwezigheid is verplicht ( calamiteiten uitgezonderd) voor iedereen.
Indien teams zonder kennisgeving niet aanwezig zijn, zullen de reserveteams ingeloot worden.

JvI
 
Weekend na het NK   25 aug
In het weekend NA het NK worden in Eindhoven King en Queen of the Beachwedstrijden gehouden.
De eerste 3 teams van het NK worden worden hiervoor uitgenodigd, Pleasure Group nodigt via een wild card een 4de team uit. deze 8 heren en dames zullen dan weer gaan strijden als vanouds om de titil King en Queen of the Beach.
Nadere informatie te verkrijgen bij pleasure group

JvI
 
Wedstrijdschema NK   25 aug
Zie dit bestand.
 
NK-2   24 aug
Let op bij de dames en bij de heren is ten gevolge van een blessure een team gewijzigd. De seeding voor een aantal teams is nu gewijzigd

JvI
 
Uitslagen NK 2008   22 aug 
NK   22 aug
Deelnemerslijsten gepubliceerd.
We spelen als volgt: Het hoofdtoernooi wordt met 16 teams gespeeld Double Elimination. Dit start voor de dames op vrijdag en voor de heren op zaterdag.
Op donderdag voor de dames en op vrijdag  voor de heren worden door de nummers 9 t/m 32 gespeeld in poules van 3.
Na de poule wedstrijden is de nummer 3 uit de poule uitgeschakeld. De nummers 1 en 2 uit de poule spelen in kruisfinales voor de laatste 8 plaatsen in de rangschikking. Je neemt de plaatsing vervolgens over van het team wat je eventueel uitschakeld.
De indeling van de poules zijn als volgt:
9-23-32 // 10-24-31 // 11-21-30 // 12-22-29 // 13-19-28 // 14-20-27 // 15-17-26 // 16-18-25.
Iedereen op donderdag voor 10.00 uur melden, om 10.00 begint de technical meeting waarin alles verteld wordt. indien je niet aanwezig bent, kun je niet meedoen. Op vrijdag hetzelfde voor de heren voor 08.30 uur aanwezig en aansluitend de technical meeting

JvI
 
Wild Cards NK   18 aug
Voor het NK worden maximaal 2 wild cards uitgedeeld. Deze worden uiterlijk aanstaande donderdag, gelijk met de te publiceren deelnemerslijst bekend gemaakt.
 
UITSLAGEN VLISSINGEN   16 aug
De uitslagen van Vlissingen kun je vinden op:
http://www.nevobo.nl/index2.php?pid=455&taalkeuze=1
 
Eredivisie Vlissingen   15 aug
Let op!
Door uitvallers is de seeding veranderd, dus allemaal even goed kijken op welke plaats je nu staat.
 
NK 2008 28 t/m 31 Augustus Scheveningen   13 aug
Heren Op Vrijdag spelen de teams 9 t/m 32 voor 8 plaatsen , die op zaterdag samen met de "eerst geplaatsen 8 teams" voor een veld van 16 zorgen dat middels Dubbel eliminatie dan uiteindelijk zorgen voor de nieuwe nederlandse kampioen.

Schema heren:
Vrijdag:  29/08 aanvang 09.30 uur
Poule wedstrijden. na de poule spelen de nummers 1 en 2 van de diverse poules kruiswedstrijden, waarvan de winnaars (8) doorgaan naar de zaterdag. laatste wedstrijden zijn gepland om 18.30 uur
Zaterdag 30/08: aanvang herenwedstrijden Main Draw: 09.30 uur
laatste wedstrijden 17.30 uur
Zondag 31/08: enkel herenwedstrijden aanvang 12.00 uur
14.00 uur eerste halve finale
17.30 uur Finale heren en aansluitend prijsuitreiking
 
NK 2008 28 t/m 31 Augustus Scheveningen   13 aug
Dames Het NK wordt gespeeld  op donderdag vrijdag en zaterdag voor de dames.
Op donderdag spelen de teams 9 t/m 32 voor 8 plaatsen , die op vrijdag samen met de "eerst geplaatsen 8 teams" voor een veld van 16 zorgen dat middels Dubbel eliminatie dan uiteindelijk zorgen voor de nieuwe nederlandse kampioen.

Schema dames:
Donderdag 28/08 aanvang 11.00 uur
poule wedstrijden na de poule spelen de nummers 1 en 2 van de diverse poules kruiswedstrijden, waarvan de winnaars (8) doorgaan naar de vrijdag.
laatste wedstrijden zijn gepland om 18.30 uur.
Vrijdag 29/08 : aanvang dameswedstrijden Main Draw 12.30 uur
laatste wedstrijden 18.30 uur
Zaterdag 30/08: aanvang dameswedstrijden 09.30 uur
14.30 eerste halve finale
18.30 uur Finale en aansluitend prijsuitreiking
 
Vlissingen wedstrijdschema   13 aug
We starten zaterdag met 15 teams.

wedstrijden voor de eerste3 rondes als volgt:
09.00 uur: 9-8 12-5
10.00 uur 13-4 14-3
11.00uur 11-6  10-7

Daarna gaan we verder met de rest van het programma op 2 velden de hele dag.
Iedereen telt als verliezer na zijn wedstrijd. Het is mogelijk dat ook winnaars aangewezen worden om te tellen indien een team na het tellen direct weer zou moeten spelen.
Gedurende de prijsuitreiking dienen de eerste 3 teams aanwezig te zijn. Niet aanwezig bij de prijsuitreiking heeft verlies van zowel punten als prijzengeld ten gevolge.
 
Vlissingen   12 aug
Komend weekend het Vision Eredivisie toernooi in Vlissingen aan de Boulevard.
We beginnen om 09.00 uur te spelen op 2 velden
schema wordt morgen op de site gezet.
De seeding staat op deze beachsite.
We spelen op het hele uur.
De laatste wedstrijden op zaterdag staan gepland om 18.00 uur.

Op zondag spelen we vanaf 09.00 uur nog maar op een veld.
Enkel bij slecht weer op zaterdag zouden er nog wedstrijden naar zondag doorgeschoven kunnen worden.
Vanaf 13.00 zijn de halve finales gepland de finale wordt om 16.30 gespeeld.
JvI
 
Scheveningen   22 jul
Aanstaand weekend in Scheveningen, zullen we net als in Eindhoven en Rotterdam "Om en Om 'gaan spelen. In Den Haag  begonnen de Heren, nu zullen de Dames eerst spelen. Vanaf 09.00 uur op 4 velden 2 rondes dames, vervolgens 2 rondes heren en daarna om beurten dames / heren.

Iedereen wordt verwacht 60 minuten voor hun eerste wedstrijd zich te melden. We spelen niet met een tijdschema maar direct na de vorige wedstrijd wordt begonnen met de volgende. ( indicatie is 50 minuten).
Na een verloren wedstrijd moet je op hetzelfde veld tellen.
Het kan ook op zondag zijn dat als je gewonnen hebt, je dan de volgende wedstrijd moet tellen (met name op het einde van de dag, heren bij de dames en de dames bij de heren).

Voor dames en heren:
 
0900
1
 
I
S1
-
S16
0900
2
 
I
S9
-
S8
0900
3
 
I
S5
-
S12
0900
4
 
I
S13
-
S4
0950
5
 
I
S3
-
S14
0950
6
 
I
S11
-
S6
0950
7
 
I
S7
-
S10
0950
8
 
I
S15
-
S2
 
Dit waren de dames vervolgens rond 10.40 uur en 11.30 uur de identieke herenrondes.
Iedereen een uur melden voor aanvang van je wedstrijd. Je telt als verliezer altijd de volgende wedstrijd op jouw veld. eventueel op zondag ook als winnaar.

Tot zaterdag
Henny
 
Schema zondag Den Haag   18 jul
Op zondag beginnen we op 3 velden met dames wedstrijden
vervolgens 2 heren en 1 dameswedstrijd.
daarna 2 herenwedstrijden en de eerste halve finalewedstrijd van de dames.
vervolgens de rest van het programma.

In Schema:
09.00 uur :

Veld 1: Keizer/De Vries - 8
Veld 2: v. Gestel/Remmers - Meertens/Stiekema
Veld 3: v.d. Hoeven/v.d. Vlist - Bouwknegt/Malta
10.00 uur
 
Veld 1: Nummerdor/Schuil - Rothfusz/v. Zwieten
Veld 2: v. Iersel/Wesselink - v. Dijk/v. Vliet
Veld 3: Daalmeijer/Oude Elferink - Companjen/v. Laanen

11.00 uur
Veld 1: Boersma/Ronnes/Bolsterlee/Lokerse
Veld 2: 1e halve finale dames
Veld 3: v.d. Sande/Spijkers/Brouwer/Varenhorst
 

vervolgens rest van het programma

Joep & Henny
 
Uitslagen Den Haag   17 jul
http://www.nevobo.nl/index2.php?pid=452&taalkeuze=1 
 
Tellen / Niet tellen   17 jul
Het blijkt nog steeds een opgave om na je eigen verloren wedstrijd te moeten tellen.
Bij deze is afgesproken dat je bij in gebreke blijven om te tellen, je de helft van de tot dan toe verdiende punten van die dag, verliest. Deze worden afgetrokken van je puntentotaal.
 
Scheveningen   17 jul
Scheveningen staat in het teken van de WK jeugd. zowel in de eredivsie bij de vrouwen als in de eerste divisies, zijn daartoe Wild Cards toegekend.
De plaats van de Wild Card is positie 10 behalve als de actuele seeding een nog lagere plaats bewerkstelligt.
Teams zijn hiertoe anders van samenstelling dan gebruikelijk.
In de eredivisie Heren is een wild card toegekent aan Alexander Brouwer en Victor Anfilov. Bij de dames aan Nicole van der Mark en Quirine Oosterveld.
 
Wedstrijdschema aanstaande zaterdag Den Haag   17 jul
We starten met de heren op de zaterdag en met de dames op de zondagochtend om 09.00 uur
Heren
3 velden:
09.00 uur: 3-13 5-11 en 6-12
09.50 uur 4-14
10.40 uur 3-5 en 11-13
11.30 uur 4-6 en 12-14
14.00 uur 6-11 en 7-12
16.00 uur 3-6 en 4-5
18.00 uur 4-5
 
Dames:
09.50 uur 1-5 en 7-9
10.40 uur 2-16
11.30 uur 8-10
12.20 uur 1-7 en 9-15
13.10 uur 2-8 en 10-16
15.00 uur 7-10 en 8-9
17.00 uur 1-8 en 2-7
19.00 uur 7-8

Tot zaterdag

JvI
 
Den Haag   16 jul
Bij de heren op zaterdag is door ziekte een afmelding binnengekomen van team Pruissen/Ubbink, dit team zal vervangen worden door Bontrop/v. Mingelen. De seeding in de poule is inmiddels gebeurd.
 
Wedstrijdschema Den Haag   16 jul
Wedstrijdschema vrijdag heren:
zelfde als donderdag, donderdag met de damesteams  (1 poule: 3-5-11 en 13) en andere poule ( 4-6-12 en 14).
 
13.00 2 velden 1-15 7-9               3-13 5-11
13.50 2 velden 2-16 8-10             4-14 6-12
14.40 2 velden 1-7 9-15               3-5  11-13
15.30 2 velden 2-8 10-16             4-6  12-14
17.00 2 velden 8-9 7-10               5-12 6-11
18.20 2 velden 1-8 2-7                 3-6  4-5
19.30 1 veld lucky looser: 7-8         5-6
 
Den Haag indeling   12 jul
In den Haag spelen op donderag de volgende damesteams:
geplaatst op 3-4-5-6-11-12-13-14 spelen op de donderdag.

De teams gerankt op 1-2-7-8-9-10-15 en 16 spelen op zaterdag

Bij de heren is het NET ANDERSOM:
De teams 1-2-7-8-9-10-15 en 16 spelen op vrijdag en de teams:3-4-5-6-11-12-13-14 spelen op de zaterdag.

Als er nog wijzigingen zijn (terugtrekkingen) zullen we de seeding niet meer wijzigen, zonder contact op te nemen, ander kan het zijn dat een lager  team hoger instroomt vanwege afspraken die nu gemaakt worden voor volgende week.

Joep

 
Grand Slam Den Haag   11 jul
De lijst van Den Haag is gepubliceerd
We spelen op donderdag en zaterdag het vrouwentoernooi en op vrijdag en zaterdag het mannen toernooi. Teams actief in Marseille worden automatisch in de poules van de zaterdag ingedeeld. Op zondag spelen we met 8 teams single eliminatie Er stromen dan bij zowel bij de mannen als de vrouwen 2 teams in. Deze zijn als nummers 1 en 2 geplaatst en spelen tegen de lucky loosers van de andere dagen. De rest van de teams wordt opnieuw geseed.
Er zijn in Den Haag ondanks de vele aanvragen GEEN Wild cards toebedeeld bij de mannen Enkel de teams die gewonnen hebben in Zwolle zijn toegevoegd aan het deelnemersveld. Bij de vrouwen is er een WC gegeven aan het team Gravenstijn/ Meppeling.
Wanneer je moet spelen wordt zo snel mogelijk gepubliceerd.

JvI
 
Hoek van Holland   10 jul
Aanstaand weekend in Hoek van Holland, zullen we net als in Eindhoven en Rotterdam "Om en Om 'gaan spelen. In Rotterdam  begonnen de Heren, nu zullen de Dames eerst spelen. Vanaf 09.00 uur op 4 velden 2 rondes dames, vervolgens 2 rondes heren en daarna om beurten dames / heren.

Iedereen wordt verwacht 75 minuten voor hun eerste wedstrijd zich te melden. We spelen niet met een tijdschema maar direct na de vorige wedstrijd wordt begonnen met de volgende. ( indicatie is 50 minuten).
Na een verloren wedstrijd moet je op hetzelfde veld tellen.
Het kan ook op zondag zijn dat als je gewonnen hebt, je dan de volgende wedstrijd moet tellen (met name op het einde van de dag, heren bij de dames en de dames bij de heren).

Voor dames en heren:
 
0900
1
 
I
S1
-
S16
0900
2
 
I
S9
-
S8
0900
3
 
I
S5
-
S12
0900
4
 
I
S13
-
S4
0950
5
 
I
S3
-
S14
0950
6
 
I
S11
-
S6
0950
7
 
I
S7
-
S10
0950
8
 
I
S15
-
S2
 
Dit waren de dames vervolgens rond 10.40 uur en 11.30 uur de identieke herenrondes.
Iedereen een uur melden voor aanvang van je wedstrijd. Je telt als verliezer altijd de volgende wedstrijd op jouw veld.

Tot zaterdag
Henny
 
Rotterdam   03 jul
Aanstaand weekend in Rotterdam, zullen we net als in Eindhoven "Om en Om 'gaan spelen. In Eindhoven  begonnen de Dames, nu zullen de Heren eerst spelen. Vanaf 09.00 uur op 4 velden 2 rondes heren, vervolgens 2 rondes dames en daarna om beurten heren / dames.

Iedereen wordt verwacht 75 minuten voor hun eerste wedstrijd zich te melden. We spelen niet met een tijdschema maar direct na de vorige wedstrijd wordt begonnen met de volgende. ( indicatie is 50 minuten).
Na een verloren wedstrijd moet je op hetzelfde veld tellen.

JvI
 
Den Haag   28 jun
In Den Haag zal op het Plein van donderdag 17 t/m zondag 20 juli weer gespeeld worden. Dit toernooi zal tevens in het teken staan van het "uitzwaaien" van onze Olympiagangers. We spelen dan hetzelfde toernooi als in Amsterdam. Alleen starten we nu op de donderdag met de vrouwenteams met 2 poules, op vrijdag de herenteams met 2 poules  en op de zaterdag de mannen en de vrouwen de overige poules. uiteindelijk zullen er per dag 2 dames of 2 herenteams doorgaan. Uiteindelijk zal een lucky looser wedstrijd ( kan 1 set zijn of een gehele wedstrijd, wordt bepaald door de wedstrijdleiding in relatie tot de hoeveelheid beschikbaar licht en het programma.) bepalen wie er als nummers 7 en 8 alsnog doorgaan naar de zondag, waar maximaal 2 teams instromen en er Single elimination gespeeld gaat worden.
We starten op donderdag en vrijdag om 13.00 uur met de wedstrijden
Op zaterdag en zondag starten we om 09.00 uur


Op donderdag spelen de dames met de nummers:

3, 4, 5, 6, 11, 12, 13, 14
Kim Renkema en Margo Wiltens hebben afgezegd, daarvoor in de plaats komen Petra Bouthoorn en Laura Kam. Bouthoorn/Kam komen op plaats 14  binnen en de rest van de dames schuiven allemaal 1 plaats op in hun poule.
Dit zijn de teams die op donderdag spelen:
v. Dijk/v. Vliet
Meertens/Stiekema
Bouwknegt/Malta
Kort/Remmers
Brouwer/Schouten
Sonneville/Verbeek
Braakman/v. Wijngaarden
Bouthoorn/Kam
Eerste wedstrijden 13.00 uur:  van Dijk/ van Vliet - Braakman, van Wijngaarden en Bouknegt / malta tegn Brouwer/Schouten (OV)
Op vrijdag
spelen de heren met de nummers:
1, 2, 7, 8, 9, 10, 15, 16

Dit zijn de namen voor vrijdag:
v.d. Sande/Spijkers
Daalmeijer/Oude Elferink
Rothfusz/v. Zwieten
v. Noorden/Vismans
Boehlee/Boehlee
Meeuwsen/Stiekema
Bernardt/Koning
Beijer/Burgers
Eerste wedstrijden: van de sande Spijkers - Bernardt/  Koning en Rothfues / van zwieten - Boehlee/Boehlee (OV)
Op zaterdag:
Dames:
1, 2, 7, 8, 9, 10, 15, 16

Teams:
v. Gestel/Remmers
v.d. Hoeven/v.d. Vlist
Boerhave/'t Hart
Gravesteijn/Meppelink
Domselaar/Koster
Boersma/Hermans
Bons/Gommans
v.d. Boom/Elfferich

Heren:
3, 4, 5, 6, 11, 12, 13, 14


Teams:
Bolsterlee/Lokerse
Maas/Wiggers
Companjen/v. Laanen
Brouwer/Varenhorst
v. Pruissen/Ubbink
Musters/v. Vreede
Lorsheijd/Stronkhorst
Bastiaans/Kleine

 
Rotterdam zaterdag Eredivisie   27 jun
Voor heren en dames:
 
0900
1
 
I
S1
-
S16
0900
2
 
I
S9
-
S8
0900
3
 
I
S5
-
S12
0900
4
 
I
S13
-
S4
0950
5
 
I
S3
-
S14
0950
6
 
I
S11
-
S6
0950
7
 
I
S7
-
S10
0950
8
 
I
S15
-
S2
 
Dit waren de heren vervolgens rond 10.40 uur en 11.30 uur de identieke damesrondes.
Iedereen een uur melden voor aanvang van je wedstrijd. Je telt als verliezer altijd de volgende wedstrijd op jouw veld
 
19 Juli Nieuwegein   26 jun
Op 19 juli a.s. zal er in Nieuwegein bij Merwestein ook een 1e divisie toernooi gespeeld gaan worden. Er kunnen 8 dames en 8 herenteams meedoen.
De inschrijving is geopend.
 
NK Jeugd Beach Volleybal   24 jun

Beste beach volleyballer,

Het weekend 5-6 juli wordt er in Nesselande Eredivisie, in Zwolle 1e en in Kijkduin 2e Divisie gespeeld.

Ook wordt datzelfde weekend het Open NK Jeugd gespeeld in de verschillende leeftijdcategorieen. Hiervoor kan je je via www.beachvolleybal nog aanmelden tot 30 juni. 

Als je bent ingeschreven voor het Open NK Jeugd kan je op dezelfde dag niet ook deelnemen aan  1e en 2e divisie. Uiteraard geldt ook dat als je deelneemt aan Eredivisie, 1e of 2e divisie je niet kunt deelnemen aan het Open NK Jeugd op.
Als je deelneemt aan de eredivsie in Rotterdam, kun je NIET meedoen aan het NK jeugd.
Voor alle deelnemers aan het Open NK Jeugd geldt dat je gratis de herenwedstrijd   NEDERLAND-GROOT BRITTANIE in het Topsportcentrum te Rotterdam op vrijdagavond kunt bezoeken. Wil je daarbij aanwezig zijn mail dan even je naam en de vermelding "deelnemer Jeugd NK’ naar schriel@nevobo.nl.

 
Eindhoven   19 junvoor uitslagen:
http://www.nevobo.nl/index2.php?pid=450&taalkeuze=1
JvI

 
Ameland zaterdag 10.00 zondag 08.30 uur   17 jun
In verband met aanreistijd van de eerste boot, zal het toernooi op Ameland om 10.00 uur beginnen op zaterdag. Op zondag zal de aanvangstijd om 08.30 uur liggen in verband met vroege finales en de terugreis met de boot.

JvI
 
Eindhoven   17 jun
 Aanstaande zaterdag en zondag in Eindhoven, beginnen we beide dagen om 09.00 uur.

Aangezien we maar beperkt tellers hebben zullen ook hier de teams zelf moeten tellen en graag op tijd aanwezig te zijn bij de velden.

We spelen het hele weekend Double Elimination en er stromen op zondag geen teams in

JvI
 
Promotieplaatsen   13 jun

Deze lijst zal 7 dagen voor aanvang van de betreffende wedstrijdronde gepubliceerd worden. ( 6.8) Punten behaald na het publiceren van deze lijst en behaalde promotieplaatsen zullen toegepast worden voor de daaropvolgende te publiceren lijst voor een volgende ronde.

Op deze wijze dienen de reglementen gelezen te worden. We publiceren een lijst van deelnemers 7 dagen voor aanvang van het toernooi. Andere toernooien die dat weekend nog gespeeld moeten worden geven dus recht op deelname aan de nieuwe te publiceren lijst van 2 weken later.

JvI

 
Regionale Punten   10 jun

De nationale ranking is opgebouw uit de punten behaald op de nationale toernooien, eredivsie/eerste divsie en 2de divisie.

De punten behaald in de regionale toernooien tellen mee voor de regionale ranking.

Aangezien enkel regio Noord-Oost mee doet aan deze site van de NeVoBo, en er overal in Nederland op regioniveau toernooien worden georganiseerd, waarbij de rankingpunten enkel in die regio blijven, hebben we besloten dat we voor komend jaar, als alle regio's meedoen aan invullen van deze site een voorstel zullen doen tot validering van deze punten.

op dit moment tellen de punten uit regio Noord-Oost niet mee voor de nationale ranking

 
Groningen Ere- en 1 divisie   10 jun

Voor alle spelers (ere- en 1e divisie)

Jullie kunnen op allemaal op de lokatie van de 1e divisie overnachten.

De kosten voor de overnachting voor spelers op het terrein met een tentje is € 10,- per team per nacht inclusief ontbijt.

Mochten de bussen nog staken dan zullen we met personen auto’s ’s morgens gratis voor vervoer naar de Grote Markt zorgen.

Hoewel er nog weinig aanmeldingen zijn gaat voetbalavond op groot scherm gewoon door op vrijdagavond.

Wat betreft de BBQ en players-party op zaterdagavond zal het afhangen van het aantal aanmeldingen. Ook van de scheidsrechters zou ik het graag willen weten, ervan uitgaande dat de wedstrijden tijdig afgelopen zullen zijn. De kosten voor de BBQ voor de scheidsrechters en wedstrijdleiding bedragen slechts € 7,50. De rest wordt betaald door Axanova. Het is vermeldenswaardig dat wij beschikken over douches en toiletten zodat men zich bij ons kan omkleden etc indien gewenst.  Aanmelding via info@snowlimits.nl

Ook tijdens het 1e divisie toernooi is er voor de spelers gratis brood en beleg als lunch. Consumpties kunnen worden gekocht in het skicentrum.

Het 1e divisie toernooi begint om 8.30 uur. Om 8.00 uur melden volstaat. De finales staan gepland om 16.30 uur en om 17.30 uur.

 
Groningen   09 jun

De teams voor de eerste divisie in Groningen zijn geplaatst met enig voorbehoud. Er zijn meningsverschillen over de punten van de regionale toernooien. Dit wordt uiterlijk dinsdagavond 23.59 geklaard. Daarna wordt de definitieve indeling gemaakt. 

 
Uitslagen volgen   06 jun

Een lang gekoesterde wens is in vervulling gegaan. Vanaf nu proberen we ( als er internet voorrradig is op de lokatie, de uitslagen  met setstanden in te voeren op de NeVoBo website.

 Zoek de betreffende lokatie voor de actuele stand
 

De link om dit te vinden is:

http://www.nevobo.nl/index2.php?pid=445&taalkeuze=1

JvI

 

 
Amsterdam   02 jun

In Amsterdam spelen we op zondag single elimination met 8 teams.        2 teams komen van de donderdag / respectievelijk de vrijdag. 2 teams komen van de zaterdag, 2 teams stromen in op de zondag. Van beide dagen donderdag/zaterdag en vrijdag/zaterdag worden 2 lucky loosers geloot uit de laatste ronde van wedstrijden. deze 2 lucky loosers worden op plaats 7 en 8 geseed op de zondag. de rest van het deelenemersveld wordt op de zondag opnieuw geseed. Iedereen moet op de donderdag en de vrijdag tellen. Graag iedereen op tijd aanwezig. De eerste wedstrijden op donderdag en vrijdag starten om 13.00 de laatste om 20.30 uur. Op de zaterdag en zondag is de aanvangstijd 09.00 uur.

 

Iedereen om 08.00 uur aanwezig in verband met uitdelen shirts en eventueel telactiviteiten.

Dit schema van de zondag wordt ook in Groningen gehanteerd.

 
2de dag eredivisie in de steden   28 mei

 

 

 
Pouleindeling   26 mei

Als je de plaatsingslijst van de site plukt kun je zelf zien waar je moet spelen.

Mannen op donderdag vrouwen op vrijdag poule A en D nummers 1-2-7-8-9-10-15 en 16 De wedstrijden beginnen om 13.00 uur!!!

Rest speelt op zaterdag

Per 2 poules gaan er 2 teams door naar de zondag waar op punten en resultaat als geplaatst zijn: Nummerdor/ Schuil en Boersma Ronnes bij de mannen en van Iersel/Wesselink en Renkema/ Wiltens bij de vrouwen.

Enkele seedings binnen het toernooi zijn veranderd op aanvraag in verband met buitenlandse deelname aan beachvolleybalwedstrijden of schoolverplichtingen. Deze aanvragen zijn op die gronden gehonoreerd.

 

 

JvI

 
Wedstrijdschema Amsterdam   26 mei

Indeling van de poules volgt direct:

Het wedstrijdschema is als volgt:

Poule A:1-7-9 en 15

Poule D: 2-8-10 en 16

Poule B: 3-5-11 en 13

Poule C: 4-6-12 en 14

Wedstrijden:

Poule A: 1-15 7-9

Poule D: 2-16 8-10

Vervolgens winnaars tegen elkaar en verliezers tegen elkaar. 1-7 9-15 en 2-8 en 10-16

vervolgens kruisen van de winnaars van de verliezersronde tegen de verliezers van de winnaarsronde 8-9 en 7-10

winnaars van de winnaarsronde spelen vervolgens tegen de winnaars van de verliezersronde: 1-8 en 2-7 ( als voorbeeld)

Indeling per poule volgt. 

JvI

 

 
Amsterdam   26 mei

De teams die in Amsterdam spelen staan nu op de site.

De indeling voor wat betreft het spelen op de donderdag / vrijdag OF de zaterdag wordt er direct opgezet samen met het wedstrijdschema

JvI

 
Groningen en verder   20 mei

Vanaf volgende week zal minimaal een week voor aanvang van een toernooi de deelnmerslijst gepubliceerd worden. Dit conform CEV en FIVB protocol. Dit betekent dat het winnen van enig toernooi of plaatsing op de 2de dag van een toernooi rechten geeft op toernooien die 14 dagen verder liggen.

Plaatsing binnen het toernooi is verder dan afhankelijk van de seeding en die wordt wel meegenomen van het voorafgaande weekend ( conform CEV en FIVB).

Hierdoor is iedereen minstens een week voorafgaande aan een toernooi op de hoogte waar hij moet spelen en kan dan zijn/ haar voorbereidingen treffen.

 

JvI

 
Amsterdam   19 mei

Amsterdam nadert. In Amsterdam wordt in poules gespeeld Poule A en D spelen door totdat er 2 teams overblijven evenals in poule B en C  Deze 2 teams gaan naar de zondag.

 De wedstrijden vangen op donderdag (heren) en vrijdag ( dames) aan om 13.00 en  er wordt 's-avonds doorgespeeld.

8 teams zullen op donderdag en 8 teams zullen op zaterdag spelen. bij de heren en 8 teams zullen bij de dames op de vrijdag en 8 teams op de zaterdag spelen.

 De indeling van de teams die op donderdag / vrijdag spelen wordt maandag 26 mei bekend gemaakt. Sluitingsdatum inschrijving wordt vervroegd naar zondag 25 mei 23.59 uur.

 

JvI

 
1e divisie schema's   16 mei

Klik hier voor 1e divisie schema's

 
Nieuws over Amsterdam   16 mei

In Amsterdam ( en ook in Den Haag) wordt naast de zaterdag en de zondag, ook op de donderdag en de vrijdag gespeeld.

Op donderdag zullen de heren spelen en op vrijdag de dames ieder 2 poules. de 2 overige poules worden op de zaterdag gespeeld.

Indeling in de poules is 7 dagen voorafgaand aan het toernooi en afhankelijk van je seeding.

Als je je dus opgeeft moet je beseffen dat je ook op donderdag / of vrijdag kunt moeten spelen.

Indien je niet beschikbaar bent op die dag en toch ingedeeld, kun je helaas niet aan het toernooi meedoen.

 
Verklaring   15 mei

We worden overstelpt met vragen over komend weekend.

Uitleg: Ten gevolge van een interne fout bij de gemeente Eindhoven is de organisatie van de NeVoBo genoodzaakt geweest dit toernooi te verplaatsen naar eind juni.

Omdat een ronde enkel KAN bestaan uit een EREdivisietoernooi en daaraan gekoppeld een of meerdere 1ste en 2de divisietoernooien kwamen zowel Zwolle als Budel in gevaar. Omdat ook met deze toernooiorganisatoren contracten zijn afgesloten zijn we genoodzaakt geweest een "fictief" toernooi in het leven te roepen dit alles conform de reglementen die aangenomen zijn door de bondsraad afgelopen december.

Als er vragen zijn horen we die wel, maar over deze materie is genoeg uitleg gegeven.

JvI

 
Ronde 2   14 mei

Omdat conform de reglementen een ronde bestaatuit een Eredivisietoernooi en één of meerdere 1e en 2e divisietoernooien is voor ronde 2 ( na het verplaatsen van Eindhoven) een fictief Eredivisietoernooi  gemaakt. De eerste 16 teams van de totale ranking krijgen vervangende punten ( omdat na ronde 2 ook 40% van hun punten van vorig jaar worden afgeschreven).

Vanaf plaats 17 van die ranglijst zullen we gaan indelen voor Budel en Zwolle.

De winnaars van Rotterdam, Budel en Zwolle zullen een plaats verdienen op de Grand Slam in Amsterdam.

 
Deadline inschrijving starttoernooi   26 apr

Aanstaande woensdag 30 april is de laatste gelegenheid om in te schrijven voor het starttoernooi.

Op dit moment kunnen we nog 20 herenteams kwijt en 24 damesteams. Er is een maximum van 64 teams per geslacht die mee kunnen doen aan het starttoernooi, de plaatsing is op puntenvolgorde. Bij een overschrijding van het aantal teams, zal tussen de teams met 0 punten geloot worden.

De definitieve deelnemerslijst wordt 1 week voor het toernooi gepubliceerd.

 
Oude accounts   18 apr

Indien je in de afgelopen jaren ook al gebruikt hebt gemaakt van de beachsite hoef je GEEN nieuw account aan te maken. Doe je dit toch dan tellen alle behaalde punten in de voorgaande jaren niet meer mee.

Indien je je wachtwoord vergeten bent dan kun je via de site een nieuwe aanvragen. Je gebruikersnaam is gelijk aan je NeVoBonummer dat je voorheen gebruikte om in te loggen.

Heb je toch al een dubbel account aangemaakt, neem dan contact op met de sitebeheerder.

 
Vernieuwde site   02 apr

Welkom op de vernieuwde beachsite.
Ten opzichte van voorgaande jaren zijn er wat zaken veranderd.

 • Voor de nationale niveaus (ere, 1e en 2e divisie) is een licentie verplicht. Deze is dit jaar gratis, maar moet wel aangevinkt worden bij Mijn gegevens vanwege de automatische incasso van de inschrijfgelden.
 • Inschrijven voor toernooien kan op 2 manieren: voor elk toernooi apart via de toernooikalender, of direct voor meerdere toernooien in een ronde via de rondelijst.
 • De puntentelling voor de ranking is gewijzigd ten opzichte van voorgaande jaren. De details hierover zijn te vinden in de Reglementen en de daarbij behorende richtlijnen.
 
Vernieuwde site   27 mrt

Welkom op de vernieuwde beachcompetitie site van de NeVoBo.

Er zitten waarschijnlijk her en der nog wat onregelmatigheden in de site. Als je ergens foutjes tegenkomt of vragen hebt, neem dan vooral contact op met de sitebeheerder.

Een beknopte handleiding voor de editor die gebruikt wordt voor het toevoegen van nieuwsberichten en presentaties is hier te vinden.

 
Eerste 8 teams die meedoen aan St. Anthonis geplaatst   24 mrt

De ranglijst voor St. Anthonis wordt bepaald door de opgave van de teams.

 • De eerste 8 teams van de ranking (31-12-2007), die meedoen worden geplaatst op zondag in St. Anthonis. Uitgezonderd de eventuele toegekende Wild cards volgens het beachreglement.
 • De overige 8 teams komen uit het kwalificatietoernooi wat op zaterdag 10 mei in de Wijk Nesselande in rotterdam gespeeld wordt
 
Nieuwe icoontjes   27 feb

Voor iedereen:
Her en der zul je op de site van deze groene plus icoontjes vinden:

Dit is voor het toevoegen van allerhande zaken zoals links, nieuwsitems, inschrijvingen etc. Door erop te klikken krijg je meestal een nieuw dialoogvenster te zien.

 
Nieuws   12 feb

En dit zou ook gewoon weer moeten werken!

 
Nieuws   22 jan
Een superduper nieuwsbericht dat nog wel een tijdje blijft staan.
 
Nieuw   21 jan
Nieuw
 
Hoera   19 jan
Extra nieuws!!
 
Nieuw iets   19 jan
nieuw nieuws ding
 
Test   19 jan
test
 
test   01 nov
Een of andere mega lang nieuwsbericht. De bindende richtlijnen zijn aangepast om onder andere in de correcte puntenschema's voor de 1e divisie te voorzien. De wijzigingen zien hier te vinden. Spoedig zullen deze ook opgenomen worden in het document met de totale Bindende Richtlijnen.
 
Prijzengeld NK beachvolleybal   03 sep

Op het NK beachvolleybal staat bij zowel de dames als de heren een totaal prijzengeld van € 8000,-. De verdeling van het prijzengeld is als volgt:

1e plaats € 2500
2e plaats € 1500
3e plaats € 1000
4e plaats € 800
5e/6e plaats € 400
7e/8e plaats € 300
9e/12e plaats € 200

Het prijzengeld wordt na het seizoen samen met het prijzengeld van de eredivisie overgemaakt op rekening van de winnaars.

 
EK Valencia   23 aug

Zowel Marleen van Iersel en Marloes Wesselink als Rebecca Kadijk en Merel Mooren hebben zich geplaatst voor morgen de 2de dag van het EK in Sevilla.

Beiden spelen morgen om 10.00 uur

meer nieuws op www.eurobeachtour.com

 
Kampioenen   20 aug

Dames:

1. Marleen van Iersel / Marloes Wesselink

2. Sanne Keijzer / Mered de Vries

3. Danielle Remmers / Michelle Stiekema

Heren:

1. Reinder Nummerdor / Richard Schuil

2. Emiel Boersma / Bram Ronnes

3. Jochem de Gruijter / Gijs Ronnes

 
NSK beachvolleybal   20 aug

Op vrijdag 31 augustus 2007 zal er weer om het Nederlands Studenten Kampioenschap (NSK) Beachvolleybal gestreden worden. Dit zal i.c.m. Student Beach op het strand van Scheveningen plaatsvinden, onder auspiciën van Studentensport Nederland (SSN) . De niveau richtlijn voor het NSK is Nederlands divisieniveau (beachvolleybal).

Deelnemers moeten student zijn aan een Nederlandse universiteit of een Nederlandse instelling van Hoger Beroeps Onderwijs waarbij de Overkoepelende Studenten Sport Organisatie (OSSO) is aangesloten bij SSN, Als deelnemend team vertegenwoordig je dus jouw eigen universiteit of hogeschool. Per universiteit of hogeschool mogen er twee dames- en twee herenteams van twee personen afgevaardigd worden. Spelers moeten zich te allen tijde kunnen identificeren als student van de instelling waarvoor ze deelnemen. Hierop kan voor of gedurende het toernooi gecontroleerd worden.

Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.studentbeach.nl

 
Nieuw Speelschema NK 2007   15 aug

Voor het schema klik hier.

De dames moeten op donderdag 16 augustus om 08.30 uur aanwezig zijn voor de Technical Meeting. Als een team niet aanwezig is zal het volgens de FIVB regels niet mogen deelnemen aan het toernooi en gaat hun plaats naar het eerstvolgende team op de lijst dat aanwezig is. Voor de heren geldt hetzelfde alleen is dan de Technical Meeting op vrijdag 17 augustus om 08.30 uur.

 
NK 2007   13 aug
De lijsten van de deelnemers worden zo spoedig mogelijk geactualiseerd. Er wordt op donderdag gespeeld in poules van 3 de winnaar kruist met de naastgelegen poule nummer 2 en die winnaars gaan door naar de volgende dag, zodat we dan 16 teams overhouden
 
Deelname NK   10 aug

Deelname aan het NK is op basis van de punten behaald NA het NK van 2006.

Aanstaande dinsdag wordt de definitieve lijst gepubliceerd van alle deelnemers aan het NK. De eerste 8 van de ranglijst worden op vrijdag ( dames) respectievelijk zaterdag ( heren) in Scheveningen verwacht. Alle andere teams een dag eerder. Tijden worden ook dinsag bekend gemaakt. 

 

 
Vrouwenpolder   03 aug

Alle teams, 1e en eredivisie moeten zich allemaal om 08.15 uur melden. De 1e divisie begint met de wedstrijden om 08.30 uur en de eredivisiewedstrijden beginnen om 09.00 uur, maar er moet een zaterdag ook geteld worden, dus iedereen graag op tijd.

 

 
Foto's Eredivisie Hengelo   28 jul
Een aantal foto's van de eredivisie wedstrijden in Hengelo kunnen hier en hier bekeken worden.
 
Vrouwenpolder Eredivisie   20 jul
In Vrouwenpolder geldt voor de Eredivisie Dames en Heren dat er gespeeld gaat worden met 16 teams over 2 dagen. Het zal hetzelfde schema zijn als in Ameland.
 
1e divisie Dames Zaandam   19 jul
Dames, let op gewijzigde aanvangstijd in Zaandam. Aanmelden om 09.30 uur.
 
Vrouwenpolder   18 jul
In Vrouwenpolder wordt voor de 1e divisie 2 toernooien gespeeld. En wel op zaterdag en zondag. Je moet je dus opgeven voor zaterdag OF zondag. Je kan dus geen 2 dagen spelen.
 
1e div. Heren Busloo 14 juli   16 jul
Voor ieder die nog wilt kan vanaf nu inschrijven voor Busloo.
 
Heren Enschede Eredivisie   16 jul
Heren, de aanvangstijd van de wedstrijden op zaterdag is om 12.00 uur, aanmelden 11.30 uur.
 
NK Beach 2007   09 jul

Programma NK beachvolleybal bekend

Op verzoek van de NOS is het programma van het NK beachvolleybal aangepast. Het programma ziet er nu als volgt uit:

Donderdag 16 augustus:

DAMES: Voorronde à nummers 9 t/m 32 van de ranglijst spelen voor een plaats bij de laatste 16

Vrijdag 17 augustus:

DAMES: Dubbel eliminatie met 16 teams à nummers 1 t/m 8 van de ranglijst en 8 teams die door de voorronde komen

HEREN: Voorronde à nummers 9 t/m 32 van de ranglijst spelen voor een plaats bij de laatste 16

Zaterdag 18 augustus:

DAMES: halve finale en finale

HEREN: Dubbel eliminatie met 16 teams à nummers 1 t/m 8 van de ranglijst en 8 teams die door de voorronde komen

Zondag 19 augustus:

HEREN: halve finale en finale

 
Speelschema's   27 jun

Onder speelschema's staat nu de speelwijze waarop zowel 1ste als EREdivisie teams gaan spelen.

Eredivisie voor komend weekend is vermeld, evenals de speelwijze voor de 1ste divisie met zowel 8 teams in Amstelveen (3 velden) en Tilburg (4 velden) als de 16 teams heren die op Ameland op 4 velden gaan spelen.

Neem goed door dan weet je wanneer je moet spelen en heb je een indicatie van hoe laat je moet spelen. Tijden zijn indicatief. Spelen is (IO) (Immidiatly After) direct na afloop van de vorige wedstrijd. Mocht je net gespeeld hebben dan heb je maximaal 30 minuten recht op een rustpauze. ( komt slechts incidenteel voor)

Wil je meer weten: RICHTLIJNEN lezen

 
Eredivisie Ameland   22 jun
In afwijking van de overige Eredivisietoernooien zal Ameland een 2 daags toernooi worden waar vanaf het begin met 16 teams begonnen wordt. Via dubbele Eliminatie zullen beide dagen uitgespeeld worden. Er stromen op de 2de dag geen teams in. De eerste wedstrijden beginnen om 10.00 uur ( in verband met nemen van de boot)  Er wordt de hele dag gespeeld op 2 dames en 2 heren velden. Vervolgens wordt zover in het toernooi gespeeld dat we op zondag om 15.00- 16.00 uur de laatste finale gespeeld kan worden. Iedereen kan dan weer op tijd terug met de boot.
 
Laatste informatie Open NK Almere 23 en 24 juni 2007   20 jun

Let op deze informatie is alleen voor NeVoBo leden die deelnemen aan het Open Jeugd NK in Almere op 23 en 24 juni a.s.
Via de NeVoBo Zoekmachine (www.zoekmachine.nevobo.nl/nationaal) kun je de volledige deelnemerslijsten bekijken. Scroll via ‘overzicht van bestanden’ naar de info over het Open NK Jeugd. Ook de deelnemers die via het Jeugd Beach Circuit van regio Mid-West zijn opgegeven kunnen hier controleren of hun team voorkomt in de deelnemerslijst.
De postcode van de locatie is 1353 CZ – Almere Haven (afslag) hierna borden strand volgen.
Kom je met de bus: Bushalte Almere Haven uitstappen, volg de gemarkeerde bordjes. Desgewenst kan er gekampeerd worden bijCamping Waterhout, Archerpad 6, 1324 ZZ Almere (tel.: 036-5470632) (bushalte ’t Oor, hier rijdt ook een bus richting strand).

Melden om 09.00 uur bij de wedstrijdleiding met je NeVoBo ledenpas.
Je tekent bij aanmelding de presentielijst en vult hierop het nummer in van je bank/giro nummer waarvan het inschrijfgeld (15 euro) mag worden afgeschreven. Hier ontvang je het wedstrijdschema en een fluitje. Het wedstrijdprogramma begint om 9.30 uur.

Belangrijk om te weten:

 • Alle teams tellen en fluiten in de poulewedstrijden in hun eigen poule
 • Teams zorgen zelf voor ballen
 • De poulewedstrijden worden om 1 set gespeeld
 • Vanaf de kruisfinales wordt er om 2 gewonnen sets gespeeld
 • Er wordt volgens de NeVoBo Beach spelregels gespeeld
 • Bij onvoorziene omstandigheden beslist de wedstrijdleiding.
 • De (kruis) finales worden door NeVoBo scheidsrechters gefloten
 • Na de laatste finale wedstrijd vindt de prijsuitreiking plaats (rond 17.00 uur gepland)

Niet vergeten:
- Zonnebrand, pet/ zonnebril
- Bidon met water, voldoende eten en drinken
- En natuurlijk voldoende supporters J!

Tot slot..
De wedstrijdleiding is alleen in zeer dringende gevallen mobiel te bereiken onder nr. 06-23616883.
We gaan voor een sportieve, gezellige dag, met mooi weer!

CU@THE BEACH!!!!!
Sportieve groet, Nederlandse Volleybal Bond
Michel Everaert & Juliette Richter

 
2-2 hoog   14 jun

Even voor alle duidelijkheid.

De punten en de promotie van 2-2 hoog tellen alleen als er in hetzelfde weekend een 1e divisie toernooi is. Als je bijv. op zaterdag en zondag bij 2-2 hoog speelt, telt de hoogste plaats die je behaalt in dat weekend. De punten worden alleen toegekend aan die personen die in dat weekend niet in de 1e divisie spelen.

 
1e divisie Almere Dames en Heren   14 jun

Op de site hebben we wat moeilijkheden met het inschrijven voor Almere 1e divisie op zondag.

Willen de dames en heren zo vriendelijk zijn om even per email aan wintershoven@nevobo.nl te reageren of ze mee willen doen.

Henny

 
Prijzengeld eredivisie   14 jun

Het prijzengeld per team per eredivisie-toernooi is in 2007 als volgt

1e plaats             € 350             5-6e plaats          € 60

2e plaats             € 200             7-8e plaats          € 40

3e plaats             € 150             9-12e plaats         € 0

4e plaats             € 100             13-16e plaats       € 0

Totaal      1000

Aan het einde van het seizoen wordt het prijzengeld door de NeVoBo overgemaakt op rekening van de spelers. Per speler kan maximaal € 100,- als JIBA reischeque uitgekeerd worden.

Voor een overzicht van je verdiende prijzengeld kun je kijken op de ranking.

 
BELANGRIJK NIEUWS   12 jun
Informatie deelnemers NeVoBo beachvolleybal competitie
 • Uitbreiding 1e divisie Heren.
 • Vanwege het grote aantal teams dat onder de huidige competitie-opzet niet aan de eerste divisie beachvolleybal deel kan nemen en dat onder de huidige regelgeving ook niet in staat is om ooit een vaste plaats in de1e divisie te veroveren heeft de NeVoBo besloten dat er een aantal extra 1e divisie toernooien georganiseerd zullen worden. Hierdoor zal er voor (vrijwel) alle teams ruimte ontstaan in de eerste divisie. De extra 1e divisie zullen gespeeld gaan worden in:
  - Almere haven (zondag 17 juni)
  - Ameland (zaterdag 30 juni)
  - Bussloo (zaterdag 14 of zondag 15 juli)
  - Monster (zaterdag 21 of zondag 22 juli)
  - Vrouwenpolder (zaterdag 4 of zondag 5 augustus)

  Op één locatie worden meer 1e divisies gespeeldDeze extra eerste divisies gaan aalleen door als er voldoende inschrijvingen zijn en de andere eerste divisie reeds gevuld zijn.

 • Uniforme tenues bij eredivisie en 1e divisie
 • Teams die deelnemen aan de eredivisie en eerste divisie worden geacht uniform gekleed te gaan. De spelers zij zelf verplicht hier voor te zorgen. In de eredivisie worden altijd singlets verstrekt door de organisatie. In de 1e divisie gebeurt dat meestal niet, spelers dienen daar dan zelf voor te zorgen. Als het warmer is dan 15 graden hoort dit een singletje of een topje en geen T-shirt te zijn (FIVB-regels)

  Spelers zij ook zelf verantwoordelijk voor de nummering (1 en 2) op de kleding, of aangebracht met een zwarte stift op de schouder of been.

  3. Aanvraag Wildcards:

  Deze moeten 10 dagen voor het toernooi bij de Nevobo binnen zijn.

  4. Catering spelers en scheidsrechters
  - Voor spelers, scheidsrechters en wedstrijdleiding zorgt de organisatie van der eredivisie voor de volgende catering:
  Gedurende het gehele toernooi: Drank (melk, vruchtensap), Vers fruit, Koffie en thee.
  Lunch bestaande uit minimaal (geserveerd tussen 11.30 uur en 14.30 uur) Melk, vruchtensap, Brood met beleg naar keuze, Vers fruit
  Dit geldt dus NIET voor AANHANG en familie van de spelers en scheidsrechters. Iedereen die door de organisatie uitgenodigd wordt om iets te drinken of te lunchen mag dat uiteraard doen. Drankjes (blikjes en flesjes) die door de organisatie verstrekt worden op het terras zijn bedoeld voor consumptie ter plaatse, ze zijn niet bedoeld om mee naar huis te nemen. Michel Everaert

   
  Bindende richtlijnen   12 jun
  De bindende richtlijnen zijn aangepast en hier of via het menu te downloaden.
   
  Inschrijven NK Jeugd   12 jun
  De inschrijftermijn voor de NK Jeugd is verlengd tot 15 juni a.s.
   
  Wedstrijdschema en aanvangstijd   08 jun
  Onder de kop speelschema's staat het programma van zaterdag. Je kunt hier zien wanneer je eerste wedstrijd gepland is, houd rekening met de aanvangstijd van het toernooi, die kan per locatie verschillend zijn. Je bent wel zelf verantwoordelijk dat je op tijd bent.
   
  Inschrijven NK jeugd   06 jun
  Om in te schrijven moet je eerst registreren, je partner moet daarna ook registreren. Na registratie krijg je een mail toegestuurd met een wachtwoord. Daarmee kun je inloggen. Als je ingelogd bent kun je inschrijven voor een toernooi. nadat je aangegeven hebt wie je partner is krijgt je partner een mail toegestuurd. Als je partner deze mail bevestigd ben je ingeschreven. Lukt dit niet mail dan naar richter@nevobo.nl dat je deel wilt nemen aan het Open NK beachvolleybal voor de jeugd.
   
  UITBREIDING 1E DIVISIE HEREN   05 jun

  De eerste divisie bij de heren zal (per direct) uitgebreid worden tot maximaal 32 teams per speelronde. Indien de locaties het toelaten zal er gespeeld worden in twee toernooien van 16 teams.

  Op de stranden is dit mogelijk omdat Free Time promotion dan kan zorgen voor extra velden (per vier teams zal er op het strand één veld beschikbaar zijn). Deze 1e divisies met 16 teams zullen gespeeld worden op één dag.

  Op locaties in steden en bij beachvolleybalverenigingen wordt met 8 teams gespeeld.

  De promotieregeling (vanuit 2-2 hoog en naar de eredivisie) en andere regelingen die omschreven zijn in de bindende richtlijnen blijven gehandhaafd.

  In een aantal gevallen zal het niet mogelijk zijn met 2 keer 16 teams te spelen. Omdat er op de locaties niet genoeg velden beschikbaar zijn. In die gevallen zal gespeeld worden in een toernooi van 16 en een toernooi van 8 teams.

  Eén weekend (Amstelveen/Tilburg) zal er met 2 keer 8 teams gespeeld worden. Voor teams die niet in de eerste divisie spelen bestaat de mogelijkheid om punten te halen in de categorie 2-2 hoog van het Palm Beach Life circuit. Zoals eerder vermeld is het aantal punten dat daar behaald kan worden aangepast zodat het beter aansluit bij de eerste divisie.

  Wij hopen hiermee aan de wensen van de spelers te voldoen. Een eerste divisie bestaat altijd uit minimaal 8 teams, bij minder dan 24 teams wordt eerst de divisie met 8 teams gevuld voordat er teams in de divisie met 16 teams geplaatst kunnen worden.

   
  Uitleg deelname 1e en ere divisie   05 jun

  Op het starttoernooi heb je een eenmalig bewijs, als je geëindigd bent  1 t/m 8 voor de eredivisie en 9 t/m 32 voor de 1e divisie, verdiend om 1x bij de ere- of 1e divisie te spelen. 

  Daarna wordt er geplaatst op de behaalde punten van de afgelopen 365 dagen. Plaatsing binnen het toernooi wordt bepaald op seeding (de cijfers tussen de haakjes achter de punten).

  Kijk naar de Bindende Richtlijnen 1.7.

  In de categorie 2-2 hoog van het Palm Beach Life circuit zijn ook punten te behalen voor de nationale ranglijst. Door hier goed te presteren kun je zo ook voldoende punten halen om in de eerste divisie te komen.

  De punten voor 2-2 hoog worden als volgt verdeeld (ook Kijkduin van afgelopen weekend zal worden doorberekend).

  rk          1e Divisie      rk        2-2 hoog

  1          100             1          45

  2          90               2          40

  3          80               3          35

  4          70               4          30

  5-6       60               5-7       25

  7-8       50               9-12     20

  9-12     45               13-16   15

  13-16   40               17-24   10

  17-24   30             

  25-32   20              

  Henny

   
  Richtlijnen   05 jun

  Beste beachvolleyballers,

  De richtlijnen van de NeVoBo hebben als doel voor iedereen een zo eerlijk mogelijke competitie te organiseren. Daarbij proberen we twee zaken te realiseren. Ten eerste willen we graag een systeem waarbij nieuwe teams redelijk snel door kunnen stromen. Daarom hebben we een kwalificatietoernooi, een promotie degradatie regeling, wild cards en een beschermde status (1.7.10). Dit zijn allemaal regelingen die in de meeste landen niet bestaan. Als tweede willen we graag een bepaalde bescherming voor teams die al langer trouw deel nemen in de nationale competitie. Daarom wordt gewerkt met de 365 dagen regeling.

  Door het grote aantal inschrijvingen zijn er veel teams die zich niet geplaatst hebben voor de eerste divisie. Ook bij andere regels zou dat zo zijn omdat er maar 16 teams in de eerste divisie kunnen spelen. Voor teams die niet spelen in de eerste divisie bestaat de mogelijkheid om punten te behalen in de categorie 2-2 hoog van het Palm Beach Life circuit. Zoals je hieronder kunt lezen is deze punten telling verruimt. Bovendien kun je promoveren vanuit de 2-2 hoog. De categorie 2-2 hoog van het Palm Beach Life fungeert in principe dus als 2e divisie.

   
  STARTTOERNOOI   25 mei

  Voor de dames geldt: melden 08.00 uur, aanvang wedstrijden 8.30 uur. Voor het wedstrijdschema van de dames klik hier. Je kan je rankingnummer uit de lijst halen van de deelnemers bij het starttoernooi.

  Voor de heren geldt: kijk eerst op de deelnemerslijst wat je nummer is en ga dan kijken op het schema. Onderaan vinddt je de pouletijden wanneer je je moet melden. Herenschema klik hier.

  Voor de eredivisie geldt: op zondag en maandag aanmelden om 08.30 uur.

  Tot ziens allemaal.

  Henny

   
  Top Teams Cup in Assen   21 mei

  Voor teams die niet deel hoeven te nemen aan het starttoernooi wordt in Assen een Top Teams Cup toernooi georganiseerd. De volgende teams worden hier voor uitgenodigd: DAMES: Marleen van Iersel/Marloes Wesselink, Kim Renkema/Margo Wiltens, Laura Dijkema/Madeleine Meppelink, Danielle Remmers/Michelle Stiekema en Valesca van Dijk/Eva van Vliet. HEREN: Jorrit Barends/Bas Ghijzen, Tim Oude Elferink/Marco Daalmeijer, Jorn Huiskamp/Roland Rademaker, en Matthijs Mast/Remco Brouwer. In beide categorieën wordt gespeeld om een totaal prijzengeld van € 700,-

   
  2 Nieuwe 1e divisie toernooien   21 mei

  Vanaf morgen zullen er 2 nieuwe plaatsen bij de 1e divisie staan, jullie kunnen je natuurlijk hier nog voor inschrijven.

  Voor a.s. zondag geldt voor de heren in de 1e divisie: 32 teams. Bij de dames 16 teams.

  Dit i.v.m. het grote aantal inschrijvingen bij de heren.

  Voor de 1e divisie in Budel geldt: Dit is een 2-daags toernooi, we beginnen met 16 teams en de beste 8 teams gaan door naar de zondag. Dus wie zich nog niet voor de zondag heeft opgegeven kan dit alsnog doen, als je inschrijving al is gesloten dan even een email naar wintershoven@nevobo.nl

  Henny

   
  Mook op zondag   21 mei
  Mocht je je bij het starttoernooi NIET PLAATSEN voor de eredivisie of eerste divisie dan is het mogelijk om op zondag mee te doen in de categorie 2-2 hoog van het Palm Beach Life circuit dat op zondag ook in Mook gespeeld wordt. Omdat dit toernooi gelijk gespeeld wordt met een eerste divisietoernooi kan er vanuit de categorie 2-2 hoog PROMOTIE naar de EERSTE DIVISIE verdiend worden. Overnachten kan op het recreatieterrein van de Mookerplas. Zie voor meer informatie www.beachvolley.nl.
   
  Registratieproblemen   20 mei

  Omdat Henny Wintershoven momenteel afwezig is kan het enige tijd duren voordat u een registratienummer ontvangt. We werken momenteel aan een oplossing. Als u door dit probleem niet voor 16 mei hebt in kunnen schrijven zullen we zorgen dat u na die datum alsnog in kunt schrijven en dat u ook toegelaten wordt tot de toernooien.

  Indien je al een account hebt van vorig jaar, niet opnieuw registreren! Als je problemen hebt met inloggen kun je hier een nieuw wachtwoord aanvragen. Als je nevobonummer en/of emailadres gewijzigd zijn, neem dan contact op met de competitieleider.

   
  OB Open NK jeugd ALmere   18 mei

  Het Open NK jeugd in Almere wordt dit jaar voor het eerst in iedere leeftijdscategorie opgedeeld in twee niveaus.

  De categorie "hoog" is bedoeld voor spelers die echt willen strijden voor de Nederlandse titel. Degene die dit toernooi wint mag zich een jaar lang Nederlands Kampioen noemen.

  De categorie "laag" is bedoeld voor spelers en speelsters die graag mee willen spelen op dit fantastische toernooi zonder dat ze de ambitie hebben om zich te meten met de absolute top beachvolleyballers in die leeftijdscategorie.

  Het OB open NK beachvolleybal voor de jeugd wordt een fantastisch evenement waar naast beachvolleybal ook veel andere activiteiten en entertainement plaats zullen vinden. Meer informatie hier over volgt later.

  Tot slot is er de OB-beachvolleybal for girls. Hierbij wordt 4 tegen 4 gespeeld voor recreanten nen niet volleybalsters. Inschrijven kan via www.ob-beachvolleybal.nl.

   
  Inschrijven OPEN NK jeugd   18 mei

  Voor inschrijven op het NK jeugd klik op deze link

   
  Top Teams Cup Assen   18 mei
  Teams die op zaterdag niet mee hoeven te doen aan het starttoernooi in Mook kunnen een uitnodiging verwachten voor het Top Teams Cup toernooi in Assen wat op zaterdag 26 mei gehouden wordt.
   
  Scheidsrechters   08 mei

  1.5.6          Eén of beide spelers van een team kunnen door de wedstrijdleiding aangewezen worden om bij een  wedstrijd als teller en/of scheidsrechter op te treden.

  Uiteraard kunnen teams ook zelf een scheidsrechter meebrengen naar een toernooi, die voor hen wil fluiten, ook kandidaten zijn welkom in de eerste divisie. Deze zullen dan begeleid worden door de aanwezige ervaren scheidsrechters.

   
  Beachcircuits speciaal voor jeugd!   02 mei

  De circuits waar je op deze site voor in kunt schrijven bestaan voornamelijk uit toernooien voor volwassenen en oudste jeugd. Juist voor jongeren tussen de 12-18 jaar is beachvolleybal erg aantrekkelijk:

  Beachvolleybal heeft op de jeugd een grote aantrekkingskracht; aspecten als het strand, de zon, de muziek en de gehele sfeer sluiten perfect aan bij de belevingswereld van de jeugd. Het spel beachvolleybal wordt ook aantrekkelijk gevonden vanwege de laagdrempeligheid, het feit dat het aantal balaanrakingen erg groot is en de ondergrond waarop gespeeld wordt (zand) uitnodigt tot het maken van spectaculaire acties en reddingen (aldus Michel Everaert, manager beach bij de Nederlandse Volleybal Bond).

  Om hier op in te springen worden in de regio Holland en Mid-West beide een beachcircuit voor de jeugd georganiseerd, bestaande uit respectievelijk 8 en 7 beachvolleybaltoernooien speciaal voor jeugd. Vanaf heden is de inschrijfmogelijkheid hiervoor geopend op de regiosites www.holland.nevobo.nl (button beach) en www.mid-west.nevobo.nl/beachvolleybal. Op deze sites is ook meer informatie over de circuits te vinden.

   
  Open NK Jeugd Beach!!!!!   20 apr

  Het Open NK Jeugd Beach 2007 wordt georganiseerd op 23 en 24 juni 2007.

  Voor verdere informatie klik hier.

  Juliette Richter

   
  NK Open Jeugd Beach, Almere 23-24 juni   17 apr

  Op 23-24 juni wordt het Open NK Jeugd Beach georganiseerd.

   

   
  Voorlopige Kalender 2007   13 apr

  Hieronder de voorlopige kalender beach 2007.

  Dan kunnen jullie rekening gaan houden met de betreffende data. Het starttoernooi op 26 mei staat definitief vast.

   
  Registreren voordat je kan inschrijven!   11 apr

  Als je je wilt inschrijven voor 1 van de toernooien moet je eerst zorgen dat je geregistreerd bent. Klik dus eerst op registreren! Je registratie zal eerst gecontroleerd worden waarna je vanzelf je wachtwoord toegezonden krijgt.

   
  Voorlipge Kalender   02 mrt

  Dames en heren,

  Het beachseizoen staat weer voor de deur. Op de site vinden jullie vast de voorlopige toernooikalender.

  Vanaf 1 april kunnen jullie je weer inschrijven.

  Kijk ook even bij de bindende richtlijnen, deze zijn gewijzigd. 

  Tot ziens tot op het starttoernooi.

  Henny Wintershoven

   

   
  Nestea European Championship   27 feb

  Beste beachers, ik ga jullie up to date houden van het Europese Kampioenschap in Scheveningen. Het schema hieronder is voor de mannen.

  Onze jongens, Jochem en Gijs hebben de 2e plaats behaald. Goed gedaan, we zijn trots op jullie!!!!!!

  Let op de dames Rebekka en Merel in de finale, deze wordt om 3 uur rechtstreeks uitgezonden door de NOS.

  Onze dames hebben zilver behaald na een spannende finale met 3 sets. Ook zijn we heel trots op Rebekka en Merel.

  Hartelijk dank voor ieder die dit seizoen hebben gespeeld en tot volgend seizoen.

  Henny

   

  Uitslagen en tussenstand Heren

  Uitslagen en tussenstand Dames

   
  Test   27 feb
  test
   
  Uitslagen NK   21 aug

  Hierbij de uitslagen van het NK

  Einduitslagen NK 2006

   
  Finaledag NK   19 aug
  Regen en hagelstenen waren nog even spelbreker aan het slot van deze prachtige dag. Bij de mannen moet daarom nog gestreden worden voor een plaats in de halve finale. Op het wedstrijdschema kunt u de namen en de tijden van alle wedstrijden zien. Iedereen is van harte welkom.
   
  2e dag NK   18 aug

  Spannende wedstrijden, treurende verliezers, lachende winnaars en mooi weer. Morgen mogen de laatste 16 spelers en speelsters strijden voor een plaatsje op zondag.

  Namen en speeltijden vindt u hier.

   
  NK   17 aug

  Er zijn geen wijzigingen meer geweest met wisselingen van spelers, dus de lijst is definitief. Willen jullie aub op tijd zijn, zoals aangegeven in de brief. Let op, de eerste 8 geplaatste teams moeten op zaterdag en de teams gerankt vanaf nummer 9 dus op vrijdag. Let ook goed op jullie kleding, want daar wordt zeer goed op gelet. Verder wens ik iedereen heel veel succes en hopelijk hebben we heel mooi weer zodat we, voor mij in ieder geval, een gezellig en succesvol competitieseizoen afsluiten met een mooi Nederlands Kampioenschap.            Tot morgen of zaterdag

  Henny 

   
  NH Hotel & VIP arrangementen   15 aug

  Door onbekende reden zijn er een aantal mensen die de email niet hebben ontvangen. Het gaat om de spelers en speelsters die tegen een gereduceerde prijs een kamer kunnen boeken in het NH hotel en tevens VIP kaarten kunnen bestellen voor het aankomend NK. Iedereen die nog een kamer of VIP kaarten wil gaarne even een email sturen aan:

  Loes

   
  Speelschema NK   14 aug

  Hieronder vinden jullie het schema voor het NK. Op de eerste dag wordt er in poule's gespeeld, de 2e dag spelen we DES met 16 teams. Vandaag zijn alle uitnodigingen op de post gegaan voor alle spelers die mee mogen doen aan het NK. Ook zullen we elke dag de site up to date houden ivm afzeggingen e.d.

  Schema NK

  DES-schema

   
  NK   10 aug
  De voorlopige deelnemerslijst staat op de site.
   
  Schema Vrouwenpolder   04 aug

  Hieronder het GEWIJZIGDE (mannen)schema voor Vrouwenpolder:

  Eredivisie

  1e divisie 

   
  Vrouwenpolder   02 aug
  De voorlopige deelnemerslijst staat weer bij de toernooikalender. Het schema zal a.s. vrijdag gepubliceerd worden. Voor de eredivisie geldt een half uur voor aanvang van de wedstrijd melden. Voor de 1e divisie allen om half negen aanwezig. Voor de 1e divisie geldt dat iedereen 2 dagen speelt. Dus hou hier rekening mee. Zowel voor de Ere als 1e divisie geldt: Allemaal in de kleding van Freetime, dus de Speedo kleding meenemen, als je dit nog niet hebt zal je het op zaterdag uitgereikt krijgen. Vergeet je je kleding dan kan je tegen een vergoeding van 25 euro een nieuwe set kopen.
   
  Schema Mookerplas   28 jul

  Hierbij het schema voor zaterdag a.s.

  Schema 1e divisie

   
  Schema zondag   22 jul

  Hieronder het goede schema voor zondag Hoek van Holland eredivisie

  Zondag Hoek van Holland

   
  Schema Hoek van Holland   21 jul

  Hieronder het schema voor Hoek van Holland. Let nog goed even op het nieuwsitem over de hitte.

  Als het te heet gaat worden kan de wedstrijdleiding de wedstrijden naar een later tijdstip schuiven. Hou hier rekening mee.

  eredivisie

   
  Beachvolleyballen in de Hitte!!!   21 jul

  Willen alle spelers dit goed lezen:

  Beachvolleyballen in de Hitte

   
  Breda   17 jul

  De 1e divisie in Breda op 30 juli gaat niet door.

  Alle teams kunnen naar zaterdag 29 juli. Gaarne zo spoedig mogelijk inschrijven voor de Mookerplas in Gennep als je dat nog niet hebt gedaan.

   
  Schema voor zondag 16 juli   15 jul
  Het schema voor zondag in Enscheda staat hier.
   
  Deelnemers aankomend weekend   14 jul

  Dit is de definitieve lijst. Let goed op er zijn wat veranderingen i.v.m. blessures.

  Eredivisie

  1e divisie Scheveningen

  1e divisie Zwolle

   
  Sancties!!!   12 jul
  Dit weekend hebben diverse teams zich te laat afgemeld, de meesten speelden indoor in Eindhoven. Dit is echter voor ons geen argument om weg te blijven. Een team hoeft zich niet op te geven, het mag meespelen in de eredivisie of 1e divisie. Op het moment dat een team zich inschrijft, is het ook verplicht om op het betreffende toernooi aanwezig te zijn, ook al is dat toernooi op een 2e-keus-plaats . Bij een te late afmelding worden 200 pnt. p.p. in mindering gebracht.
  Bij het wegblijven zonder afmelding vervallen alle punten. Inschrijfgeld moet in alle gevallen wel betaald worden.
   
  Aanpassing richtlijnen   07 jul
  De bindende richtlijnen zijn aangepast om onder andere in de correcte puntenschema's voor de 1e divisie te voorzien. De wijzigingen zien hier te vinden. Spoedig zullen deze ook opgenomen worden in het document met de totale Bindende Richtlijnen.
   
  Schema 8 juli 2006   06 jul
  Hierbij de schema's voor aankomend weekend:

  Eredivisie

  1e divisie Almeerderzand

  1e divisie Tilburg
   
  Herziening kwalificatie toernooien Jeugd EK en WK   06 jul
  In verband met verzoek FIVB om de gevens voor toernooien vroeger aan te leveren is het volgende besloten:
  De kwalificatie voor het WK onder 19 jaar van 5-10 september in Bermuda wordt gehouden op het strand van Scheveningen op vrijdag 14 juli om 14.00 uur AAnmelden uiterlijk maandagmorgen bij managernbs@home.nl de beste 4 teams van de beachcompetitieranking kunnen meedoen. De kwalificatie voor het EK onder 23 jaar van 10-13 augustus in Oostenrijk wordt nu gehouden op BVstrand in Amsterdam op vrijdag 21 juli om 17.00 uur aanmelden ook uiterlijk aamndagmorgen bij managernbs@home.nl de beste 3 teams uit de ranking naast een Wild Card van de neVoBo kunnen meedoen bij de heren bij de vrouwen de beste 4 teams van de ranking. Kosten voor deelname bij de vrouwen onder 23 zijn voor rekening van het team wat zich plaatst. De kwalificaties voor de toernooien onder 20 en onder 21 jaar worden door het tijdstip van de toernooien ( tijdens NK respectievelijk EK) niet meer gehouden
   
  Student Beach   05 jul
  Vrijdag 25 augustus gaat het op het strand van Scheveningen gebeuren: Student Beach 2006!
  Een initiatief van de NeVoBo en de ideale manier voor iedereen die student is of zich (nog) student voelt, om het beachseizoen goed af te sluiten. Onderdeel van dit toernooi is het Nederlands Studenten Kampioenschap (NSK) Beachvolleybal. Lijkt het je leuk om voor je hogeschool of universiteit te strijden om de titel van Nederlands Studenten Kampioen, aarzel dan niet en kijk naar de voorwaarden op www.studentbeach.nl. Daarnaast kun je je natuurlijk ook inschrijven voor een van de andere categorieën van het toernooi. De toernooidag wordt afgesloten met een grootse beachparty bij het strand en er is mogelijkheid tot avondeten en overnachting op de camping van Duinrell. Als klap op de vuurpijl hebben deelnemers van Student Beach de hele dag gratis toegang tot het naastgelegen EK Beachvolleybal! Wacht dus niet te lang en kijk voor meer informatie op www.studentbeach.nl.
   
  Deelnemersveld aankomend weekend   05 jul

  Het deelnemersveld voor aankomend weekend is weer bekend.

  NIEUW is dat er in Almere wordt gespeeld met 16 teams. Vanaf nu is er besloten als er animo is en plaats we spelen met 12 of 16 teams. Het schema voor de wedstrijden zal vrijdag op de nieuwssite staan.

   
  Eredivisie Groningen   04 jul

  Het voorlopige deelnemersveld voor de eredivisie is bekend.

  Voor spelers en scheidsrechters heeft Pleasuregroup een aanbod voor een hotel, Het Eden City Hotel, voor 1 overnachting een 2-persoonskamer voor 50 euro.

  Wil iedereen die een kamer wil dit voor donderdagmiddag 3 uur mailen naar: John@pleasuregroup.nl

  Er wordt op zaterdag om 13.00 uur begonnen en de eindtijd is ongeveer 21.00 uur. Er wordt voor avondeten gezorgd. Het ontbijt wordt op zondagmorgen door Pleasuregroup verzorgd op de lokatie.

  Voor meer info zie www.citybeachtour.nl

   
  Speelschem Almere   02 jul
  Het speelschema voor de zondag van de eredivisie in Almere is hier te vinden.
   
  Speelschema's   30 jun

  De speelschema's voor dit weekend:

   
  Aankomend weekend   27 jun
  De voorlopige deelnemerslijst staat bij de het betreffende toernooi voor aankomend weekend. Op Ameland is nog 1 plaats vrij voor een damesteam, dus schroom niet en geef mij even een belletje. Het wordt schitterend weer en op een eiland is het helemaal geweldig. Henny
   
  NeVoBo email   26 jun
  Wegens de verhuizing van het hoofdkantoor kan de NeVoBo tijdelijk geen email meer ontvangen. Wil iedereen die Henny Wintershoven gemaild heeft op de adressen wintershoven@nevobo.nl of competitieleider@nevobo-inschrijvingbeach.nl m.b.t. aankomend weekend dit nog een keer doen en dan wel naar het emailadres: cattery@wintergarden.nl
   
  Bereikbaarheid   26 jun
  Wegens hardware problemen is de site dit weekend niet bereikbaar geweest. Onze excuses hiervoor.
   
  Speelschema's   23 jun
  De speelschema's voor dit weekend staan online.
   
  Deelnemersveld aankomend weekend   23 jun
  Het deelnemersveld staat op de toernooikalender. Vanavond zal hier bij het Nieuwsitem ook het schema met de namen erop staan
   
  Eindhoven wordt Scheveningen   21 jun
  Dames en Heren van de 1e divisie. Op 15 juli wordt er niet in Eindhoven 1e divisie gespeeld maar in Scheveningen!!!!!!!
   
  Definitieve indeling   16 jun
  U kunt bij het betreffende toernooi de definitieve indeling bekijken
   
  Voorlopige indeling   14 jun
  De voorlopige indeling voor aankomend weekend staat op de lijst, echter kunnen wij pas vrijdagavond de definitieve lijst plaatsen ivm het terugkomen van onze teams die in Moskou spelen
   
  Aanpassing richtlijnen   14 jun
  Als na vrijdagmiddag 12.00uur, maar vòòr de aanvang van het toernooi, bekend is dat een team niet aanwezig is in de ere- of 1e divisie, zal de wedstrijdleiding indien dit mogelijk is, het team dat als eerste in aanmerking komt alsnog laten promoveren, zodat er in een goed schema gespeeld kan worden. Dit team komt op de plaats te staan van het team dat afwezig is. Als op de zaterdag blijkt, dat een geplaatst team voor de zondag niet aanwezig kan zijn, wordt er tussen de nummers 9-12 gespeeld om deze extra plaats: per wedstrijd 1 set tot 21 punten.
   
  Beleid uitzending   11 jun
  Het bijgaande document beschrijft het beleid betreffende de uitzending van beachvolleybalteams naar het EK en WK in diverse leeftijdsklasses. Het document is hier te vinden.
   
  Punten!!!   07 jun
  Er was helaas een foutje geslopen in de ranking. De punten van Free Time van afgelopen weekend waren erbij geteld. Punten behaald bij Free Time gelden alleen als er op dezelfde dag een 1e divisie toernooi van de NeVoBo wordt gespeeld. Deze punten gelden alleen voor de ranking. Voor plaatsing binnen het toernooi gelden alleen de punten behaald bij de NeVoBo.
   
  Uitslag en deelnemers St. Anthonis   04 jun
  De uitslagen van de eerste dag van St. Anthonis zijn bekend. Het schema met de spelers voor maandag is hier te vinden.
   
  Deelnemersveld St. Anthonis   03 jun
  Op zondag spelen de teams gerankt nummers 5 t/m 16. Op maandag spelen de 4 hoogst geplaatste teams en de 4 teams die op zondag bij de 1e 4 zijn geeindigd. Spelers, speelsters en tellers moeten een half uur voor de wedstrijd aanwezig zijn en zich melden bij de wedstrijdleiding. Het schema voor zondag is hier te vinden, voor maandag hier.
  Aanvang van de wedstrijden (de tijden zijn richtlijnen): zondag 09.00 uur, maandag 10.00 uur.
   
  Plaatsing spelers   03 jun
  Als je via de toernooikalender naar het betreffende toernooi gaat, staan daar alle relevante gegevens. Ook de 16 teams (of de 8 teams)die meedoen aan het toernooi. Bij de Eredivisie stromen de bovenste 4 teams op de 2e dag in en plaatsen zich de beste 4 teams van de 1e dag voor de 2e dag. De teams staan gerankt op volgorde van plaatsing (dus het gemiddelde van de Nederlandse toernooien). Met de tijden van het speelschema erbij kun je dus precies zien hoe laat je aanwezig moet zijn.
   
  Blessure!!!   30 mei
  In geval van een blessure wordt deze zo vroeg mogelijk gemeld, in ieder geval voor donderdagavond 24.00uur. Er mag dan met een geregistreerde vervanger gespeeld worden. Zonodig kan deze op vrijdag geregistreerd worden. De punten van de geblesseerde speler worden vervangen door de punten van de nieuwe speler. Alleen bij noodgevallen, waarin een speler op vrijdag of op zaterdag voorafgaand aan de wedstrijden geblesseerd raakt, mag een vervanger meedoen met toestemming van de wedstrijdleiding en behoudt het team de rankingplaats.
   
  Uitslag kwalificatie Heren   29 mei
  De uitslag van de kwalificatie heren staat online bij de toernooi informatie. De puntenverdeling bij de dames is aangepast.
   
  St. Anthonis   29 mei
  Aangezien we verrassende uitslagen hadden bij het starttoernooi, hebben we besloten om dit toernooi nog tot en met donderdag open te houden voor inschrijvingen.Dus opgelet, diegeen die niet hadden gedacht de eredivisie te halen kunnen nu alsnog inschrijven voor aankomend toernooi.
   
  Uitslag kwalificatie Dames   27 mei
  De voorlopige uitslag van de dames staat online bij de toernooi informatie.
   
  Vervolg Heren   27 mei
  Er wordt net als bij de dames gespeeld om 2 gewonnen sets tot 15 punten. Mogelijk de laatste plaatsingswedstrijd om 1 gewonnen set.
   
  Kijkduin - schema Heren   27 mei
  Er zal eerst een voorronde gespeeld worden. Dit geldt voor de onderste 16 teams. Het hoofdtoernooi begint om 10.00uur. Op de website kun je je plaatsing zien. Op het schema kun je de 1e tijden zien. Je moet je een half uur voor je wedstrijd begint melden bij de wedstrijdleiding, zowel voor het fluiten als het spelen. Daarna wordt het Braziliaans systeem gespeeld. Nrs 1 in de poule tegen nrs. 4 en nrs. 2 tegen nrs. 3. Winnaars tegen elkaar en verliezers tegen elkaar. 2x verlies is plaats 49-64. 1x winst en 1x verlies wordt gekruist: Poule 2A en 3C, 2C en 3A, 2B en 3D, 2D en 3B, etc. Verliezers spelen door om plaatsen 33-48. Winnaars kruisen: 1A met 2B, 1B met 2A, 1C met 2D etc. Winnaars worden laatste 16. Spelen door tot finale. Verliezers spelen door om plaats 17-32.
   
  Vervolg wedstrijdschema   26 mei
  Er zijn 8 poules van 4. We spelen het Braziliaanse schema. In de poules nrs. 1 tegen nrs. 4 en nrs 2 tegen nrs. 3. Winnaars tegen elkaar en verliezers tegen elkaar. 2x verlies speel je om de plaatsen 25-32. 1x winst en 1x verlies: kruiswedstrijden poule A met C, B met D, E met G en F met H. Winnaars: A1 met B2, B1 met A2 etc. Daarna A-H, B-G etc. om winnaars en/of plaatsing.
   
  Wedstrijdschema starttoernooi (v)   26 mei
  Er wordt eerst een voorronde gespeeld om tot 32 teams te komen. De verliezers van deze 1e speelronde krijgen een herkansing. Na 2 verloren wedstrijden wordt er doorgespeeld om plaatsing voor volgende toernooien. Dit geldt voor alle plaatsen binnen de poules. Er wordt altijd doorgespeeld voor plaatsing. Er wordt gespeeld om 2 gewonnen sets tot 15 punten. (verschil 2pnt. 1 time-out per set, wisselen na 5 punten)
   
  Kijkduin, Belangrijk!!!   22 mei
  Dames en Heren, Een kleine wijziging: De dames spelen alleen op zaterdag. De heren spelen alleen op zondag. Groetjes Henny
   
  Inschrijving Ameland Heren   07 mei
  Wegens een fout in de kalender was het tot op heden voor de heren niet mogelijk om voor het 1e divisie-toernooi op Ameland in te schrijven. De kalender is bijgewerkt en inschrijven is vanaf nu weer mogelijk.
   
  NeVoBo lid   03 mei
  Geen NeVoBo lid? Op deze site is het mogelijk om je snel aan te melden als speciaal Beach lid van de NeVoBo.
   
  Cookies   03 mei
  Deze site maakt gebruik van "cookies". Indien er foutmeldingen optreden met registreren of inloggen moet de browser zo afgesteld worden dat cookies geaccepteerd worden.
   
  Oude nieuwsberichten